Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 720 / 12 / 0
Witam!
Od jakis 3 tygodni jadlem praktycznie codziennie 3MMC, czesto w duzych dawkach bo byla tolerka przykladowo po 600-800mgna raz, a przewaznie kilka takich wrzutów, nawet co godzine. Czasem z czyms tam miksowalem, raz chyba z benzofury. Po ktoryms tam razie zauwazylem ze wyskakują mi czerwone kropeczki na skórze rąk (triceps i lekko na plecy wchodzi jakby, które bardzo czerwienieją gdy je podrapiemy, i pojawia sie wtedy wokól nich podraznienie, przy wyduszaniu raczej nie wychodzi nic). Ostatnio wezwałem karetke bo dłonie byly mocno sinawe, skóra zaczęła swędziec, kolana mi troche posiinialy i poczerwieniały. (podejrzewałem uszkodzenie nereki i / watroby. Skóre na dłoniach mam bardzo suchą, bardzo czerwone linie widac na nich (tzn na liniach papilarnych dłoni tak jakby, wiecie "sciezka szczęscia" - wrózą z tego. wewnetrzna strona palców dłoni jest lekko białą w sensie jakby ze przesuszona. Palce dłoni i stóp mi troche popuchły, widzę ponadto , że kostki stawów palcowych sie powiększyły. Moczu oddaje dość mało, choc przedwczoraj jadlem benzofurany, zawsze tak miałem, a po kilku dniach norma. Widzę tez jakby rozszerzone wezly chlonne? - wczesniej przy rece wyprostowanej w góre czułem ze "wcięcie" tam gdzie jest pacha było bardziej głebokie. Teraz czuje lekki wybrzuszenie, nie kuliste. Wczesniej mialem ze 2 razy jakbym się opalił "( skóra była dosłownie jakby opalona, po 3mmc), minelo po kilku dniach. Natomiast teraz głowne objawy to lekko popruchniete dłonie, stopy, i powiekszenie stawów w dłoniach i moze troche w palcach u stóp. Średnio kwasno-gorzki smak sliny. Dodam ze na kciuku zrobiła mi się biała skóra, tak jak to ma miejsce w przypadku gdy się skaleczemy i pozostaje blizna - wlasnie taka biała. Jak mysliscie na co ten ogól ojbawów może wskazywać? Kiedy należy się martwić ? Do lekaża lece w poniedziałek, póki co zero dragów.
  • 677 / 1 / 0
No to żeś popłynął.
delikatny jestem na zwale.
  • 3955 / 147 / 0
no poplynales. kiedy martwic? ja bym sie juz martwil po tych objawach na ciele. nie znam sie ale wlasnie na watrobe i nerki troche wyglada. jak zaoralem watrobe to tez rozne plamki i zmiany na skorze dostalem.
  • 3186 / 372 / 0
Obajwy wyglądają na typowe wycieńczenie organizmu po spidowym ciągu. Nery na pewno dostały po dupie, zmiany na skórze są od przesuszenia i nagromadzenia toksycznych metabolitów 3mmc. Zregenerujesz się, ale przy kolejnych ciągach będzie coraz gorzej.
  • 720 / 12 / 0
Ciągów nie będzie. To był jednorazowy wypad i wyciagnalem z tego wnioski. Ogółem czuje sie dobrze, nie ma jakis tam problemów odczuwalnych. Ale mimo wszystko porobię sobie badania. A teraz pytanko takie toeretyczne. Jezeli bylem w szpitalu, to u lekarza rodzinnego bedzie widniała jakas moja karta z tego wypisu ? np. na komputerze, czy w innej formie ? Mialem w niej napisane ze bylem po zarzuciu "niewiadomego srodka" ale wszystko ok, nie ma potrzeb psychiatry i tak dalej.
eso pisze:
no poplynales. kiedy martwic? ja bym sie juz martwil po tych objawach na ciele. nie znam sie ale wlasnie na watrobe i nerki troche wyglada. jak zaoralem watrobe to tez rozne plamki i zmiany na skorze dostalem.
Co konkretnie się stało? jak wygladaly objawy ? Jak zaleczyles, jak wyglada teraz twoje zycie (pewnie cpasz %-D), ogolnie jest dobrze, czy jakies tam skutki odczuwasz ?
  • 720 / 12 / 0
eso pisze:
DivideaD pisze:
No to żeś popłynął.

Najwiekszym błędem moim było to, ze przez ten czas az do wystąpienia opisanych przeze mnie objawów nie odczuwałem żadnych skutków ubocznych, czułem się bardzo dobrze i to mnie bardzo popchnęło to ciągu. A najbardziej wkręciło mnie to, że po mmc jest zajebiste parcie na seks.. Wlasnie dla tego nie mogłem się oprzeć. Wioski wyciągnięte.
  • 677 / 1 / 0
będzie dobrze, ciśnij suplementację, porób badania i unikaj tego diabelnego nasienia w prochu, zdrowia, ziom!
delikatny jestem na zwale.
  • 720 / 12 / 0
Dzieki bro ! Badania porobie oczywiscie - w pon do lekarza cisne. Aczkolwiek czuje sie bardzo dobrze i myślę, znaczy ekhm - mam nadzieję, ze wszystko gra.. :)
Pamięc i procesy myslowe sa na bardzo dobrym poziomie wg mnie. Lepsze niz jakis miesiąc temu.
Ale moim błędem było dorzucanie adaptogenów i nootropów do tejze "cpako-suplementacji" jako ze zwiekszaja one skutki boczne - wiekszą neurotoskycznosc, I MOZLIWOSC ZS(iMAO) ale i w pewnym sensie tez chornia organizm - dlatego skutki uboczne wyszly po takim czasie ? Albo mam mocny organizm?
Nie wiem, wiem natomaist ze teraz OFF. :)
  • 64 / / 0
Idz na badania i daj znac jakie wyniki!
  • 3186 / 372 / 0
PuTTy pisze:
A teraz pytanko takie toeretyczne. Jezeli bylem w szpitalu, to u lekarza rodzinnego bedzie widniała jakas moja karta z tego wypisu ? np. na komputerze, czy w innej formie ?
Nie. Nie ma jakiegoś odgórnego systemu który by gromadził czy przetwarzał takie dane. Wszystkie papiery ze szpitala w nim zostają w twojej karcie pacjenta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.