Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 3854 / 314 / 0
Nic nie jest czarno-białe, a zwłaszcza przy takich okolicznościach. Drag przedstawił tylko swój punkt widzenia.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
TuyaKuo pisze:
sprawdzone_info pisze:
GermanDoll była bardzo ładną dziewczyną, ale głupią. Dzieciak z wpadki, związek na siłę i uzależnienie od heroiny.
Troszkę się nie zgodzę. Jej zachowanie było głupie ale sama German była jedną z najinteligentniejszych osób jakie poznałam. Tyle że żeby wydobyć z niej cokolwiek musiała zaufać człowiekowi. Nie raz mi pokazała, że lepiej nie odkrywać wszystkich kart. Swoją drogą Drag nie wszystko było tak proste jak piszesz.
Coraz większe wątpliwości mam co do śmierci GermanDoll.
Masz kilka postów i zwracasz się do mnie drag. Dementujesz lub prostujesz moje zdanie na jej temat...
Nie jest to przypadkiem próba ucieczki od środowiska?
PS. Napisałem, że była głupia życiowo, tj. mając małe dziecko była zafascynowana hyperrealem i heroiną, ciągle przesiadywała na czacie gdzie nakręcała się na ćpanie. To jest bardzo nieodpowiedzialne.
Największy przegryw na forum
  • 1676 / 106 / 0
rencznik pisze:
sprawdzone_info pisze:
Może uważał, że jego organizm jest taki wytrzymały? Nie chcę gdybać.

[...]

Tylko, że ja nie zdechnę tak szybko, he he.
Hehehe, chyba każdy, nawet Ty uważamy podobnie. Nagła niewydolność nerek przychodzi nagle. Nie bez przyczyny zwała jest taka ciężka po różnych substancjach, zarówno fizycznie, jak i psychicznie człowiek jest naprawdę wykończony.
mylisz sie
niewydolnosc nerek to stan bardzo, bardzo dlugi
mialem 30 krotnie przekroczony poziom bialka w moczu
mocz byl juz bordowy
kilka dni przerwy od picia, coli i innego gowna i bylo ok
lekarka z ktora gadalem stwierdzila ze to przeciazenie nerek
innymi slowy
zapchalem nery tak bardzo, ze teraz bedzie latwiej o ich przeciazanie jak i problemy z nimi
nie jest to jednak proces ze wczoraj bylo zle, dzis ok i jutro znow zle
zarwane noce, cola, brak wody/herbaty, wysilek bez odespania itd - to rozwala nerki
jutro sie rozpisze bo w kwestii scr chcialem cos dorzucic
dzis juz nie kojarze...
wiedzcie tylko jedno
pewnych powodow jak i nagromadzen szukacie nie tam gdzie trzeba
cpanie to ucieczka
przeczekanie...problemy z prawem i reszta to nastepstwa
czesto problem cpania jest blahy
mozna go rozwiazac w godzine
ale po co to komu ?
nikt nie spyta czemu, jesli juz spyta to w sposob "czemu cpasz ? a wczoraj cow tv widziales"
ludzienie chca poznac odpowiedzi
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
sprawdzone_info pisze:
TuyaKuo pisze:
sprawdzone_info pisze:
GermanDoll była bardzo ładną dziewczyną, ale głupią. Dzieciak z wpadki, związek na siłę i uzależnienie od heroiny.
Troszkę się nie zgodzę. Jej zachowanie było głupie ale sama German była jedną z najinteligentniejszych osób jakie poznałam. Tyle że żeby wydobyć z niej cokolwiek musiała zaufać człowiekowi. Nie raz mi pokazała, że lepiej nie odkrywać wszystkich kart. Swoją drogą Drag nie wszystko było tak proste jak piszesz.
Coraz większe wątpliwości mam co do śmierci GermanDoll.
Masz kilka postów i zwracasz się do mnie drag. Dementujesz lub prostujesz moje zdanie na jej temat...
Nie jest to przypadkiem próba ucieczki od środowiska?
PS. Napisałem, że była głupia życiowo, tj. mając małe dziecko była zafascynowana hyperrealem i heroiną, ciągle przesiadywała na czacie gdzie nakręcała się na ćpanie. To jest bardzo nieodpowiedzialne.
Nie no. Serio? Jak komuś odpisuję to zainteresowuję się tą osobą na tyle, żeby przeczytać parę jej postów. Ciężko nie zauważyć, jak do Ciebie mówią.
Dodatkowo myślę, że za daleko idziesz z domysłami. German była jedną z tych osób które odegrały dużą rolę w moim życiu. Przynajmniej w ciągu ostatnich 2 lat. I tak jak niektórzy nie tolerują złego mówienia o rodzinie, tak i ja do tego grona dołączam jeszcze przyjaciół.
  • 539 / 35 / 0
@wizz, te twoje wiersze są coraz mniej czytelne. Niewydolność nerek dzieli się na przewlekłą i ostrą. Ostra, jak sama nazwa wskazuje, przychodzi nagle.
  • 571 / 28 / 0
scr, szok i smutek. Zawsze wydawało mi się że chociaż dużo miesza, jest bardzo ostrożny z ilościami, aż do przesady, jak kiedy pisał o super działaniu 1mg MDPV w butelce wody. Jestem jednym z tych herosów i pionierów którzy żrą nowe rc, często dożylnie. Niby nie jestem debilem, ale do teraz ani razu nie pomyślałem że któryś z tych chińskich proszków może zabić, że przedawkuję to owszem, ale nie że mogę trafić na truciznę.
Smutek, smutek, smutek.
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 64 / 6 / 0
ojoj z tego co piszecie o germandoll wyglada na to, ze byla moja mlodsza bratnia dusza. Szkoda, ze nie zdarzylam jej poznac, moze bysmy sie mogly razem wspierac :( I szkoda malego babla, ktorego zostawila :( Oby trafil w dobre rece
"Here we are, she thought, At the edge of the world, the very edge of western ... and all of us are so desperate to feel something, anything,…”
  • 559 / 39 / 0
Ogólnie mnie bawi cała sytuacja, że wszyscy nagle po śmierci kogoś z forum są potulni i piszą, jacy to zmarli nie byli rozsądni i wiedzieli, co robią. Nie łudźmy się - jakby wiedzieli, co robią i walczyli ze swoim nałogiem, to by nie gryźli ziemi teraz. Wkurza mnie to. Jedynie sprawdzone_info, jak dobrze pamiętam, napisał całą prawdę i nie bał się popełnienia faux pas według niektórych na tym forum.

Szkoda, że zmarli, ale to było ich podświadome dążenie od dłuższego czasu. Nie wiem, czego niektórzy tutaj oczekują, gdy są wjebani w ćpanie. Nie no, fuck logic.
Uwaga! Użytkownik meme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 64 / 6 / 0
Hejterka.
Niektorzy nie chca wyjsc z nalogu, niektorzy zyja normalnie mimo nalogu. Wg mnie takie gadanie, ze "cpaja bo darza do smierci" to smutne pierdolenie. Kazdy kiedys umrze. Ja chyba wole zejsc z przedawkowania niz na raka. I smierc przez cpanie nie czyni kogos gorszym od tego, co go zezarla jakas inna choroba. Smierc jest na swoj sposob zawsze smutna, bo dana osoba odchodzi na zawsze, bo juz nie bedzie dalo sie jej pomoc. I smutek jest taki sam, bez wzgledu na przyczyne smierci. A to jak Ty sie wypowiadasz na ten temat jest wypelnione jadem i pogarda. NIELADNIE!
"Here we are, she thought, At the edge of the world, the very edge of western ... and all of us are so desperate to feel something, anything,…”
  • 539 / 35 / 0
Mephie pisze:
I smierc przez cpanie nie czyni kogos gorszym od tego, co go zezarla jakas inna choroba.
No jednak śmierć przez ćpanie to śmierć na własne życzenie, a choroba może dopaść każdego.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.