Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 141 / 1 / 0
Olanzapina motzno usypia i w moim przypadku wchodziła w reakcję z alko.
Po dwóch browarach byłem, w skali upojenia alkoholowego, gdzieś między nieźle wstawiony a "o kurwa".

Ale działanie przeciwpsychotyczne miała całkiem dobre, ale żeby używać jej do zabawy byłoby chyba trudno.
  • 38 / / 0
Nada się po alfie na sen? bezpiecznie można ją łykać po maratonach ze stimami?
  • 4807 / 266 / 0
Jerycho pisze:
Ale działanie przeciwpsychotyczne miała całkiem dobre, ale żeby używać jej do zabawy byłoby chyba trudno.
Znasz neuroleptyk nadający się "do zabawy"?
iluminazi pisze:
Nada się po alfie na sen? bezpiecznie można ją łykać po maratonach ze stimami?
Nada się i można łykać, szczególnie po wynalazkach pokroju alfy. Tylko nie zjadaj całego opakowania. Wszystko z głową.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 38 / / 0
Dzięki stary.

Potencjał rekreacyjny to raczej marny...
  • 68 / 4 / 0
iluminazi pisze:
Dzięki stary.

Potencjał rekreacyjny to raczej marny...
Potencjał rekreacyjny ma Ketrel (kwetiapina). 2 osoby ktore biorą regularnie ten lek stwierdzily ze oprocz tego ze usypia nawet konia po 5 gietach fety, to wzrosla im pewnosc siebie i poczucie wlasnej wartosci. Zapraszam na priv to powklejam Ci ich opinie i sam napiszę parę waznych informacji. Ten lek jest tak naprawdwę jednym z lepszych neuroleptyków no i na zjazdy po alfie to wrecz koniecznosc bo nie bedziesz mial paranoi schiz bo to przeciez neuroleptyk czyli lek przeciwpsychotyczny. Olanzapina az tak nie usypia. Sam ją stosuje juz ponad rok w celach leczniczych (leczę się psychiatrycznie) codziennie na noc (czasami rano na zwały po stimach) i jest to bardzo dobry lek, przynajmniej dla mnie bo nie mam problemów ze snem a stosuję go w dawkach przeciwpschotycznych 20mg i sennosc odczuwalem tylko przy pierwszej tabletce
  • 231 / 6 / 0
To ja chyba miałem pecha bo u mnie poczucie własnej wartości i pewność siebie nie wzrosły ani trochę, usypiała i tyle z niej miałem pożytku.
Co do olanzapiny mam po niej wręcz kurewską zgagę, usypia podobnie do kwetiapiny.
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 968 / 95 / 0
da się coś zrobić z tym tyciem po olce?
  • 231 / 6 / 0
Pytanie powinno brzmieć "czy da się coś zrobić z tyciem po neuroleptykach ?" %-D chyba tylko ich nie brać ja utyłem z 20kg po absenorze i też mam lipę. :motz:
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 68 / 4 / 0
A co to ten absenor? Ja biore 10-20mg na noc codziennie olanzapiny i nie przytylem nawet 1kg. Jak brałem kwetiapinę w dawkach nasennych (25mg) to w nocy budziłem się żeby coś zjeść a helikopter na bani masakra. Źle reaguję na kwetiapinę, to już wiem, ale olka w ogóle nie spowodowała u mnie tycia. Bałem się tego bardzo ale nie wiem jakim cudem mnie ominął ten skutek uboczny.
  • 968 / 95 / 0
Mogę łączyć olanzapinę z paroksetyną?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.