Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Zapisz sie do poradni zdrowia psychicznego. Do neurologa, albo psychiatry. Powiedz o swoich problemach i dostaniesz odpowiednie leki. Tu nikt chyba żadnych recept nie ma, to nie poradnia.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 884 / 30 / 0
Z tego co rozumiem żalisz się jakiemuś lekarzowi rodzinnemu, nic dziwnego że nie chce Ci wypisać czegoś mocniejszego. Filippo ma rację, idź do neurologa/psychiatry (zrób to jak najszybciej, i tak dostaniesz chyba termin i sobie poczekasz). Przebadają Cię, powiesz że zolpidem nie działa i dostaniesz swoje cukierki, nie musisz nic ściemniać.
W podrabianie i kołowanie recept się nie baw, szkoda nerwów, leki możesz dostać na legalu.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Karolcia »
no no, spoko ;-) macie racje wybiore sie do pozadnego lekarza - moze sie w koncu wyspie :cheesy: dzieki za rady :-p
Śpie krótko bo w snach tez bywa niebezpiecznie....
                    "sny - możesz w nich kochać lub mordować ludzi..."
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Karolcia, najlepsze na sen: dormicum, noctofer, lorafen, estazolam i nitrazepam (jesli na kogos dziala, na mnie salbo), klonazepam, alprazolam. Wybierz ktorys z tych. Po dormicum zasypiasz po 15-20 minutach max (wg mnie najlepszy lek nasenny, ale uzaleznia mocno raczej), po reszcie troche dluzej (okolo 30-60 min). Pisze z wlasnych doswiadczen. Aha, i zaczynaj od malych dawek i robisz wszystko na wlasna odpowiedzialnosc.
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
lorafen nie do konca, tj u mnie na sen sie nie sprawdza, u mojego dziadka ktorego tym lecza tez nie do konca. z lorafenem to dziwnie jest- czasem przymuli i mozna spokojnie isc spac, a czasem nawet w duzych dawkach nie daje sennosci
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Karolcia »
no z tego co tu wycztalam na necie -to te leki, ktore mi proponujecie sa chyba dobre na sen, ale czy mi je odrazu lekarz przepisze -nawet neurolog czy tam jakis inny specjalista <_< pewnie najpierw bede miec multum badan a potem znow dostane jakis inny, zwykly shit i po spaniu :-/ ohhhh... nie wiem czy mi wierzycie, ale serio nie zycze nikomu dziennie tylko 2-3h snu -masakra :-/ no ale ok, wybiore sie do jakiegos lekarza i zobaczymy :-) mam nadzieje ze dostane (jak to napisal Night Garden) te "swoje cukierki" :-D:-D
Śpie krótko bo w snach tez bywa niebezpiecznie....
                    "sny - możesz w nich kochać lub mordować ludzi..."
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Karolcia, mowisz lekarzowi, z ktorym jestes umowiona na wizyte, ze bralas od rodzinnego kiedys ........ (w miejsce kropek wstaw nazwe interesujacej cie benzo) i pomagal ci dany lek bardzo dobrze na sen, a rano bylas wyspana i nie otumaniona jego dzialaniem. Aha, jak nie masz pudelka po interesujacym cie leku i mowisz jaki lek ci przepisal kiedys rodziny przekrecasz troche jego nazwe, ktora masz napisana na kartce (np klonazepam- klenozepan, lorafen- lorofen, dormicum- dermicum), zeby wiedzial, ze z laikiem ma do czynienia.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2007 przez Gargamel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 53 / 5 / 0
koncze dzisiaj poltoramiesieczny ciag na zolpidemie.
i w zwiazku z tym pytanie- czego sie moge spodziewac, tj czy tylko przejsciowe problemy z zasypianiem, czy w gre wchodza jakies inne objawy odstawienne, taknatury psychicznej (napady paniki,stany lekowe) jak i fizycznej?
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
mysle ze chyba nikt tu nie mial takich ciagow na zolpidemie... jeszcze cie klepie? jakie musisz brac dawki po 1,5 mmiecha zeby sobie spac spokojnie? IMO z czasem strasznie wzrasta dawka i slabnie potencjal usypiajacy na organizm.
mozesz zsie spodziewac problemow ze snem, ale coz... skoro twoj mozg nie spal 'sam' przez tyle czasu to moglby miec problem z samodzielnym wejsciem w ktoras tam faze snu [bo tak dziala zolpidem chyba?]
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 53 / 5 / 0
klepie klepie ale musze wziac 3-4 (w zaleznosci od tego np jak jestem zmeczona) zeby zasnac... a czuje nawet wciagniecie 2 tabletek, tyle ze typowych efektow rekreacyjnych u mnie brak... po prostu czuje ze cos wzielam.

EDIT
no i jakos mija druga doba bez zolpidemu i wcale nie jest zle, nie ma nic z tych rzeczy, ktorych sie obawialam. na sen wspomagam sie dipherganem w rozsadnych ilosciach i nie mam problemow z zasypianiem (oczywiscie ide spac dopiero gdy poczuje diphergan a nie od razu po zarzuceniu). jedyny dyskomfort jaki odczuwam polega na tym, ze jakos mi tak dziwnie ukladac sie do snu w momencie kiedy nie czuje dzialania zolpidemu
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2007 przez Sol, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.