MAO-A rozkłada substancje będące tryptaminami (wywodzące się z L-tryptofanu) i jej inhibicja, np. przez moklobemid, zwiększa potencjał i czas działania jedynie psychodelicznych tryptamin! Nie ma natomiast większego wpływu na metabolizm 2C-x'ów i innych fenyloetyloamin, ponieważ jej udział w rozkładzie dopaminy (a tym samym substancji wykazujących podobieństwo strukturalne) jest niewielki.
Z kolei inhibitory MAO-B znacznie zwiększają efekty intoksykacji 2C-x'ami. Skąd ta preferencja? MAO-B metabolizuje fenyloetyloaminę (szkielet całej serii 2C) oraz dopaminę (podobieństwo podstawników przy pierścieniu rozpatrywane pod kątem ich położenia), dlatego własnie ta izoforma pełni kluczową rolę w metabolizmie 2C-x'ów. Konkludując, łącznie mokolobemidu z tymu psychodelikami nie da znaczących efektów wzmacniających, natomiast zastosowanie selegiliny skutkuje nawet 2-krotnym wydłużeniem czasu działania przy niewielkim wzroście mocy.
Przykład: w niedzielę tripowałem na 45mg 2C-C, będąc na selegilinie od ponad 2 tygodni. O 17 przyjąłem psychodelik, o 18 rozpoczął się peak - moi przyjaciele poinformowali mnie ok. 21, że substancja zaczyna schodzić, a o 23 znikły wszelkie efekty. Natomiast mój peak trwał od 18-stej do... uwaga... 1 w nocy - 7 pieprzonych godzin. Dodatkowo przez dobre 45 minut walczyłem o to, by nie wylądować na pogotowiu, skoczyło mi poważnie ciśnienie, zacząłem się dusić i osłabłem. Ratowałem się klonazepamem (1mg), co nie zmieniło długości działania. Ostatnie wizuale znikły ok. godziny 6 nad ranem. Daje nam to 12-13h działania dla substancji, która powinna wywoływać dwa razy krótsze doznania.
Uważajcie!
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Poza tym polecam zajrzeć tutaj: https://www.erowid.org/library/books_on ... html#index - pewnie zostało jeszcze sporo legalnych rzeczy z tej rodziny
Strangled Cat pisze:2C-N chyba jeszcze jest legalne.
Poza tym polecam zajrzeć tutaj: https://www.erowid.org/library/books_on ... html#index - pewnie zostało jeszcze sporo legalnych rzeczy z tej rodziny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.