Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 190 / 4 / 0
Potężny i świetny lek antydepresyjny, nie doświadcza się takiej zajebki i wyjebanini jak po SSRI. Przetestowałam już prawie wszystko w dziedzinie antydep i na dłuższą metę żaden lek nie dorównywał temu do pięt. Dodatkowo działa w zupełnie inny sposób niż SSRI, daje świeżość, poprawia koncentrację, znosi anhedonię i apatię.
  • 234 / 11 / 0
Crystal_Dragon pisze:
Mnie lekarz nie wypisał, twierdząc, ze to praktycznie nie działa. Do tej pory brałem anafranil i porównał to do zmiany armaty na proce.
No i miał trochę racji. Anafranil to faktycznie przy moklo armata.
  • 258 / 16 / 0
brd123 pisze:
Potężny i świetny lek antydepresyjny, nie doświadcza się takiej zajebki i wyjebanini jak po SSRI. Przetestowałam już prawie wszystko w dziedzinie antydep i na dłuższą metę żaden lek nie dorównywał temu do pięt. Dodatkowo działa w zupełnie inny sposób niż SSRI, daje świeżość, poprawia koncentrację, znosi anhedonię i apatię.
Ta rewelacja, szkoda, że przestaje szybko działać, a ile czasu bierzesz i w jakiej dawcę??
  • 7 / / 0
Wszystkie leki przeciwdepresyjne przestają działać, a raczej siła ich działania z czasem przestaje być zadowalająca.
  • 12 / / 0
Armaty trzeba osobom, które nie są w stanie wstać z łóżka o własnych siłach. Jak dla mnie moklo jest gitarka, na problemy z motywacją, stabilizację nastrojów jak najbardziej
  • 78 / 4 / 0
Przechodzę z moklo na reboksetynę (NRI, Edronax).

Ostatnio moklo brałem rzadko - przez ostatnie dwa tygodnie tylko trzy razy po 300-450 mg. Wczoraj brałem 450 mg moklo, ostatnio tyle samo kilka dni wcześniej i 300 mg jeszcze kilka dni wcześniej. Przed tym okresem brałem doraźnie - może raz w tygodniu.

Pytanie: kiedy mogę zacząć brać reboksetynę (mam zacząć od 1/2 tabletki 4 mg) tak, żeby mnie nie wywaliło z butów (NRI nie można łączyć z iMAO)?
Lekarz mówił o 2 tygodniach, ale początkowa dawka jest mała i chciałbym szybciej przekonać się jak (i czy) ten lek działa.
  • 240 / 42 / 0
Halo.
Mam pytanie i pytanie jest, mam nadzieję, stosunkwo proste.
Otóż mam Moklobemid. Chcę go użyć do wzmocnienia grzybów. Termin ważności to lipiec 2013. Pytanie: czy mogę? Tzn. czy zadziała jak należy?
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2921 / 243 / 0
Zadziała jak trzeba. Grzyby też o ile masz właściwe :-P
Dawny nick: tur3k
  • 3206 / 175 / 0
O kurde, dzięki, że mi przypomnieliście o możliwości przedłużania działania tryptamin do 12h dzięki moklo :cheesy:
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 240 / 42 / 0
tur3k pisze:
Zadziała jak trzeba. Grzyby też o ile masz właściwe :-P
Grzyby są na pewno właściwe (półroczne cubensis jak mamy być dokładni, ale to powinny być ok?) natomiast moklar leży sobie w szafce i leży, i lezy, i leży... :cheesy:

Tak czy inaczej dzięki, trzymam za słowo, że zadziała!
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.