Co mam zrobić?
Sytaucja wygląda tak : niedługo lecę do Londynu. Chcę wziąć mefe ze sobą. Sztuka lub pół.
Lepiej wysłać to dla znajomych u których będę mieszkał i powiedzieć im, że to jest coś co zostawiłem w Polsce i musiałem sam do siebie wysłać, bo zapomniałem czy wziąć to do samolotu ze sobą i schować tam gdzie światło nie dociera czyli analna kitra?
Ja bym wolał wysłać znajomym bo nie będę musiał tak się stresować, ale boję się, że narobię im lipy z policją i tp jesli wyjdzie, że dochodzą do nich takie rzeczy.
Osobiście nie ryzykowałbym posiadania i przemytu (!) na lotnisku.
Włóż sobie w głowę - wygląda na to, że jest w niej dużo pustego miejsca.
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
scalono - WRB
Na własnym przykaldzie potwierdzone info! Normalnie można przewozić. Dobrze tylko zapakować trzeba tak żeby zapach zabić całkowicie i tyle. Bramka tylko metale wykrywa wiec chuj. Kto chce niech bierze, kto uważa, ze za duże ryzyko niech kupuje tam gdzie planuje podróż.
PS to prawda
Możesz oczywiście ryzykować przewiezienie tego nawet w d***e, ale czy gra jest warta świeczki? : ) Moim zdaniem nie jest.
Untrue pisze:dzięki, za odp. To prezent z Polski ma być, gdyby to miało być dla mnie to na lotnisku bym to odpalił i odleciałbym dosłownie i w przenośni moreczki
Na własnym przykaldzie potwierdzone info! Normalnie można przewozić. Dobrze tylko zapakować trzeba tak żeby zapach zabić całkowicie i tyle. Bramka tylko metale wykrywa wiec chuj. Kto chce niech bierze, kto uważa, ze za duże ryzyko niech kupuje tam gdzie planuje podróż.
PS to prawda
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.