Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
a małe ilosci np mefedronu jak najlepiej wyslac tak z ciekawosc? list polecony z kartka i w srodku ? najlepiej w pakiecie?
  • 191 / 8 / 0
Witam, jak myślicie skoro jeszcze jest legalne MXE u nas to czy wysyłka z kanady może mieć jakieś konsekwencje ? Jakie jest prawdopodobieństwo zawinięcia / zaginięcia paczki ? Pozdr
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 438 / 3 / 0
Może mieć. Każda wysyłka spoza strefy Schengen niesie ze sobą ryzyko. Przy czym Kanada to tak nudny kraj, że wątpię, zeby od polskiej strony robili problemy. Ale nie wiem jak w Kanadzie. W wielu krajach trzepią wszystko równo.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 343 / 8 / 0
Jeśli pogadasz po ludzku z vendorem to wyśle Ci specyfikacje jakiej innej nie groźnej substancji to zawsze masz wiekszą szanse na to, ze celna puści to do Ciebie bez odsyłania do ekspertyzy... Sprawdzone
  • 100 / 4 / 0
elomelo93 pisze:
a małe ilosci np mefedronu jak najlepiej wyslac tak z ciekawosc? list polecony z kartka i w srodku ? najlepiej w pakiecie?
Nie zapomnij jeszcze napisać tego listu i podpisać go własnym imieniem a jako nadawcę podać swoje prawdziwe dane osobowe.
Jeśli to przesyłka krajowa to koperta bąbelkowa i nikt Ci nie sprawdzi co tam jest.
Jesli zagraniczna to doczytaj o wysyłkach, bo wysyłając nielegalną substancję zawiniętą w list łatwo sobie napytasz biedy
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Mam pytanie jako że mój domowy adres jest spalony, jak uzyskać anonimowy adres dostawy dla przesyłek z TORa.

Jakie pomysły ? Bo mi przychodzi tylko wstawienie własnego zamku, w jakiejś opuszczonej skrytce/skrzytce w bloku. No chyba ze znacie jakies firmy we Wro w których anonimowo można wynająć taka skrytke ?

Druga sprawa jak trafiono przesyłke do mnie swoja droga bylem glupi bo przechodzilo wczesniej duzo paczek az do czasu jak sobie zamowilem list z Brazyli heh, no to ja zatrzymano i wjazd na chate celnikow, policji i psa wachacza, a czy jesli by sprawdzili adres na ktory ma isc taka paczka, i stwierdzili ze jest lewy, anonimowy, osoba o takim nazwisku tam nie mieszka, to czy jest opcja ze postawili by tam psa do obserwacji takiej klatki/skrytki czy zbierali odciski z takiej skrytki ?

Trzecia sprawa, mieszkam w malym miasteczku pod Wro, gdzie taka wpadka jak moja pewnie byla tylko jedna, czy jesli by trafili na taka przesylke na lewy adres w poblizu mojego miejsca zamieszkania automatycznie by mnie powiazali ze starej sprawy ? Dodam ze sprawa zakonczyla sie na wezwaniu do sluzby celnej i powiedzeniu, ze nie wiem kto to wyslal, nie wiem co to, i skad sie wzielo i tak sie sprawa skonczyła.

No i ostatnie, jesliby mnie zlapali bezposrednio przy wyciaganiu takiego listu, z lewego adresu/skrzynki no to juz bym sie nie wykrecil ze to nie moje nie wiem skad to, prawnik stwierdził że moge byc oskarżony nie o posiadania małej ilości tylko o przemyt wewnatrz wspolnotowy i jest to karane jako zbrodnia i automatynie pucha, prawde mówił czy nie do konca znal typ takiej sprawy ?

Dzieki za rzetelne odpowiedzi
  • 440 / 30 / 0
marcinos pisze:
Mam pytanie jako że mój domowy adres jest spalony, jak uzyskać anonimowy adres dostawy dla przesyłek z TORa.

Jakie pomysły ? Bo mi przychodzi tylko wstawienie własnego zamku, w jakiejś opuszczonej skrytce/skrzytce w bloku. No chyba ze znacie jakies firmy we Wro w których anonimowo można wynająć taka skrytke ?
Tak, poczta ma usługę, która nazywa się Skrytka Pocztowa. Jak dobrze pokombinujesz to zdobędziesz anonimowo.
Do euroskrzynki możesz wsadzić łapę, obcążki, co chcesz. Znajdź więc taką w której najebane jest ulotek, wypierdol je żeby było dużo miejsca i podaj ten adres. Później sprawdzaj co jakiś czas i sobie wyjmij.
marcinos pisze:
Druga sprawa jak trafiono przesyłke do mnie swoja droga bylem glupi bo przechodzilo wczesniej duzo paczek az do czasu jak sobie zamowilem list z Brazyli heh, no to ja zatrzymano i wjazd na chate celnikow, policji i psa wachacza, a czy jesli by sprawdzili adres na ktory ma isc taka paczka, i stwierdzili ze jest lewy, anonimowy, osoba o takim nazwisku tam nie mieszka, to czy jest opcja ze postawili by tam psa do obserwacji takiej klatki/skrytki czy zbierali odciski z takiej skrytki ?
Mogliby tak zrobić, bo psy mogą wszystko, sam siebie spytaj czy na ich miejscu warto byłoby to robić? Zrób to najwyżej w rękawiczkach pod osłoną nocy, na pewno wtedy nikt nie będzie tam pilnował skrzynki.
marcinos pisze:
Trzecia sprawa, mieszkam w malym miasteczku pod Wro, gdzie taka wpadka jak moja pewnie byla tylko jedna, czy jesli by trafili na taka przesylke na lewy adres w poblizu mojego miejsca zamieszkania automatycznie by mnie powiazali ze starej sprawy ? Dodam ze sprawa zakonczyla sie na wezwaniu do sluzby celnej i powiedzeniu, ze nie wiem kto to wyslal, nie wiem co to, i skad sie wzielo i tak sie sprawa skonczyła.
Mogliby powiązać albo nie, zależy od psów, nawet jeśli powiążą to nie będą mieli dowodów. Jeśli jesteś kumaty to zrób tak żeby nic nie mogli Ci udowodnić.
marcinos pisze:
No i ostatnie, jesliby mnie zlapali bezposrednio przy wyciaganiu takiego listu, z lewego adresu/skrzynki no to juz bym sie nie wykrecil ze to nie moje nie wiem skad to, prawnik stwierdził że moge byc oskarżony nie o posiadania małej ilości tylko o przemyt wewnatrz wspolnotowy i jest to karane jako zbrodnia i automatynie pucha, prawde mówił czy nie do konca znal typ takiej sprawy ?
Wiadomo, że jest to przypał, mogą Ci dojebać w takiej sytuacji różne paragrafy i ciężko będzie się obronić. Ważne jest dobrać sobie jakiś adres, który pozwoli Ci na szybko przeprowadzić akcję i tak żeby było widać, że nie ma nikogo dookoła. Lepszym sposobem jest wzięcie żula z mieszkaniem, który za parę złoty odbierałby paczki na swój adres. Co mu pocisnąć żeby się zgodził? Wymyśl sam.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 539 / 35 / 0
Jakie są koszta wynajęcia takiej skrytki pocztowej? Na stronie poczty znalazłem tylko coś takiego http://www.poczta-polska.pl/paczki-i-li ... y/skrytka/
  • 343 / 19 / 0
jak już coś wysyłać w to w hermetycznych opakowaniach jak np.vendorzy inaczej można sobie biedy naklepać :P
  • 72 / / 0
https://www.youtube.com/watch?v=Aj1mp5zxZQI Jak najbardziej pasuje do tematu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...