Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1079 / 126 / 3
Na szybko bo mi się zapasy pokończyły jak kupować CBSe (jest w promocji) to która wersja najlepsza?
  • 1889 / 72 / 3
To zależy jakie lubisz smaki. Tutaj masz kilka słów o każdej odmianie napisane.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 299 / 11 / 0
Witam serdecznie, małe ale zasadnicze pytanie do herbaciarzy %-D
Czy żeby poczuć właściwe działanie Yerby muszę zakupić jakąś specjalną "odmianę" czy firmę? Bo ostatnio widziałem jakaś Yerbe w tesco i ciekaw jestem, czy jest dobra.
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 1889 / 72 / 3
Yerba to nie herbata.
Nie musi to być specjalna odmiana, ale nie kupuj yerby w saszetkach, bo to prawdopodobnie są podróby. Znajdź punkt w swoim mieście w którym ją sprzedają. Kup najtańszą bombillę bambusową i jakąś lekką odmianę, która Cię nie odrzuci. Na przykład "Mate Green". Jedna porcja to 40-50 g. Po czym wstawiasz wodę, wsypujesz yerbę do kubka, przesuwasz wszystko na jedną stronę, wtykasz bombillę i odstaną 10 minut wodą lejąc po bombilli zalewasz. Czekasz dosłownie minutkę i wypijasz. Zalewasz znowu i tak do momentu, gdy straci swój smak/właściwości.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 1 / / 0
XTC9THC pisze:
Witam serdecznie, małe ale zasadnicze pytanie do herbaciarzy %-D
Czy żeby poczuć właściwe działanie Yerby muszę zakupić jakąś specjalną "odmianę" czy firmę? Bo ostatnio widziałem jakaś Yerbe w tesco i ciekaw jestem, czy jest dobra.
Podaj może nazwę tego co znalazłeś w Tesco - bo jak słusznie zauważyła Koleżanka powyżej - kupowanie jakiejś "yerby" w markecie ogólnospożywczym raczej nie przyniesie Ci tego czego szukasz czyli: "właściwego działania".

Poszukaj w okolicy sklepów specjalistycznych z kawą herbatą a i może masz jakiś stricte yerbamarket w okolicy (każde większe miasto ma).
Tam będziesz miał na miejscu z kim pogadać i dopytać co i jak warto - a na początku przygody z Yerbą drobne szkolenie nie zaszkodzi - bo to nie kakałko - że zalewasz mieszasz i masz ;-)
...Do what I say when I say.
  • 2972 / 254 / 0
Herbaciarni nie polecam, niby mają tam yerbę i więcej rodzajów herbat niż dragów w aptece, ale zazwyczaj yerba jest zwietrzała, przez co traci zarówno na mocy jak i smaku. Do tego pytanie o odmianę często kończyło się sporym "WTF" na twarzy sprzedawcy. Polecam z allegro zamawiać, nawet te 0,5kg na stary, są też zestawy mające po 100/200mg każdego rodzaju, zazwyczaj w full packu jest ich 5 lub 10, dzięki czemu łatwo wybrać jakąś dla siebie na przyszłe zamówienie :)
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 299 / 11 / 0
pletzturra pisze:
Yerba to nie herbata.

Teraz już wiem, dziękuje za wyprowadzenie z błędu.
PuNoRe pisze:
Podaj może nazwę tego co znalazłeś w Tesco - bo jak słusznie zauważyła Koleżanka powyżej - kupowanie jakiejś "yerby" w markecie ogólnospożywczym raczej nie przyniesie Ci tego czego szukasz czyli: "właściwego działania".

Poszukaj w okolicy sklepów specjalistycznych z kawą herbatą a i może masz jakiś stricte yerbamarket w okolicy (każde większe miasto ma).
Tam będziesz miał na miejscu z kim pogadać i dopytać co i jak warto - a na początku przygody z Yerbą drobne szkolenie nie zaszkodzi - bo to nie kakałko - że zalewasz mieszasz i masz ;-)
Nazwy nie pamiętam, ale znalazłem w duckduckgo zdjęcie:
http://ezakupy.tesco.pl/assets/PL/236/5902020876236/ShotType1_328x328.jpg
Wiem, że w mieście jest jeden sklep z herbatą itp mógłbym się tam wybrać popytać, w razie co zamówić
"yerbamarket'ów" w mieście nie ma

@tur3k
Wpisywać jakieś poszczególne frazy szukając na allegro?
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 1130 / 48 / 0
Niby nie herbata, ale w anglojezycznych internetach czesto pojawia sie okreslenie "mate tea".

Latwo dostac tez w sklepach zielarskich. Na allegro wystarczy, ze w searchu wpiszesz "yerba" i wiele ofert, ktore sie pojawia to zestawy startowe z podstawowymi matero i bombilla oraz probkami po 100g. Ceny nie sa wygorowane. Za 30-40 zl masz osprzetowanie plus pol kilo roznych yerb. Jedyny problem z tymi ofertami to, ze z reguly 3 sposrod 5 probek to badziewia w stylu colona, czy indegi, pozostale 2 to cos lepszego. Taki sposob na pozbycie sie niechodliwego towaru przez sprzedawcow poprzez przesypywanie gorszych yerb do probek i wystawianie w zestawach.
  • 401 / 21 / 0
Jakie macie i polecacie bombille? Szukam takiej do yerb bardzo pylistych jak np. Pajarito czy nawet Canarias.
Mam taką w kształcie łyżeczki [ external image ]
ale słabo filtruje i szybko zapycha.
  • 1889 / 72 / 3
INOX z potrójnym filtrem. Droga, ale nie przepuszcza chyba nic oprócz czasem jakiegoś pyłku.

~Michael Linnel
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.