Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy dziurawiec działa?
1.Tak
53
67%
2.trochę
23
29%
3 Nie.
3
4%

Liczba głosów: 79

ODPOWIEDZ
  • 53 / / 0
Pomoże ktoś z dobrem najlepszego preparatu z dziurawa dostępnego obecnie na polskim rynku?
  • 139 / 16 / 7
Jak wyżej było zalecane, najlepsza nalewka.

Ten preparat działa dobrze głównie na układ pokarmowy, poprawia apetyt, trawienie, działa regulująco.
http://www.labofarm.pl/meds/hyperherba,40.html

A jeśli chodzi o poprawę nastroju to deprim forte dwa razy dziennie po kapslu.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 10 / / 0
Na mnie dziurawiec dobrze działa, w przeciwieństwie do SSRI, brałem asertin i seronil i tylko pogarszały sytuację.
  • 34 / / 0
Dla mnie dziurawiec jest za słaby, czułem małe uspokojenie, ale gdy przychodziły sytuacje stresujące to nie pomagał. Ja wole SNRI.
  • 108 / 6 / 0
Ja mieszałem kiedyś dziurawca, z magicznym wywarem z kurkuminy i pieprzem itd. Przyznam, że tylko po tym kombosie czułem wyraźne działanie.
Uwaga! Użytkownik Nupidron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Warto wyraźnie podkreślić, że ekstrakty wykorzystywane w badaniach klinicznych były standaryzowane na 0,3% hiperycyny + 3% hiperforyny. 300mg takiego ekstraktu powinno zawierać co najmniej 0,9mg hiperycyny i 9mg hiperforyny, a zalecane dawkowanie to 3 x300mg (900mg/ dobę).
Takie ilości mają jedynie specyfiki z zagranicy (głównie USA) Nie znalazłem jeszcze polskiego odpowiednika, bo:

Deprim forte nie dość, że drogo to zawartość hiperycyny waha się "w przedziale od 0,75 do 1,3mg na na tabl. 425mg czyli od ~0,18% do 0,31%"

Hyperherba Jedna tabletka zawiera nie mniej niż 0,2 mg hiperycyn na 330 mg.
  • 3 / / 0
Dziwne, ale u nas jest słaby wybór co do dziurawca.
Warto wyraźnie podkreślić, że ekstrakty wykorzystywane w badaniach klinicznych były standaryzowane na 0,3% hiperycyny + 3% hiperforyny. 300mg takiego ekstraktu powinno zawierać co najmniej 0,9mg hiperycyny i 9mg hiperforyny, a zalecane dawkowanie to 3 x300mg (900mg/ dobę).

Deprimforte zawartość hiperycyn waha się: 0,75 mg do 1,3 mg na 425mg- czyli od ~0,18% do 0,31%, zawartość hiperforyny nieznana. Dosyć drogi.
Wspomniana wyżej Hyperherba - jedna tabletka (330 mg) zawiera nie mniej niż 0,2 mg hiperycyn. Tani.
Jak ktoś się decyduję na stałą kurację to już bardziej się opłaca zamówić z zagranicy: "St. John's Wort" tylko z (contain 0.3% (0.9 mg) Hypericin)
  • 11 / / 0
intractum hyperici Phyto Pharm syrop esencja z dziurawca ogólnie kupiłam dwie buteleczki bez żadnego działania stosowane ponad miesiąc
https://plus.duckduckgo.com/110357617875446429007/posts
  • 3955 / 146 / 0
na ile zostawic dziurawiec zalany spirytusem zeby wyciagnal z niego co trzeba?
niedojebanie genetyczne
  • 139 / 16 / 7
eso pisze:
na ile zostawic dziurawiec zalany spirytusem zeby wyciagnal z niego co trzeba?
Ja bym zalał roztworem 70% na dwa tygodnie.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.