Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Mówimy tu o dawkach pod język. Tak samo ta granica 16 mg, po której przekroczeniu bupra zaczyna działać w drugą stronę, też jest dawką podjęzykową (2 tabsy po 8 mg pod jęzor)
bupry w żadnym wypadku się nie połyka bo się wchłonie tyle co nic.
A teraz pytanie za 100pkt:
Próbował ktoś tabletki bunorfin 2 mg przerobić na roztwór do iniekcji i podać iv? Interesuje mnie konkretnie ten lek, bo tabletki mają po 2 mg bupry, a są 2 razy większe niż morfiny MST 200mg, czyli jest tam w chuj wypełniaczy.
W jednej tabletce 2 mg leku bunorfin występuje:
* Chlorowodorek buprenorfiny 2mg
* Laktoza jednowodna
* Mannitol (E421)
* Skrobia kukurydziana
* Kwas cytrynowy
* Cytrynian sodu
* Powidon K 30
* Stearynian magnezu
Da się to przerobić na w miarę czysty roztwór, albo żeby chociaż nadawał się do strzału? Pozdr :)
Sinner_ pisze:Da się to przerobić na w miarę czysty roztwór, albo żeby chociaż nadawał się do strzału? Pozdr :)
Ja dzisiaj przerobiłem dwa tabsy bunondolu 0,4 tą metodą, po rozkruszeniu dałem 4 centy wody i wszystko wyszło tak jak trzeba. Od razu lepiej się czuję, chyba sniff ma mniejszą biodostępność niż te 70% o których wspominałem (jednak i tak wygrywa w porównaniu z podaniem pod język), bo różnica jest naprawdę odczuwalna.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Nie, że nic nie czuję, ale nie czuję tego co chciałbym odczuwać i czuję się zawiedziony. Musi minąć kilka dni, zanim zacznę doceniać buprę, tak mi się przynajmniej wydaje :)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.