mamy dwwa rodzaje hexa.
Jeden typowy stim do pracy (w dawkacg 20-50mg)
Drugi typowy stim nie nadajacy sie do niczego (taki turbo hexen) tzn taki który kosi bardziej noradr. Przez co w odczuciu jest o wiele gorszy.
Obie wersje przy przyjeciu wiecej niz 70-100mg niszczą.
DorianGray pisze:Po przetestowaniu większości supli godnych uwagi, mogę ci napisać jedno: energię, motywację i koncentrację na satysfakcjonującym poziomie zapewniają tylko substancje, które w tańcu się nie pierdolą. Możesz sobie wmawiać, że zmielony korzeń lipy celtyckiej dodaje ci skrzydeł, ale faktyczną różnicę poczujesz dopiero na syntetycznych stymulantach, które w aptece nazywane są lekami, a na ulicy narkotykami.
Ricah pisze:Tak, ma sens, ale nie oczekiwalbym cudow. Mozesz dorzucic CDP-Choline, forskoline, inozytol oraz antagonistow NMDA (np. magnez).essen pisze:Żeby spowolnić budowanie tolerancji a nawet ją zmniejszyć na (np fenidaty, nikotyne, kofeine i inne stymulanty) będzie dobre stosowanie:
DXM 15mg codziennie (zarzucone rano)
30g kurkuma + pieprz (1-3g)
Ma to sens?
Ewentualnie co można jeszcze dodać do tego?
Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o te tematy, (choć przestudiowałam kilka wątków) więc pewnie zaraz zaleje mnie fala krytyki, ale kto pyta nie błądzi, więc zaryzykuje:
Załóżmy, że chcę zahamować tolerancję i upregulować sobie receptory dopaminowe zjechane Buproprionem (Wellbutrin), nie rezygnując z brania tegowoż (odstawka wywołała u mnie mega uboki, depresja level hard itp.),
-Czy to w ogóle możliwe, czy konieczne są wakacje od Bupro?? :-/
-Jak powinien wyglądać taki program "naprawczy" (suple, dawki, schemat brania)
Aktualnie moja prewencja tolerki wygląda następująco: przed snem 250 mg taurynianu magnezu i 800 mcg Forskoliny od Swansona, efekt: tolerka jakby przystopowała, ale regeneracji brak, za to w ciągu dnia jest ciężko opanować senność i w głowie się kręci. Dorzucałam do tego też 60 mg cynku, ale też efekty mizerne.
Próbowałam Kurkumy w mega dawkach, cynamonu - mój układ pokarmowy tego nie zdzierżył.
do DXM czy memantyny nie mam dostępu i raczej bałabym się efektów ubocznych, np. depresji oddechowej.
Potrzebuje rzeczowej porady, hilfe :-(
Jednakze bupro dziala poprzez blokade DAT. Nie widzialem badan odnosnie down-/upregulacji tego bialka poprzez ten lek konkretnie, aczkolwiek metylofenidat upreguluje to bialko. Jako, ze mechanizm podobny, to jest prawdopodobne, ze tutaj bedzie tak samo. Mowiac łopatologicznie, upregulacja tego bialka sprawia, ze dopaminy jest mniej w przestrzeni synaptycznej. Nie przychodzi mi jednak do glowy zaden srodek, ktory by powodowal downregulacje DAT.
Na swansona zawsze krece nosem jako zrodlo supli, bo wiekszosc ich produktow to produkty dla mas, nie majacego zadnego realnego wplywu na organizm poza placebo, ale mniejsza. Wzgledem cynku troche bym przystopowal (albo robil to w cyklach).
Co do kurkumy, sa na forum przepisy, aczkolwiek nie dziwie sie. Cynamonu nie powinnas sypac ile sie da, bo jest hepatotoksyczny, aczkolwiek warto zjesc lyzeczke-dwie (jest neuroprotekcyjny, zwlaszcza r. dopaminergicznych).
DXM to aptekowy Acodin, kosztuje chyba z dyszke, a dawki sa rzedu 15-45mg, z tym raczej dasz rade.
Jezeli faktycznie chcesz sprobowac odstawki, to pomysl moze o 'zamienniku'? Stymulanty tutaj raczej odpadaja, ale tianeptyna ma profil dopaminergiczny, wiec moze by zadzialala jako "łatka", a czesc efektow zauwazysz juz od 1 tabletki. Ciezko mi powiedziec wiecej w ciemno.
rano - fenylopiracetam, tianeptyna, Flubromazepam/klonazepam co drugi dzień, cholina, kurkumina, prapiracetam (ewentualnie jeden racetam jednorazowo i co tydzień zmiana)
wieczorem - fenibut, 5htp, tianeptyna
W pełni bezpieczny pod względem połączeń i sensowny? Coś wyjebać/zamienić na coś innego? Protipy?
Ricah pisze: Jednakze bupro dziala poprzez blokade DAT. Nie widzialem badan odnosnie down-/upregulacji tego bialka poprzez ten lek konkretnie, aczkolwiek metylofenidat upreguluje to bialko. Jako, ze mechanizm podobny, to jest prawdopodobne, ze tutaj bedzie tak samo. Mowiac łopatologicznie, upregulacja tego bialka sprawia, ze dopaminy jest mniej w przestrzeni synaptycznej. Nie przychodzi mi jednak do glowy zaden srodek, ktory by powodowal downregulacje DAT.
BTW. sam od paru dni stosuję na regenerację melisę, urosept + witaminy/mineraly po 2 tyg ciagu na 4f-mph, gdzie przerobilem troche.
Zamierzam zastosować jeszcze stack wspomniany na 2 str wątku - fenylopiracetam z cdp choliną i 5-htp.
na 1 ogien zamierzam zamoiwic to
http://www.ebay.de/itm/Jarrow-Citicolin ... SwbYZXbTC3
i to
http://www.ebay.de/itm/5-HTP-Kapseln-be ... SwzaJYAMVl
http://www.ebay.de/itm/Phenylpiracetam- ... XQ7j1SI~gF
warto czy nie warto? cena nie gra roli ogolnie , zamierzam wydac do 100 euro na suplementy
narazie znalazlem w apteczce witamine b2 3mg
współdziała w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, współuczestniczy z witaminą A w prawidłowym funkcjonowaniu błon śluzowych, dróg oddechowych, śluzówki przewodu pokarmowego
czy cos da po ciagach na stymulantach ? i te z ebay sprawdza sie
Ricah pisze:#JanBreivik
Napisz moze czego oczekujesz. Ale i tak krzywo patrze na fenibut codziennie i -zepamy.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.