Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1628 / 196 / 0
JanBreivik2 pisze:
Tak jak kolega wyżej, w chuj ciekawi mnie rozkład tej substancji na d/n/s względem tych wszystkich ketonów. Chętnie też zobaczyłbym MDMA. Może Arturo rozszerzyłbyś zakres tematu o kilka wybranych substancji z grupy amfetamin?
Emce pisze:
Może to nie keton ale jak wyglada zestawienie 5-MAPB procentowo na serotonine,dopamine i noradrenaline ?
To nie temat o tym(beta-ketonach), ale mogę powiedzieć, że ceiling point przy 5-MAPB wynosi:

5-HT: 2194% ± 415%
DA: 824% ± 168%
NE: 1147% ± 148%

Podczas gdy w przypadku MDMA ceiling point to:

5-HT: 1207% ± 135%
DA: 302% ± 37%
NE: 804% ± 97%

Wygląda to niebezpiecznie, ale tutaj nie ma takich obaw jak w przypadku beta-ketonów, gdzie problemem są często powtarzane dawki i co za tym idzie neurotransmitterowy rollercoaster. Przy 5-MAPB i MDMA tego nie ma bo substancja trzyma długo i solidnie i jakoś zdążyła się wytworzyć "kultura ćpania" tych substancji w stylu "jedna wrzuta i koniec, maksymalnie dwie", gdzie beta-ketonom towarzyszy kokainowo-amfetaminowy klimacik, gdzie ludzie walą przez noc ponad 10 nosów. :old:

Jakimi substancjami chcielibyście żebym teraz się zajął? Bo wątpie czy jest sens dalej bawić się w analizy zwizków typu 4-BMC czy 4-MEC jak one już odeszły dawno w niepamięć + nigdy nie zdobyły dużej popularności jak opisane przeze mnie poprzedniki(no może 4-MEC, ale on już też odchodzi w zapomnienie, jak już nie odszedł... :rolleyes: )
  • 954 / 51 / 0
artur019 pisze:
(...) kokainowo-amfetaminowy (...)
Skoro już o nich wspomniałeś, to może właśnie nimi?

scalono

Najzwyklejsze białko i koks.

scalono

A rozpiszesz tramal? Nie jest to typowy opiat, bo oprócz tego jest SR i na noradrenaline, tez cos tam wjeżdża chyba. Ciekawi mnie ile dokładnie tej serotoniny uwalnia, że ludzie tak srają go zarzucić nawet tydzień po pigule.

scalono

Mógłbyś też ogarnąć te nowe fluorofety (2-fa i 3-fa).
  • 448 / 14 / 0
Profil a-pihp już kiedyś opisywałeś. Czy jest szansa na coś sensownego z kolejnych pochodnych? Pamiętam, że rozmawialiśmy i trochę tych związków w badaniach było, a niektóre zapowiadają się mocarnie. Pihp teoretycznie też miał taki być i dopaminowo fajnie mizia, ale jednak trochę się zawiodłem - brakuje "tego czegoś". Z którego parametru wynika wspomniane "to coś", które ma a-pvp i a-php, a nowi kuzyni nie mają?
  • 640 / 118 / 0
Obiecywałeś 3-FPH, bo podobno bardzo ciekawy związek.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
Wrzucałem link wszystkich pochodnych penmetrazyny.
3-fph jest interesujace ale kilka znich bardziej.
ŁapDorian Gray
Lapcie patent fenylmorfoliny i jej pochodnych
http://www.duckduckgo.com/patents/US20130203752
Na dole masz w tabelkach dopamine, ser itd
Tak 3-fpm jak i reszty pochodnych.
Te substancje sa znane od dawna...
1994r
https://archives.drugabuse.gov/pdf/monographs/94.pdf

w patencie o morfolinie masz od groma pochodnych.

scalono

Pochodne pirowaleronu jak i morfoliny macie na 2 i 3 stronie.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1628 / 196 / 0
JanBreivik2 pisze:
[...]
To trzeba zmienić nazwę tematu. Kokainą się nie zajmę bo to SNDRI. Mogę rozpisać jak blokuje transportery, ale nie uwalnia neurotransmitterów. Tak samo tramadol - SNRI.

Amfetamina, 3-FA, spoko, ale z 2-FA mogę mieć problem ze względu na małą dostępność publikacji na temat tego związku,
Uriel1 pisze:
[...]
Tak samo jak w przypadku Kokainy - jest to reuptake inhibitor dopaminy i noradrenaliny - mogę przełożyć to z naukowej paplaniny na coś bardziej dostępnego, ale nie ma za bardzo nad czym się rozpisywać - nie mniej, spróbuję.
DorianGray pisze:
[...]
Na ten związek już mam papierki - zajmę się tym w wolnej chwili. Prawdopodobnie w tym tygodniu do weekendu. Jak z powyższymi. W tym wypadku następuje uwolnienie katecholamin i w malutkim procencie serotoniny. Mechanizm jednak jest o wiele bardziej skomplikowany co wynika z papierków jak i z osobistych badań organoleptycznych. :rolleyes:

Do moderatorów - jak mam zająć się wszystkim do zmieńcie nazwę tematu, albo dajcie moda. %-D
  • 954 / 51 / 0
Co do wymienionych przeze mnie związków to właśnie na amfetaminie i 2/3fa zależało mi najbardziej. Wiem, że w trójce siedzi więcej serotoniny, jednak w przeciwieństwie do 2fa, nie zażywam jej. Będąc w ciągu na 2fa zacząłem zauważać objawy ZS i zastanawiałem się czemu (podczas ciągu brane były też inne rzeczy) - czy przez to (<), czy 2fa samo w sobie powoduje na tyle duży wyrzut serotoniny, że może doprowadzić aż do zespołu. Rozumiem, że masz utrudnione zadanie, ale byłbym mega wdzięczny gdybyś przedstawił porównanie amfetaminy i 2fa, nawet mając niekompletne dane, zdając się na instynkt, wiedzę, jakoś na podstawie innych substancji - nie wiem. Byłbym wdzięczny gdybyś przedstawił ten związek chociaż "na oko" i w przybliżeniu.
  • 448 / 14 / 0
@artur019, może nie jestem takim ogarem jak Ty, ale dostatecznie naczytałem się badań ;) chodzi mi o konkretny parametr, który może udało Ci się wyróżnić, odgrywający najważniejszą rolę dla różnicy. Parametry pihpu są zajebistsze w teorii niż działanie w praktyce, więc pytanie, czy znacznie mają tu wszystkie bindowania i siła uwolnienia neurotransmiterów, czy jest jakiś konkretny czynnik zajebistości?

Ewentualnie może to nasze przealfione mózgi %-D
  • 361 / 12 / 0
artur019 pisze:
To trzeba zmienić nazwę tematu. Kokainą się nie zajmę bo to SNDRI. Mogę rozpisać jak blokuje transportery, ale nie uwalnia neurotransmitterów. Tak samo tramadol - SNRI.
Cocaine Increases Dopamine Release by Mobilization of a Synapsin-Dependent Reserve Pool ?
Amfetamina, 3-FA, spoko, ale z 2-FA mogę mieć problem ze względu na małą dostępność publikacji na temat tego związku,
Również poproszę jak najwięcej inf./ciekawostek na temat ww. substancji.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 118 / 0
No właśnie mnie też zaskoczyło kilka rzeczy podczas brania 3-FPH.

1. Niby działanie bardzo subtelne, ale tylko po tym nie mogłem spać po 3 dni.
2. Fazy nie zbijały żadne ilości alkoholu.
3. Wydaje mi się, że była to substancja dużo silniej uzależniająca niż ketony.
4. Ktoś kiedyś wspomniał, że 3-FPH zmienia metabolizm i organizm energię zaczyna czerpać z palenia tkanki mięśniowej. W sumie chudłem na tym w oczach.
5. Wydalanie z organizmu, o czym wiadomo, trwa kilka dobrych dni - why?
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.