Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
#mops
2 miesiące skręta na pelnej pizdzie.
xzx
Przez 2-3 tygodniowy czas brałam morfinę praktycznie codziennie, czasami 2 x na dzień, pewnego razu myślę sobie: czas się zmienić! Ostatnia tabletka połknięta, ale to nic, za trzy dni ewentualnie uzupełnię zapas, jeżeli będę chciała.
Następny dzień przeżyłam wytrwale, rano pojawiły się bóle stawów, w kolejnym natomiast zaraz po przebudzeniu (z może 3 godzin snu) co sił poszłam do apteki po kodeinę. Jedna paczka, "więcej nie sprzedam, proszę wyjść". Kości bolały niemiłosiernie, do tego uczucie, jak gdyby żołądek obrócił się o 180 stopni i pękał. Cała spocona doczłapałam się do kolejnej apteki, i kolejnej. Wróciłam, zupełnie słaba, z 10 minut mi zajęło wejście na 4-e piętro. I co tu robić, za pusty żołądek tego nie wezmę, bo w takim stanie zwymiotuję na 100%. Jeść też nie mogłam. Ostatecznie 450 mg kody i ciepła woda. Dotrwałam do następnej dawki morfiny.
Z fizycznych objawów - najgorszy skręt był po morfinie.
Z psychicznych natomiast - tramadol. Totalna depresja, pustka, myśli samobójcze. Bezsenne noce, zupełny brak chęci do czegokolwiek, jedyne o czym wtedy mogłam myśleć to wyobrażenie mojej własnej śmierci. Najgorsze w tym wszystkim było, że to wcale nie minęło razem ze skrętem, ale ciągło się tygodniami. Ile tygodni po morfinie zajęło mi dojście do siebie? z 3-4 tygodnie. Po tramadolu co najmniej dwa razy dłużej.
Szybszy skręt po morfinie, szybszy "zjazd" psychiczny - po tramadolu. Piszę o podaniu per oral z tego z czym miałam doświadczenie (czyli przede wszystkim koda, tramadol, morfina, opium).
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.