kainpwnz pisze:jarekjurek pisze:Na forum ktoś pisał, że jadł codziennie po jednej łysicy, i niby po jakimś czasie zaczął odczuwać poprawione samopoczucie. Z tym, że nie wiadomo na ile to było prawdziwe działanie, a na ile efekt placebo. W sumie też bym się chętnie czegoś więcej o tym dowiedział. Na pierwszej stronie która wyskakuje w duckduckgo, jest coś o tym, że małe dawki sajko mogą poprawić skupienie, 'otworzyć serce' itd, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
A jak dla mnie całkiem wiarygodna opcja. Owszem, może i po części to placebo, ale jednak udowodniono, że i placebo może działać :)
psychodeliki, to też
enteogeny
tryptaminy
lizergamidy
fenyloetyloaminy
?
bo już nie wiem co jest psychodelikiem, a co nie...
co jeszcze można dorzucić do ogólnej grupy psychodelików ?
Często psychodeliki klasyfikuje się jako substancje będące agonistami receptorów 5-HT. Więc dysocjanty, kannabinoidy oraz delirianty by nie wchodziły do psychodelików. Ale jak wszystko w życiu to kwestia przyjętej definicji tylko...
Czy to możliwe, że te kartony wybiły mi tolerancję, która utrzymuje się przez tak długi okres? Można to naprawić, np. braniem dyso? Dłuższa przerwa wyzeruje tolerancję, czy już do końca życia nie będę mógł się w pełni cieszyć działaniem sajko? :emo:
jarekjurek pisze:Dobrze widzę, że na tej tabelce GHB jest zapisane w obrębie psychodelików? :retarded:
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.