Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 322 / 36 / 1
bupra w organizmie człowieka siedzi bardzo długo, nawet do 4 dni. Jednak widać, że to kwestia indywidualna.
PST - minimum odczekac 24h. Ilość różnych alkaloidow o innych czasie pół trwania.
morfina - zwykle koło 8 godzin.
kodeina - j.w.

Warto wspomnieć że im większą dawkę się przywalilo, tym dłużej bedzie siedzieć w naszym organizmie, podane przezemnie czasy są wynikiem przyjęcia srednio mocnej dawki, bez uwalenia.
Najlepiej kierować się skretem. Pojawia się skręt? Można przyjąć bupre. Jednak istnieje wiele kwestii indywidualnych, które na to wpływają

Przed wzięciem bupry do buzi, nie jedzcie, nie palcie ani nie pijcie nic oprocz wody godzine przed przyjęciem. Znacznie zmniejszy to ilość wydzielanej sliny, której wieksza ilość zmniejsza jej biodostepnosc. Milego :)
What's left of me?
  • 33 / 1 / 0
To subutex? Jak myslicie.,pomaranczowe tabletki x napisem B.. dlaczego moje posty nie dochodza juz nnie to w..rwiac zaczyna z 10 postow napisalen i nic nie pokazuje sie.[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201704 ... dc22a1.jpg[/IMG]
  • 183 / 9 / 0
Jeśli jest ból głowy to znaczy, że za dużo, czy coś innego?
  • 322 / 36 / 1
Jedynie co mi się nasuwa to niskie lub wysokie ciśnienie. Stawiam na to 1. Ale mnie tez czasami po tym boli glowa zwykle do godziny przechodzi.
What's left of me?
  • 244 / 8 / 0
Melodyn tak jak transtec do iv się przerabia ? Odpiszczie szybko jak ktoś przeczyta bo mam skręta a z drugiej strony nie chce zrobić sobie krzywdy jeśli się okaże że nie tak kolorowo jak z transtecami

Moje spostrzeżenia są inne, bupre o 21 , rano koło 10 helupa na skręta miała być a pozamiatalo aż zamocno, żadnego osłabienia działania, w drugą stronę 5h po helu walilem bupre i też mnie nie skręciło a bałem się niemiłosiernie, a z Tramalem miałem wrazenie że nawet się nawzajem podbijaly, więc nie wiem zbytnio jak ta bupra działa ;p
  • 320 / 20 / 0
Z tym grzaniem opio po buprze to naprawdę indywidualna kwestia. Chodzi mi o zejście z bupry i wskoczenie na jakieś inne opio. W takiej sytuacji czas, po jakim możemy wziąć opio i poczuć jego pełne efekty, jest bardzo różny i zależy głównie od dawki bupry, którą przyjmowaliśmy, czasu przez jaki się nią raczyliśmy oraz cech i predyspozycji naszego organizmu. Know your body. Na pewno nie można założyć, że "min. 72 h i już, wcześniej nic nie klepnie".

buprę brałem równo przez tydzień w dawkach po 4 mg (2 razy zdarzyło się wziąć 6 mg, raz dorzucić później 2 mg do standardowych 4 mg). Dwa dni temu brałem ostatnią dawkę. Dziś, równo 48 h od jej wzięcia, nie czułem absolutnie żadnego skręta ani nic podobnego (podejrzewam, że pojawiłby się dopiero dnia następnego). Jednak ciśnienie na grzanie było dosyć spore. Walczyłem z nim, bo wg zaleceń powinienem odczekać przynajmniej 72 h, żeby móc wziąć inne opio. Wzięło jednak górę. Postanowiłem wziąć więcej niż zwykle, by wyrównać spodziewane osłabienie fazy przez wciąż częściowo związaną z receptorami buprenorfinę. Otóż okazało się, że był to błąd, gdyż klepło dokładnie z taką siłą, jak normalnie. W wyniku tego ugrzałem się niemiłosiernie jak ruski piec hutniczy. Tak więc po tak krótkim czasie jak tydzień brania, w dawkach raczej nisko-średnich (ale branych iv), efekt blokowania receptorów jest prawie że pomijalny. Przynajmniej u mnie. Ale może to być jakaś tam sugestia dla osób, które znajdą się w podobnej sytuacji. :)
TO BOWIEM, CO NIEWIDZIALNE, TO ZNACZY JEGO WIECZNA MOC I BÓSTWO, SĄ WIDZIALNE
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
  • 124 / 6 / 0
w melodynie nie ma takiej przezroczystej matrycy z buprą jak w transtecu nie?
jest plaster z klejem i w nim jest bupra right? z góry jest łatwo odchodząca przezroczysta warstewka a z dołu taka sama z której sie odkleja plaster z buprą, czyż nie?
nie mogłem nigdzie znaleźć jakiejś czystej matrycy z buprą
  • 183 / 9 / 0
Pacjent przyjmował buprenorfinę w postaci tabletek podjęzykowych Bunorfin 2mg przez 7 dni.
Codziennie 1mg (pół tabletki).
Po ilu godzinach/dniach od przyjęcia podjęzykowo ostatniej dawki, substancji nie będzie już całkowicie w organizmie? Była to pierwsza styczność z buprenorfiną.
  • 322 / 36 / 1
Sztywne zdanie. Idąc tokiem naukowy. 144 godzin powinno starczyc. Czyli około 6 dni. Tak podaje literatura i w większości przypadkach odnajduje swoje zastosowanie.
Idąc tokiem doswiadczalnym, pewniakiem podaje się 12 dni. Również lekarz utrzymuje że ty dzień by przynajmniej poczekal bez pewności. Nic więcej Ci niestety nie powiem
What's left of me?
  • 86 / 3 / 0
Machro pisze:
Pacjent przyjmował buprenorfinę w postaci tabletek podjęzykowych Bunorfin 2mg przez 7 dni.
Codziennie 1mg (pół tabletki).
Po ilu godzinach/dniach od przyjęcia podjęzykowo ostatniej dawki, substancji nie będzie już całkowicie w organizmie? Była to pierwsza styczność z buprenorfiną.
Tak z praktyki to brak buprenorfiny odczuwałem po dwóch czystych dniach. Z tym ze nie typowe objawy abstynencyjne a ogromna depresja (mam dwubiegunowke, wiem co to depresja, ale po odstawieniu naprawdę kiepsko).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.