nadchodze pisze:W przypadku DHC to nie działa. Nawet pokruszone tabletki nie rozpuszcza się, tylko będą unosić się na powierzchni w postaci gluta. Najlepiej w drobny pył, zapic i zjeść coś po kilkunastu minutach żeby żołądek szybciej się opróżnił. Działa szybko, a po 12 - 14h czuć już objawy powracającego skręta.sportowiec pisze: Wrzucić tabletki na noc do szklanki coli, wypić z rana i będzie insta relase :) . Potem wznosić modły dziękczynne do mnie :cheesy: .
W moim przypadku dhc działa co najmniej 2 razy mocniej od kodeiny w takich samych dawkach i jest znacznie mniej sedacyjne od morfiny (szkoda). Z braku laku może być. ;-)
Edit: nie widziałem tego w akcji na woskowych tabletkach ale też powinno działać, tylko zostanie glut.
Moze nie w ten wątek pykłem, ale mam 30mg dehydrokodeinacji I chcialbym sie dowiedziec czy podawać jak za starych czasow,ze rozpuszczam w cytrusach I hop do bacika,czy jakie kuchenne rewolucje mnie czekają. Tabsy nie sa o powolnym uwalnianiu?
Pozdro,bede wdzieczny za info.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.