Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Może tu znajdziesz coś przydatnego:
oczyszczanie-koksu-t17504-30.html
Czy może chodzić o kofeinę jako active cut?
A jak się po tym czułeś?
:yay:
Co najciekawsze to działało okej, tak jak kokaina, nie jakaś dobra ale też nie najgorszego sortu - ale jak po 30min zaczynała słabnąć ta porządana faza to wchodziło rozdrażnienie, potliwość i lipna kardiozwała. Po czystym temacie te negatywne efekty mam o wiele mniej wyczuwalne, głównie mam wtedy rozdrażnienie ale bez serca wyskakującego z klatki piersiowej.
Anon pisze:Czym jest przycinany koks po którym po ustaniu pierwszych porządanych efektów następuje kardiozwała i wysoka potliwość? Jestem pewien że ten sort nie jest rozrobiony amfetaminenen bo nie było po nim problemów ze snem ani jakiegoś długotrwałego działania. Kolejne spostrzeżenie to fakt, że temat nie pachniał jak typowe koko jakimiś rozpuszczalnikami i chrzanem tylko prawie wcale nie miał zapachu. Ale działał tak jak powinien.
Czy może chodzić o kofeinę jako active cut?
EDIT: Miałem pewien czas temu dobrą kokainę, ale zastanawiam się, na ile procent było możliwe to, że dodali tam lidokainy, bo po wtarciu w dziąsła, oblizaniu karty itp. po prostu miałem znieczulone te wszystkie miejsca jak po zastrzyku u dentysty. Czy sam, dobry koks też mogłby tak robić? Źródło akurat bym powiedział pewne, sami znajomi którzy próbowali dobrej kokainy dobre kilkanaście lat wcześniej po spróbowaniu mówili, że jest bardzo OK. Tak więc?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.