Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Otóż chodzi o dostępność ów smakołyku poza granicami naszego kraju, mianowicie chodzi głównie o Niemcy ale również o inne kraje
Jeśli już jest taki wątek to przepraszam, aczkolwiek szukałem w wątku o Niemczech i nie tylko i że tak powiem... ch*ja znalazłem :) pozdrawiam.
Co się tyczy Niemiec sprawdziłem to na razie tylko dość pobieżnie w internecie, ale chyba ciężko dostać jakikolwiek preparat warty uwagi, Tantum Rosa jest tam na receptę, a natknąłem się tylko na preparaty na gardło z benzą, czyli tantum verde i różne jego odpowiedniki, w nich jednak jest za mało benzy żeby miało to sens.
Na jakiejś stronie wyczytałem, że najwięcej doniesień o nadużywaniu benzydaminy pochodzi z Polski, Rumunii i Brazylii idąc tym tropem prawdopodobnie w Rumunii i Brazylii jest ona równie łatwo dostępna co w Polsce.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.