Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 6 / 0
Nie potrzebnie przyznałeś się do winy.
  • 4807 / 268 / 0
On ma chyba zarzuty za posiadanie. Do tego nie trzeba się przyznawać bo co powiesz jak masz w mieszkaniu? To nie moje?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 545 / 8 / 0
Durczok z TVN tak powiedział. To nie moje ! Hahahaha
Luk.low@interia.pl
  • 570 / 8 / 0
ta tylko te pierwsze zawiasy obligatoryjne są odwieszane
drugie pozostaną zawieszone
9mies nie twoje raczej
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 100 / 4 / 0
Chłopie, wcale nie jest tak, że MUSZĄ Ci odwiesić te pierwsze zawiasy. Ważne pytania:
-masz pracę?
-jaką masz opinię u kuratora jeśli go masz?
-utrzymujesz kogoś?
-masz dzieci?

Jeśli nawet odwieszą Ci obligatoryjnie to staraj się o warunkowe zawieszenie wykonania kary, do tego składaj wniosek o wykonanie kary w systemie dozoru elektronicznego, do tego złóż zażalenie na postanowienie o odwieszenie kary wraz z wnioskiem o wstrzymanie wykonania postanowienia do czasu rozpatrzenia zażalenia a jak nie ogarniasz tego to leć do adwokata, nie jest tak łatwo iść siedzieć w tym kraju a ucieczki na ukrainę sobie daruj z wyrokiem 9miesięcy. Szkoda życia na ukrywanie
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 658 / 10 / 0
A jak z ośrodkami do leczenia uzależnień? Wiem, że policji jest ciężko stamtąd kogokolwiek wyciągnąć. Jest to też jakieś wyjście. Można by przeczekać najgorsze, poczekać aż sprawa przycichnie, a w między czasie dać działać prawnikowi.
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 430 / 36 / 1
9 miesięcy ZK i uciekać z kraju... BZDURA

Jak Ci nie umorzą, co mogą uczynić jeśli miałeś mała ilość i tylko na własny użytek. To masz mała lipę bo popełniłeś takie same przestępstwo w okresie próby. Czyli muszą ci odwiesić obligatoryjnie, i nie ważne ze masz kogoś na utrzymaniu, dzieci, chora matkę itp.

Kroki:

Starasz się o umorzenie za mała ilość dla siebie

Jak się nie uda i Ci odwiesza poprzednie zawiasy to:

Od razu piszesz wniosek o SDE (system dozoru elektronicznego), i razem z tym wnioskiem o SDE zanosisz wniosek o wstrzymanie wykonania kary do momentu rozpatrzenia wniosku o dozór elektroniczny.

Jak nie dostaniesz SDE (praktycznie każdy dostaje teraz), to piszesz odwołanie, jest spora szansa ze na odwołaniu jednak ci przyznają SDE.

Jak odwołanie nic nie da to piszesz o odroczenie wykonania kary na okres 6 miesięcy, oczywiście musisz mieć solidny powód ;)

Adwokata nie bierz i tak gówno da.

Jakieś tam doświadczenie mam ;), najpierw bylem poszukiwany listem gończym. Później odsiadka w 3 ZK, wyszedłem na SDE. Po kilku miesiącach otrzymałem warunkowe zwolnienie z SDE.

Wszystkie wnioski itp sprawy załatwiałem sobie sam, i wyszedłem z tego najlepiej jak mogłem na dana chwile.

I tak żałuje ze ukrywałem się przed nieuniknionym, tak to już dużo wcześniej miałbym wszystko za sobą.
  • 128 / 6 / 0
Światło pisze:
On ma chyba zarzuty za posiadanie. Do tego nie trzeba się przyznawać bo co powiesz jak masz w mieszkaniu? To nie moje?
O rety..
Jeśli chcesz po najprostszej linii oporu:
Należy powiedzieć: "Chciałbym skorzystać z prawa do nie składania zeznań" a następnie "Nie przyznaję się do winy, ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu" i na tym zakończyć dialog, i przygotować się na ew. "nieprzyjemności" na dołku.

Jeśli się przyznałeś, to sam poprosiłeś żeby cię nie wypuszczali bez wyroku i ograniczyłeś sobie pole manewru do minimum. Już drugi raz masz taką sytuację i jeszcze nie ogarnąłeś? Panie, co Pan?
  • 4807 / 268 / 0
Najlepiej jest zachować milczenie w razie czego. I o to mi chodzi że zarzuty płyną same z siebie. Bo słuchaj, wpada Ci policja do domu. Znajdują towar. Jesteś otoczony z dowodem w ich rękach to tylko możesz powiedzieć że odmawiasz zeznań i chcesz kontaktu z adwokatem jak masz lub po prostu milczysz. Mi jest przykro słyszeć że za jakieś dwa gramy albo za gram kogoś aresztują bo wiadomo że człowiek ma to dla siebie i jego sprawa że sobie powiedzmy szkodzi. Nasze prawo jest trochę krzywe ale interpretacja posiadania czegoś po znalezieniu to raczej nie podlega dyskusji, później jak mówisz trzeba tylko się starać o umorzenie ze względu na niską szkodliwość społeczną bo tak na dobrą sprawę nic na tym nie zrobiłeś.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1076 / 125 / 3
-masz pracę?
-jaką masz opinię u kuratora jeśli go masz?
-utrzymujesz kogoś?
-masz dzieci?
- mam prace (zlecenie),
- dobra mam,
- nie utrzymuje nikogo poza soba,
- nie mam dzieci,
Jeśli nawet odwieszą Ci obligatoryjnie
08.02.2015 art. 75 par 1 KK nie działa bo był wyrok TK ktory dal 18 miesiecy na nowelizacje ktorej nie bylo. Ale "obligatoryjnie" SR odwiesi na podstawie fakultatywnej mozliwosci z par 2 kk na bank.
Jeśli się przyznałeś, to sam poprosiłeś żeby cię nie wypuszczali bez wyroku i ograniczyłeś sobie pole manewru do minimum. Już drugi raz masz taką sytuację i jeszcze nie ogarnąłeś? Panie, co Pan?
Przyznałem i odmówiłem skladania wyjasnien a co miałem powiedzieć że się nie przyznaję jak mi znalezli? Wypuscili mnie bez wyroku. Ja nawet aktu oskarzenia do dzisiaj nie wiem poza tym ze w styczniu poszedl do SR. W tygodniu bede mial dostep do akt.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.