Z perspektywy czasu dlugofalowe dzialanie niskich dawek jest genialne.
O wiele lepiejm pod tym względem wspominam jednak oxi.
Teraz czas wrócic do poczatku (oxi)
Jesli moja "teoria" bedzie sluszna to najlepszy z nootropow bedzie piracetam.
Przy czym po ostatnim mailingu z szefem działu straciłem wiare czy cokolwiek na tym swiecie jest pewne a jakakolwiek teoria bez testu ma prawo bytu.
Dla pewnosci, az lekko puknalem goracy garnek.
Podbijam pytanie czy testowal ktos mix roznych form choliny lub tryptofanu. Przy czym mowie o miksie wykonanym samemu a nie kupnie ze sklepu x super kapsa z deklarowana zawartoscia.
Jedz 1 g/ kg masy ciała białka zwierzęcego na dobę gdy nie trenujesz a jak trenujesz to możesz nawet zwiększyć podaż do 2 g/ kg. Unikaj białka roślinnego, szczególnie soji. Jak spożywasz to nie wliczaj w blians. Źródłami białka powinny być: jaja, ryby, kurczak, sery, mięso, podroby.
Węgli możesz jeść 4 - 7 razy więcej niż białka, oczywiście złożonych, z dobrych źródeł (kasze, ryż biały i brązowy, owsianka), unikaj chleba (apolipoproteiny). Warzywa są ok, owoce nie (w Twoim przypadku).
Tłuszczy unikaj szczególnie roślinnych. Łatwo się utleniają.
Kup sobie sól o obniżonej zawartości sodu i używaj jej nomalnie do potraw. Suplementuj wapń, magnez, potas. Potas po osolonym posiłku, wapń i magnez razem, zaraz po posiłku.
Kurkuma pod język 10g dwa razy dziennie, spróbuj ogarnąć memantynę albo DXM, napar z 15 g rumianku (tylko takiego aptecznego) dziennie najlepiej przed snem; imbir (kawałek korzenia), pieprz cayenne (opcjonalnie), ginkgo biloba.
Twoja reakcja na cynamon może trochę powiedzieć. Jebnij łyżeczkę cynamonu po jedzeniu i opisz reakcję.
Jak walisz konia to przestań.
Jak wyglądało Twoje samopoczucie przed ćpaniem?
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
No i kalorie na plus.
Zamierzałem 300-450 mg Adrafinilu + 300 mg L-Dopy na pusty żołądek i do tego albo Piracetam albo Noopept (albo jedno i drugie). Z Adrafinilu na pewno nie zrezygnuję, gdyż chwalę sobie jego działanie, ale może coś podpowiecie o reszcie. Nie chciałbym, żeby wzięcie Piracetamu i/lub Noopeptu odniosło efekt odwrotny od zamierzonego (brain fog).
A co polecacie do jedzenia podczas egzaminu - myślałem o cukrze (c0ca-cola) - wiadomo, niezdrowy, ale skuteczny i jeden dzień można stosować. Do tego guarana w kapsułkach zamiast kawy (mogę zażyć w każdej chwili).
A czasem nie było w ogóle tak, że w diecie typowej europejskiej ilość wapnia dziennie jest over 9000? Ja to bym przynajmniej brał z 6 rzeczy które naprawiają szkody... ALA, NSI itd.
Anton nie dodawaj nowych nootropów których nie brałeś na stałe przed egzaminem/takich których dobrze nie znasz, vinpocetyna/ginko biloba może pomagać na brain foga, l-teanina do kofeiny obowiązkowo bo ci serce padnie przed kartką.
19 marca 2017Brainnn pisze: A gdzie tłuszcze ?:)
Chyba nie chcesz, żeby dostał cukrzycy dwójki?
@up
Rumianek normalizuje poziom monoamin w synapsie i pośrednio przez to także poziom acetylocholiny. Naprawia też trochę GABA-rozjebane receptory, ale nie jakoś wybitnie. Kurkuma będzie tutaj bardziej przydatna. Naprawi rozwalone przez zioło rec. CB1 i jego downstream, czyli także rec GABA. Wygoda zażywania suplementów nie gra roli. Suplement ma działać, a w jakiej jest postaci to nieważne. Lepiej nie przepłacać i ładować pod język. Działanie jest bardzo wyraźne tą drogą podania.
Jakie rzeczy byś nazwał "regenerującymi"? To co poleciłem nazwałbym naprawiającymi rzeczami. Tylko po co je nazywać? Chciałbyś zwiększyć poziom neurotrofin, pobudzić pracę hipokampu (nawiązuję do NSI)? Jak alfa male naprawi sobie receptory nikotynowe, kannabinoidowe, uzupełni minerały i zoptymalizuje poziom cukru we krwi to jego organizm sam zadba o właściwy wyrzut neurotrofin, przekaźników czy transporterów.
Anton
Nie jedz l-dopy. To nie prekursor, tylko agonista :old: . Zamiast zmniejszać tolerkę na stymulanty, to nawet ją zwiększa. Wprowadza tylko większe zamieszanie.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
2. Rano wziąłem 500mg piracetamu/ około 15mg noopa, 2 tab CBD Choliny i 2 awshghandy, w południe pojechałem do sklepu i miałem tak zajebisty humor, śmiałem się sam do siebie, normalnie kosmos ( awsghandy było 500mg- możliwe że to przez to? ) i podchodze do lady, zaczęła do mnie mówić sprzedawczyni, dołączył się do rozmowy jakiś gościu i nagle boom, zacząłem się pocić, serce mocniej, problemy z wysłowieniem itd.. a jeszcze minute wcześniej miałem tak zajebisty humor i czułem się troche jak na psajko... O co może chodzić?
3. Czy takie dawkowanie jest ok? Rano o 7.00 500mg piracetamu, 15mg noopa, 2 tab CBD Choliny, 2 Awnghandy, 2 tab asparginu i 2 tab omega 3
Ten sam układ po południu około 15, bez Awghandy
Wieczorem noopept 15mg i 2 tab asparginu
Sam układałem to dawkowanie, nie mam o tym pojęcia więc jeżeli jest złe, prosiłbym o poprawę.
Dodam że troche boli mnie głowa po tym mixie.
4. Do czego ma służyć DXM ? W jakich dawkach?
5. Na początku tego tematu ktoś podał miks w którym poleca Flubromazepam. Co o tym myślicie?
Przy okazji Twojego posta pojawia się okazja do zadania być może podstawowego pytania dla mnie i dla innych, na które jednak ja nie znam odpowiedzi, bo jestem zielony w tych sprawach.
1. Jaka jest różnica między prekursorem a agonistą w kontekście downregulacji/sensetyzacji (wiem, że jest różnica między tymi pojęciami, ale rozumiem, że skutek ich zaistnienia jest podobnie niekorzystny)?
Prekursor zwiększa stale produkcję neuroprzekaźnika a agonista tylko jednokrotnie zwiększa jego uwalnianie?
Tzn. że prekursory nie powodują downregulacji/desensetyzacji a agoniści wręcz przeciwnie?
Czy inhibitory wymykają się tej klasyfikacji, którego rodzaju substancji są bliżej i czy powodują downregulację (chyba inhibitory różnią się od releasing agents, ale również są agonistami)?
2. Czyli rozumiem, że zamiast L-dopy jeść tyrozynę (np. NALT), zamiast agonistów serotoniny - 5-htp i tryptofan a zamiast agonistów noradrenaliny - również tyrozynę?
Lepiej zażywać prekursory, czy inhibitory wychwytu zwrotnego?
Jak mają się do tego iMAO?
3. Czy można skutecznie podbijać wszystkie neuroprzekaźniki naraz, np. jedząc prekursory serotoniny wieczorem a dopaminy, noradrenaliny rano? Jak do tego wszystkiego ma się acetycholina - kiedy jeść jej prekursory?
Co do L-Dopy to wiem, że na dłuższą metę niebezpieczne jest zażywanie agonistów dopaminy, ale sądzę, że jednokrotne użycie nic mi nie zrobi. Może zamiast (albo dodatkowo) L-Dopy nakleić plaster nikotynowy?
Piracetam od 3600 mg/doba zaczynaj a nie 500mg
DXM do tego samego co mementyna ale jest 30 razy gorszy od niej.
Flubromazepam nic nie naprawi tylko amnezja i uzależnienie? To benzo, na stałe to nic nie da.
Jak tobie brakuje po 30% wszystkiego to ty jesteś człowieku zdrowy... 30% ja mam po 85% wszystkiego poniżej. Zwiększyć ilość receptorów/zmienić dietę tak by niczego nie brakowało, http://pl.swissherbal.eu/test-braverman ... sobowosci/
Kurcze po 30% to człowiek sukcesu chyba. Dopaminę to chyba tylko urydyną i sulbutaminą, jakiś nalt.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.