Choline Bitartrate............................350mg
N-acetyl L-Tyrosine....................... ..150mg
Alpha GPC.......................................100mg
Noopept..........................................30mg
Vitamin E TPGS................................10mg
Powód: Przeniesiono, przypominam, że od miksów jest ten wątek.
Alpha GPC- zwiększ do 600mg
N-acetyl L-Tyrosine- zwiększ do 350mg
Noopept- daj 2x dziennie po 15mg/ 3x dziennie po 10mg (Maxymalnie 60mg)
Pobralem kilka dni, przestraszyłem się zanikow pamięci i przestałem.
Chyba że teraz coś innego suplementujesz ?
Choline Bitartrate............................350mg (tak jak Limitless radzę, ale że nie dasz rady zrezygnować, nie liczymy jej).
N-acetyl L-Tyrosine....................... ..150mg (Nie brałem nigdy, dlatego zakładam, że Limitless dobrze napisał "N-acetyl L-Tyrosine- zwiększ do 350mg")
Alpha GPC.......................................100mg (pomijalna ilość (chyba))
Noopept..........................................30mg (strasznie dużo, jak na jednorazową dawkę, ale zważając, że to doustna, to nie masz co się przejmować, bo i tak o wiele słabiej się wchłania przez żołądek niż pod język - nic z tym nie zrobisz, więc musi być).
Vitamin E TPGS................................10mg (eee. ;D)
Dobra, więc czego Ci brakuje, by nie było problemów z głową, koncentracją i potencjalnym pogorszeniem pamięci krótkotrwałej.
Brakuje Ci dobrego źródła Choliny, ja polecam jak zawsze:
250mg CDP-Choline. Oczywiście w proszku, samemu sobie odmierzasz itd. Bardzo smaczna, bo nie ma smaku. Jakbyś kupił Alpha-GPC, to możesz się przejechać na tym, że zanim zużyjesz opakowanie, to ci się zrobi z tego koloid :D (jest baaaaardzo higroskopijna). Dwuwinian choliny to w ogóle, nie wiem, co on tam robi, chyba tylko po to, aby ładnie wyglądało na opakowaniu, że dużoooo "tego czegoś", więc to musi być cool.
Kolejne, że samą witaminą E nic raczej nie zdziałasz. Polecam Ci, żebyś kupił sobie kompleks witamin i brał po jednej, chyba, że chcesz pokombinować, to zobacz sobie temat Doping mózgu, chociaż przyznam, że sam go jeszcze nie przeczytałem, bo jest mega długi :D
Kolejne to są Omegasy itd. Przynajmniej jedna kapsa Omega, najlepiej kompleks od Zeusa z ... gdzie masz omega D3 i K2. Niby to takie proapetczne, ale mi wystarcza. Jeszcze dorzuć sobie coś z potasem, bo często w suplach jest go za mało.
I zaopatrz się w magnez apteczny, najlepiej cytrynian magnezu w proszku. Bardzo tanio znajdziesz na Alledrogo. APTECZNY :)
Nie napisałeś, czy oprócz nootropów, coś jeszcze bierzesz.
Nie pij alko, ani nie jaraj zioła, no chyba że okazjonalnie, ale też tak łatwo sobie spieprzyć suplementację ;)
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Zioła nie jaram, jem tylko kwasa od czasu do czasu.
Kasa to nie problem - może jednak zainteresuje się składnikami osobno w proszku? ;d
Chwała za to, że kwasa jesz. Lizerki to najlepsze nootropy :D
Od cytrynianu magnezu są jeszcze lepsze jony magnezu :)
Ja mam chujowy/dziwny sen od kiedy Miprocynę wziąłem, a tak to jak zabity śpię. A magnezowe to chelat?
A z potasem radzę uważać to bo jeden z tych niebezpieczniejszych pierwiastków w nieodpowiednich ilościach (Hiperkaliemia i Hipokaliemia)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.