http://sjp.pl/dewaluacja
przenośnie: obniżenie się wartości lub znaczenia czegoś; dewaloryzacja
Daj spokój stary, szanuję Cię i nie mam ochoty się kłócić o pierdoły :)
jason666 pisze:Od tygodnia biore 5-htp i zauważyłem że samopoczucie na +, ale libido to jakaś porażka jest. Ktoś też tak ma?
sirdon0 pisze:Wysoki poziom serotoniny oznacza jednocześnie obniżony poziom dopaminy, ktora jest odpowiedzialna za popęd.jason666 pisze:Od tygodnia biore 5-htp i zauważyłem że samopoczucie na +, ale libido to jakaś porażka jest. Ktoś też tak ma?
Potwierdzam, odłożyłem 5-HTP i herbatki z dziurawca. zadowolenie po przebudzeniu znikło, libido powróciło!!!
jason666 pisze:sirdon0 pisze:Wysoki poziom serotoniny oznacza jednocześnie obniżony poziom dopaminy, ktora jest odpowiedzialna za popęd.jason666 pisze:Od tygodnia biore 5-htp i zauważyłem że samopoczucie na +, ale libido to jakaś porażka jest. Ktoś też tak ma?
Potwierdzam, odłożyłem 5-HTP i herbatki z dziurawca. zadowolenie po przebudzeniu znikło, libido powróciło!!!
Herbatki, natomiast sa lepsze na trawienie i zoladek.
Nie ukrywam że 5-HTP jest moją ulubioną substancją i dużo jej przerobiłem...
Jednak w ciągach spłycała emocje co mi przeszkadzało. Może downregulacja ma w tym swój udział. Jak jadłem ponad 200mg to czułem wyraźnie działanie, więc to nie jest zwykły suplement tylko naprawdę podbija serotoninę... powodując skutki uboczne także.
Z tego powodu niedawno zamówiłem sobie tryptofan, cena za dawkę wychodzi mniej więcej taka sama.
Właśnie zaczynam suplementację, i wie ktoś czy będzie działać mniej sztucznie niż 5-HTP? Najbardziej mi zależy na zwiększeniu socjalizacji.
Tryptofan jest metabolizowany do 5-HTP dopiero w neuronach, więc pewnie działa inaczej, stąd moje rozważania.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
No i czytamy ze zrozumieniem bo czasem preparaty mają różną zawartość samego 5htp - osobiście nie trawię kapsułek i jadę na proszku, bo płynniejsze dozowanie.
Problemy z libidem o których powyżej są najprawdopodobniej wynikiem zachwiania równowagi między neuroprzekaźnikami, więc warto dorzucić coś na wzrost dopaminy, czasem też pokombinować z noradrenaliną i panowie- testosteron... Jakaś równowaga musi być:D
Ja raz sobie konkretny zs zaserwowałam łącząc parę niby zwykłych ekstraktów roślinnych, czyli w praktyce 5htp, imao wielu typów,itd... trzeba uważać i zaczynać zawsze od małych dawek w miksach, bo to że znasz każdą z użytych substancji nic nie daje gdy odpala mega synergia...
Przy grubym kalibrze się o tym myśli jakby bardziej.
Osobiście 5htp miksowałam z moklobemidem, sertraliną, dziurawcem w dość ekstremalnych dawkach, z tryptofanem, zwiększałam dawki do kosmicznych( stany maniakalne i euforyczne da się wypracować, ale bez dopaminy i innych osłonek to tragedia, o efektach ze strony układu pokarmowego nie wspominając), różne dawki i kombinacje, plus sporo innych zabawek. Zasadniczo prawie zawsze dochodziła l-dopa, aby też dopaminę podnieść dla równowagi.
Huk, dokładnie- zaczynasz od małych dawek i obserwujesz, to elementarne BHP przy eksperymentach z jakimikolwiek substancjami psychoaktywnymi, a z miksami szczególnie ( ale poleciałam z tą hipokryzją...)
aha, warto też porównać sobie efekty połknięcia i wpakowania pod język.
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.