obczaje fasoracetam i pikamilon jak kwitu troche wpadnie
narazie mam pea, hordenine i inozytol, spodziewałem się lepszych efektów ale i tak przynajmniej doskonale tłumi apetyt (2-3 posiłki zamiast 5-6)
reszte też rozważe ale to później :)
EmeritusIII pisze:właśnie wiem że więcej serotoniny to mniej dopaminy
bendzamin pisze:skad wam sie to wzielo.EmeritusIII pisze:właśnie wiem że więcej serotoniny to mniej dopaminy
Dużo serotoniny = zadowolenie z życia i obecnego stanu rzeczy = "nie muszę nic robić skoro jest ok"
Dużo dopaminy (ale nie za dużo bo wkręcają się wtedy stany psychotyczne) = m0tywacja i chęć do działania = "muszę zrobić to, to i tamto żeby było lepiej"
johnybeck pisze:Czysty GABA przechodzi tylko gdy masz nieszczelną bariera krew-mózg. To też ważna sprawa o którą warto zadbać
EmeritusIII pisze:z tego co mi wiadomo to niestety GABA jest rozkładany w żołądku na kwas masłowy, ale jest pikamilon który dopiero w mózgu rozkłada się na GABA i niacyne :-)johnybeck pisze:Czysty GABA przechodzi tylko gdy masz nieszczelną bariera krew-mózg. To też ważna sprawa o którą warto zadbać
Siedze na dupie caly czas nie mam ochoty na nic, jedyne co to na odurzanie sie. Ale wlasnie chce z tym skonczyc i naprawic sobie mozg. A zepsulem go duza iloscia alkoholu, giebla, benzo, koksu i trawy i wszystkiego co mi wpadlo w rece.
Chcialbym jakis mix ktory pomoze ruszyc dupe z miejsca i zajac sie czyms pozytecznym (praca, silka) i poprawic stan mozgu no i najlepiej dzialal rowniez po kuracji, a nie tylko doraznie. Libido rowniez mi spadlo. Mam wahania nastroju i ogolnie jestem rozjeban lekko mowiac. Zrobilem test bravermana i mam braki wszystkiego.
Myslalem zeby kupic:
Noopept lub Aniracetam
L-teanina
ALCAR
5-htp
Tribulus
Nalt
Co o tym sadzicie? Jesli ktos jest w stanie dobrac mi stacka ktory bedzie dzialal, moge mu to jakos wynagrodzic :)
fenyloetyloamina+błękit metylenowy (nieselektywny odwracalny imao, nie można mieszać z innymi imao/ssri)
lewodopa
5htp na noc
noopept+cholina
kofeina
adrafinil/hydrafinil doraźnie
a z takich na recepte to może:
selegilina
amisulpryd w małych dawkach
pirybedyl/ropinirol
mam nadzieje że pomogłem :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.