Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 14 / 0
Ponieważ mam hopla na punkcie anonimowości i związaną z tym "higieną" często wychodzi mi, że poza zwykłym podpier...leniem przez kogoś z tzw. czynnością zabronioną wiąże mnie nagranie z monitoringu czy to w paczkomatach, na poczcie, w supermakecie czy innym miejscu.
Czy ma ktoś poczucie jak długo przechowywane są narania z monitoringów?
pisz... pisz.. czasem nawet czytam: ala1ma@Safe-mail.net
  • 351 / 12 / 0
Dołączam się do pytania, wciągałem kreski na stacji benzynowej siedząc dokładnie na wprost kamery co zauważyłem jakoś pod koniec posiedzenia...
  • 2874 / 299 / 0
Brać narkotyki w polskim państwie można, posiadać nie za bardzo. Jeśli nic nie podpierdolono ze stacji w pobliskim czasie to nikt pewnie nie przejrzy tych taśm i nikt się Tobą nie zainteresuje.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 3 / 1 / 0
Zależy jakiej wielkości dysk w rejestratorze, ile kamer na niego się nagrywa, w jakiej jakości itp itd.
Tydzień to raczej minimum, potem nagrania są nadpisywane od najstarszego nagrania i dotyczy to zarówno spożywczaków jak i banków.
  • 3188 / 373 / 0
Jak wyżej plus systemy można skonfigurować tak, żeby oprócz filmów nagrywały stopklatki co określoną ilość czasu i takie jpegi mogą być przechowywane latami.
Kilka przykładów o których wiem.
Miejski monitoring w Poznaniu - pół roku
Duży market - 2 tygodnie
  • 1628 / 196 / 0
Monitoring miejski - do pół roku,
Bankomat - 2-4 tygodnie zależnie od modelu i banku,
Duży sklep - 2-4 tygodnie zależnie od wielkości(im większy i im droższe dobra na sprzedaż tym dłużej z reguły, dla przykładu - IKEA posiada nagrania dłużej niż Carrefour czy jakiś Piotr i Paweł),
Galerie handlowe - 4 tygodnie,
Mały sklep(żabka itp.) - 2 tygodnie,
Paczkomat - ?????
Monitoring w blokach - 1-2 tygodnie.

Znałem kogoś kto miał świra na tym punkcie. Zresztą widać. %-D
  • 853 / 56 / 0
Jak sklep(sieć) ma monitoring zewnętrzny to nawet do kilku miechów.
  • 39 / 14 / 0
Ze względu na, jak to mówią, oryginalny wygląd i specyficzne poczucie mody rzucam się dość mocno w oczy w kamerkach więc to żadna przesada z mojej strony.
Ogólnie już wiem tylko wracam i podbijam pytanko w aspekcie paczkomatów!
Czy ktoś ma pojęcie/poczucie na temat czasu przechowywania nagrań z paczkomatów?
I czy przypadkiem stream nie leci gdzies na ich serwer?
  • 1450 / 19 / 0
O ile się nie mylę to wg. prawa polskiego w szatniach(obojętnie jakich, obojętnie gdzie) oraz toaletach nie można montować kamer- coś z wiązane z naruszeniem intymności osobistej, prywatności- mogę się mylić?... także kible Wam nie straszne.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 581 / 91 / 6
artur019 pisze:
Monitoring miejski - do pół roku,
Bankomat - 2-4 tygodnie zależnie od modelu i banku,
Duży sklep - 2-4 tygodnie zależnie od wielkości(im większy i im droższe dobra na sprzedaż tym dłużej z reguły, dla przykładu - IKEA posiada nagrania dłużej niż Carrefour czy jakiś Piotr i Paweł),
Galerie handlowe - 4 tygodnie,
Mały sklep(żabka itp.) - 2 tygodnie,
Paczkomat - ?????
Monitoring w blokach - 1-2 tygodnie.

Znałem kogoś kto miał świra na tym punkcie. Zresztą widać. %-D
No nie do końca prawda. W biedronkach jest na terenie trójmiasta od 1 do 3 miesięcy. To bardzo indywidualne i nie ma co generalizować.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.