Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Szczerze mówiąc to samo pod nogami leżało. Weronal to owszem, starodawny lek, jednak to co znalazłem wyprodukoiwano niedawno. Na użytek laboratoryjny lub jako uspokajacz dla zwierząt (Co bardziej prawdopodobne). I nie poprzez żadne wyprzedaże wolfi, nie zapłaciłem też ani grosza ponad wysiłek pochylenia się po owo pudełeczko.

A Ty, gofel - W jakiej postaci io, na tyle na ile możesz powiedzieć, skąd masz barbital?

A co do realizacji moich fascynacji, Der neue Rauschstoffbenutzer to w sumie od pewnego czasu raczej nie poświęcem temu aż tyle co kiedyś energii.

Ah jeszcze- Marylin zabiła się/zabita została jakimś barbituranem, których zresztą używała w nadmiarze. Jednak nie jestem pewien i nie znalazłem też informacji czy to był weronal. Zresztą w okresie gdy ona umarłóa stosowało się już wiele popularniejszych barbi, choćby nembutal.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2007 przez Nof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 27 / 0
Ale od tego nembutalu ponoć - w beleterystyce wyczytałem - gęba puchnie.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
ja barbital mam tez ze słoika, bialy krystaliczny proszek, producent polfa "jakaś tam" nie pamietam :)
weronal jest używany jako odczynnik w chemi analitycznej, też dostalem za darmo :D

rzeczywiście to moje ulubione hobby, po prostu lubie testowac nowe specyfiki i różnie ich kombinacje a weronal zdobylem troche przypadkiem, nie zebym go szukal ale trafila sie okazja której po prostu nie moglem przegapić

pewnie glupio to zabrzmi ale fajnie ze nie tylko ja eksperymentuje z tym środkiem bo gdy szukalem informacji na jego temat to myślałem ze wszyscy juz o nim zapomnieli, a tak mam przynajmniej z kim wymienić się dośwadczeniami :-p

ludize mi nakręceją żeby lepiej zjeść sobie jakieś benzo a nie taki archaiczny środek, a barbital ma dla mnie dwie główne zalety, jego dzialanie bardzo mi odpowiada (mam kłopoty z bezsennością) a pozatym mam go za darmo

na jakiejś glupiej stronie z cyklu "twoje dzicko i narkotyki" znalazlem ze podobno czlonkowie mlodziezowych amerykanskich gangów brali dużo barbituranów po czym wychodzili na ulice i gdy przezwycięzyli senność spowodowaną tym srodkiem stawali się bardzo agresywni :nuts: jakoś nie chce mi się w to wierzyć, zauwazyles podobne objawy u siebie Nof bo ja jestem po barbitalu uspokojony a napewno nie agresywny,
wiadomo że jak czlowiek chce spać ale z tym walczy to sie robi wkórwiony, ale ja na miejscu tych gangsterów przed wyściem na ulice by zwalczyć gang z sąsiedniej dzielnicy bym sie raczej naspidował :-)

rzeczywiście z tą Marylin to troche fakty naciągnolem, masz Nof racje też znalazlem ze byla uzalezniona od barbituranów i je przedawkowala a to że był to weronal to sam dodalem dla nadania dramaturgii calej historii :cheesy: , zresztą co zaróżnica co to było za barbi
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2007 przez gofel, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 42 / 0
Masz stały doń dostęp? Daj znać wiadomością prwatną może. Ja jestem, jak już główna część fazy mija, senny i zataczam się strasznie. Wiadomo - w ameryce propagandarobiła ze wszystkiego totalne zło.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
to tylko bredzenie nofa. zaden srodek, po ktorym jest 16 godzin zjeby, przy godzince, czy 2 bomby nie jest fajnay,.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
jakie 16 godzin zjeby?? zjeba poiwinna być nieprzyjemna a stan po weronalu wcale taki nie jest!
czujesz po prostu miłe rozlużnienie i senność, ja to lubie, wcale nie odczuwam jakichś ineprzyjemnych skótków brania barbitalu, to że sie dużo śpi, no i co z tego jak śpi sie zajebiście :D

EDIT: Nof mail poszedł, odpisz, teraz przeczytalem twojego maila i napisalem jeszcze jednego:) pozdro
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2007 przez gofel, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanKalahan »
-(...) a mój wnuczek zostanie pilotem.
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..

ej. no? huj!

ejnohuj

i dużo KIECZUKU szefowo
  • 291 / 42 / 0
Filonku, sam wiesz że gdyby nie twoje urojone jestestwo nie mógłbyś pisać na tym urojonym forum. Teraz natomiast uroiłeś sobię że barbital, o którym tu dyskutujemy to to samo co znany przez Ciebię allobarbital. Pragnę wyprowadzić Cię z bółędu i poinformować że mimo pewnej zbieżności nazw oraz budowy chemicznej są tyleż do siebie podobne co np. diazepam do klonazepamu.
Co do strony, do której link opdał PanKalahan to owszem, jest mi znana i całkiem lubiana. Ach te stare reklamy barbituratów,amfetamin i poprawiającytch chęć życia i aktywności mieszanek tychże.

Dlaczego uważacie że niby barbital/weronal to to samo co luminal, czy allobarbital? Ty masz allobarbital, ja go nie mam. Mam weronal. Allonarbital jest jeszcze stosowany w medycynie, barbital już od dawna nie.Alobarbital był odkryty później niż barbital, barbital natomiast byół pierwszym nasenym barbituratem jaki zsyntetyzowan o (1903 rok chyba) etc, etc. Poza tym allobarbital miałem w postaci stumiligramowych tabletek a barital wpostaci chemicznie czystego proszku, aż w końcu - allobarbital był dość rekreacyjny, choć gorszy od benzo, podczas gdy barbital jest bardzo przyjemny i dobry do miksowania niezwykle dobry do miksowania z innymi substancjami rekreacyjnymi.
Ostatnio zmieniony 13 września 2007 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
nic sobie nie uroiłem. poprostu przeczytałem, co wy, użytkownicy tego szitu napisaliście. no i kinga mi na ciebie zagoniła, więc wiem wszystko, ha ! co nie zmienia faktu, że chętnie spróbuje

a ja nic nie wiem o zadnym allobarbitalu. chyba, ze fenobarbital = allobarbital.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.