Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / 1 / 0
@up nic takiego nie zauważyłem, prawie bezwonny
  • 1794 / 124 / 0
Dostałem 120mg substancji do testów, ale pamiętam z tego może z 3 razy, więc postaram się na tyle na ile mogę opisać swoje doświadczenia.

Pierwszy kontakt - naładowane 10mg do pompki, zapodane iv. Wjechało po kilku sekundach, moc podobna do butyru, jednak w przypadku butyru iv waliłem na oko %-D , więc nie porównam. Tolerka : 450mg kody przyjemnie smyra na 1.5h.

Następny kontakt to następnego dnia rano, chciałem sobie strzelić przed pracą na lepszy dzień, załadowałem 12mg do pompki w kiblu. Po iniekcji stwierdziłem, że coś nie pokopało chyba i nabiłem następne 8mg. I tutaj ciekawa sytuacja, bo do toalety wszedłem o godzinie około 5. Pamiętam, że z drugą iniekcją miałem taki problem, że ciągle się wbić nie mogłem, bo o tym zapominałem :D. Albo się wbiłem i nagle ocknąłem z zaciągniętą krwią do pompki, która zdążyła już skrzepnąć. Dopiero szef mnie tak otrzeźwił na maxa jak zadzwonił o 6.30 pytając gdzie ja kurwa jestem. Okazuje się, że 1.5h noddowałem na kiblu, z czego niespecjalnie wiadomo jak długo z igłą w żyle/ręce. Potem jeszcze próbowałem to co zostało w pompce strzelić, ale zakrzepnięta krew mi to uniemożliwiła :>.

W obu przypadkach byłem trzeźwy, więc jak widać 2mg potrafi zrobić kolosalną różnicę z 'fajnej fazki', po której poszedłem na spacer z kumpelą, po grube ujebanie, praktycznie z zerową przyjemnością, bo nic z niego nie pamiętam.

Substancja w stosunku cena/ilość wychodzi bardzo niekorzystnie. Raczej tylko dla ciśnieniowców.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 625 / 28 / 0
jeszcze dośc istotna sprawa nie została chyba poruszona
jak się ma stosunek LD do dawek rekreacyjnych tej substancji w stosunku do B-F'a który był bezpieczniejszy od klasycznego fenta ?
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 839 / 69 / 0
Czy komuś udało się zrobić z tego liquid tak, żeby dało się to zażywać za pomocą e-papierosa? Ja próbowałam i o tyle, o ile z butyr-fentanylem nie miałam problemu - roztwór B-F w glikolu, stężenie 20mg/ml + trochę zwykłego owocowego liquidu do e-papierosa o niskiej zawartości nikotyny (tak tylko dla smaku :cheesy: ) i było całkiem okej, choć stężenie mogłoby być odrobinę większe, ale to w zależności od tolerancji - tutaj nie udało mi się tym czymś naćpać takim sposobem. Zrobiłam naprawdę duże stężenie - zaczęłam od 40mg/ml, później 2x większe (potem to już się wkurwiłam i sypnęłam od serca, teraz żałuję) i nic, oprócz zatkanego clearomizera - grzałka do wymiany po czymś takim. Jedyna słuszna droga jaką widzę dla tej substancji to niestety iv. Sama nie zdążyłam spróbować, bo za dużo tego poszło mi na testowanie w e-fajce. Podałam osobie ze stosunkowo niską tolerancją na opioidy (300mg kodeiny) 6mg dożylnie - dopiero wtedy pojawiło się jakieś działanie. Ponoć całkiem przyjemne, bez fajerwerków.
Z testów wynika, że jest dużo słabszy od butyr-fentanylu, na moje oko co najmniej 10x (choć też nie wiem jak z jakością badanej próbki - nie mam porównania), więc ja ewentualnie następnym razem startowałabym od 10mg dożylnie, tylko nie jestem pewna czy warto.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 90 / 5 / 0
Rok bez żadnych opio. Wcześniej dwumiesięczny ciąg na tramcach. Planowałem testować B-F, ale lipcowa ustawa mi w tym przeszkodziła.
Ile polecalibyście na początek do vapo?
  • 21 / 1 / 0
@januszgarlacz

szukalem tego ostatnio i znalazlem tylko notkę, że
studies also showed that the range between the effective dose (ED50) and the lethal dose (LD50) of acetyl fentanyl is narrower than that of morphine and fentanyl
licząc, że LD fenta to ~2mg, a AF wg. większości źródeł ma ok. 1/20 mocy fenta, to wychodziłoby, że dawką śmiertelną może być <40mg

chociaz z moich badan wynika, ze ta szacowana moc 1/20 fenta (LD <40mg) to troche zbyt duzo, celowalbym raczej w 1/40 (LD <80mg)? albo i mniej
  • 2652 / 387 / 0
arbuz pisze:
to wychodziłoby, że dawką śmiertelną może być <40mg

Podejrzewam, że dla osoby bez tolerancji taka dawka nie będzie śmiertelną, a niebezpieczną dla zdrowia, czyli trochę niższa ranga zagrożenia, mimo potencjalnej możliwości wystąpienia zapaści. Ja przywaliłam gramulca i.v i nie podziałało. Na zwykły fentanyl mam tolerancję taką, że ok. 35-40mg nie działa na mnie w ogóle. Trudno w tym przypadku ustalić, jak ma się stosunek mocy fnt do ac-fnt, ale towar, który zakupiłam na pewno nie był wysokiej jakości. Po takiej dawce coś jednak powinnam była poczuć, mimo kosmicznej tolerancji na opioidy. Przetestuję jeszcze inne drogi podania, ale wątpię, żeby coś z tego było.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 788 / 21 / 0
Moc oceniam gdzies na 1/3 B-F'a. Z jednej strony dobra sprawa, gdy mamy ciśnienie a koda juz nie przynosi oczekiwanych efektów... z drugiej jednak, cieżko z opłacalnością tego cudeńka. 110mg palone z wapo z żarówki starczyło ledwo na dwa dni (no okej, nie odrywałam sie od palenia, ale na liquidzie bf'a o stężeniu 50mg potrafiłam 4-5 dni lecieć). Rush trwa króciutko, bo 30-40 minut, pózniej występuje delikatny afteglow. Przy takiej małej wadze materiału, dokładnej dawki nie podam na raz- była to jednak gruda mieszcząca sie na końcówce zaostrzonego pilnika do paznokci %-D
Ciśnienie i chęć do ciagu ... Chyba większa nizeli do 'poprzednika'; radzę uważać.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 3 / 0
@up
to i tak na dlugo starczylo ci nie odrywajac sie od palenia. w taki sposob spalilem 300mg w dzien tolerki tez nie mam wygorowanej , podobnie jak ty jak koda nie starcza kupuje pochodzne fenta
  • 788 / 21 / 0
Nooo, dobra. Nie było to tak zupełnie się nie odrywając. Robiłam przerwy na wyjście z psem na spacer czy na papierosa %-D
Notabene, skrętu nie zauważyłam, aż dziwne. Może delikatne rwanie w nogach, ale to bez porównania ze skrętem po bf'ie czy PST.
W tym tygodniu będę testować więcej i zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.