Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 539 / 35 / 0
Z dragów to chyba tylko po stymulantach mógłbym się na tyle skupić, żeby czytać książkę ze zrozumieniem, ale nie sądzę, żeby to poprawiało odbiór. Do książki najlepsze są kawa albo herbata (ewentualnie papierosy jak ktoś pali).
  • 1957 / 230 / 0
Nie radzę palić, może przyjarać sobie fotel/łóżko. Albo dym wpierdoli się do oka. Nie warto. Ja zawsze przerwę na kiepa sobie robię.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 497 / 12 / 0
Herbatę.
p
email: 853156@protonmail.com
  • 10 / / 0
No szajse, pytanie powinno być raczej: jaką książkę brać do brania? Bo tyle szmelcu, że nawet po ćpanku można zmulić koguta na maksa.... :) Polecam reportaże Szabłowskiego, szczególnie Nasz mały PRL czy coś takiego. Mega na spałkę.
  • 191 / 22 / 0
Yerba Mate ewentualnie lubię dodać malutką dawka MXE i.v. Działa fajnie opiatowo i rozluźnia (przynajmniej mnie)
Wszystko co napisałem to tylko fikcja literacka, fragment opowiadania które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, wszelkie podobieństwa do realnego świata są przypadkowe. Sam nigdy nie zażywałem narkotyków, a moja wiedza jest czysto teoretyczna.
  • 3205 / 176 / 0
Próbowałem czytać po dragach i generalnie zawsze preferowałem czytanie na trzeźwo. Po prostu potraktuj trzeźwość jako odmienny stan świadomości, będzie Ci łatwiej czytać %-D
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / / 0
Mi się po kanna fajnie czytało, ale to jednak nie to. Chciałbym spróbować po MXE, ale nie wiem czy się nada.
  • 320 / 5 / 0
Nie na trzeźwo nie daję rady czytać dłużej niż 15-30 min.
Obcowanie z literaturą pod wpływem marihuany czy psychodelików jest niezwykle interesujące, ale rzadko kiedy pamięta się dlaczego. Bywa też, że niestety się pamięta.
  • 618 / 112 / 0
podepnę się pod temat bo nie chce mi się nowego zakładać

Co brać do zdejmowania obudowy z telefonu? A do podcierania się w kiblu co proponujecie? Albo czym uprzyjemnić sobie zmieniane poszwy z pościeli?
  • 1079 / 126 / 3
Kiedys czytałem b. dużo książek od roku chyba nie przeczytałem żadnej. Regularnie nie biorę aktualnie nic (raz na miesiąc może THC od okazji do okazji biołe ale zawsze potem żałuję). Mam problemy żeby czytać materiały do szkoły.

Jakas odtrutka bo czuje się lekko zidiociały?
Zablokowany
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.