Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 569 / 19 / 0
A tam, ja lubię swoje myślenie takie jakie jest :) Lubie siebie takim, jakim jestem...
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 58 / 0
Psychodeliki nie zmienią tego jaki jesteś, po prostu mogą zwrócić Twoją uwagę na pewne aspekty życia, czy też przynieść jakieś głębsze przemyślenia. Ale jeśli masz obawy przed wzięciem grzybów, to dobrze, że sobie odpuszczasz na razie. Tylko, że, tak jak pisał pokolenieŁK, dużo większą zmianę osobowości niż takie 25 grzybów, może Ci zafundować regularne palenie mj, nie wspominając nawet o innych dragach.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 569 / 19 / 0
Tylko ze ja nic, silnego nie biorę...

Może kiedyś? nie wiem, to tylko narkotyki(używki)

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi :)
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 240 / 13
To po co tu siedzisz na tym forum?
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 569 / 19 / 0
W celach edukacyjnych :)
  • 10 / / 0
Witam, mam pytanie. Czy to prawda, że łysiczki z terenów innych niż Bieszczady posiadają mniejszą ilość psylocybiny i z tego też powodu trzeba zjeść ich więcej żeby zadziałało tak samo jak grzyb zjedzony w Bieszczadach? Wybieram się w tym roku na Lubuskie pola i łąki i od osoby ze stażem większym słyszałem taką opinię
  • 4024 / 372 / 951
Nieprawda. Tzn. prawdą jest, że zawartość substancji aktywnych waha się między owocnikami rosnącymi w różnych warunkach, ale na pewno nie ma reguły bieszczadzkiej. ;-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 33 / / 0
W jakim czasie po tak intensywnej, długiej suszy powinny rozwinąć się owocniki?
Pogoda całkiem zachęcająca. Przez kilka ostatnich dni było wilgotno i padał deszczyk, a przez prawie cały przyszły tydzień ma być podobnie.
  • 118 / / 0
W sam raz na koniec września :)
A tak serio to zależy wszystko od miejscówki :) bo moja jedna rodzi zazwyczaj dopiero w połowie piździernika pomimo bardzo dobrych warunków
  • 25 / / 0
A przypadkiem nie jest tak, że po takich suszach grzybnia jest tak przesuszona że są lata że może nawet nie wydać owocników, albo pojawią się pojedyncze? Tak słyszałem od zawodowych grzybiarzy od jadalnych gatunków, ale tyczy się to chyba także zibenów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).