Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
artur019 pisze:Wróci i to wręcz odrodzi się jak feniks z popiołów. Lepsza, aktywniejsza, mocniejsza. A wystarczyło dodać jeden węgiel i nie chodzi mi tutaj napewno o substytucję na pierścieniu benzenowym, ani o MDPHP.
Jest dostępne?
RC - jebcie się.
też padłem jej ofiarą. dzieki bogu, jakimś cudem udało mi się wstrzymać z szuraniem do weekendu, a w międzyczasie pojawił się wpis na równoległym forum, o że pojebali worki.
dobry sort to był. trzeba było później sprobować po 20-max30 mg - spodobałoby ci się. :D
zioloziolo pisze:Całą noc gapiłem się w sufit po którym latały jakieś węże; nie mogłem zamknąć oczu, bo skupiałem się na dźwięku wydawanym przez moje bijące serce uderzające o sprężyny łóżka.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.