Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 268 / 0
Nie ma żadnej tolerancji między stymulantami a 2C-P wpływającej na moc fazy. 10mg rozjebie Cię na kawałki i nauczy pokory do tego specyfiku, możesz być spokojny ;]
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 581 / 91 / 6
FajnieJest pisze:
Jak lubisz jak szybko wchodzi to mozesz tez pod jezyk.
Nie polecam. Przez kilka dni po podjęzykowym podaniu miałem papkę zamiast błony śluzowej. Takie miękkie i dziwne. Zdrowe to na pewno nie jest. Najlepiej oral.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
  • 52 / 2 / 0
Kolego Światło i wy inni bardziej doświadczeni.
10mg rozjebie Cię na kawałki i nauczy pokory do tego specyfiku, możesz być spokojny ;]
W sensie że za dużo na 1 raz? Dawkę sobie właśnie taką dobrałem, dużo rad, że na początek to jest idealna i słuszna ilość. Mój wyczekiwany 1 raz z psychodelikami ever, to ma być dobrze, nie za ostro, ale żeby wyciągnąć jak najwięcej z tego co ma do zaoferowania...

Nie wiem czego się spodziewać, w końcu jam nowicjusz. Rozjebie w sensie pozytywnym czy negatywnym? Nauczy pokory czyli pokaże mi cuda, czy chodzi o to, że to przesada bo nie doceniłem siły tego związku?

Więc mam na początku zrobić próbę kontrolną, wziąć mniej tak z 4 mg, czy jakąś inną dawkę czy wszystko ok, a dopiero później zaszaleć? Doradźcie mi, hmm? :hug:
Uwaga! Użytkownik Marara nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 242 / 13
Bierz 10-12;
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 4 / / 0
moim zdaniem powyzej 10 to stanowczo za duzo jak na pierwszy raz (a z psychodelikami szczegolnie), po CP latwo sobie wkrecic nieprzyjemne jazdy (moim zdaniem i widzac ludzi ladujacych po raz pierwszy.) sugerowalabym 8mg, bedzie dobrze, grubo i czlowiek przez nastepne 24h nie bedzie myslal, ze "ten obled" sie nigdy nie skonczy %-D
  • 4807 / 268 / 0
To nie miało mieć negatywnego wydźwięku. Po prostu będzie bardzo mocno i będzie trzymać nawet do kilkunastu godzin, co dla osobnika znającego tylko milusie tryptaminy może być ciężkie. Poza tym odczujesz potężny bodyload, zupełnie nowa jakość :-) Bardzo mocne wizuale. Ciężko pod względem myślenia bo raz jest mindfuck, innym razem dość czyste myślenie w porównaniu do innych efektów, ale trzeba się nastawiać na zmiany. Tak czy inaczej przeżyjesz i pewnie będziesz chciał więcej, tylko patrz bo 1mg tej substancji po przekroczeniu dychy robi dramatyczne różnice.

Szczerze mówiąc zaczynałbym od tryptamin podkreślając 4-AcO-DMT i 4 HO-MET. Choćby ze względu na brak siły (bo ogólnie rzecz jasna jest) tego cholernego bodyloadu który wydaje się trwać godzinami i euforię której 2C-P w ogóle nie ma.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 67 / 4 / 0
Ja zaczynałem całą przygodę od 2C-P i wspominam to bardzo miło.

Wrzucane było 13mg i we wszystkich późniejszych lotach zawsze ta ilość robiła mnie idealnie. Raz tylko spróbowałem 14mg a substancja ukarała mnie i zamieniła mnie w ekspres do kawy. Wymiotowałem przez dziurki w nosie, niemniej to było najbardziej zabawne rzyganie w moim życiu. No i najbardziej kolorowe. Nie mniejszą frajdę mieli znajomi, również porobieni, zdziwieni moją nagłą metamorfozą, z pozycji stojącej do podlewającej nosem polną dróżkę. Tylko tego zapachu nie pozbyłem się już do końca tripu, niezależnie od zażytej ilości pasty do zębów :(

Co do bodyloadu BARDZO DUŻE znaczenie ma sort/pochodzenie towaru. Materiał od niektórych vendorów rzeczywiście wbijał w wyro na 2h wejścia nudnościami, a od innych wchodził zupełnie gładko, z niewielkim BL.
  • 827 / 33 / 0
Jak to po 2cp nie ma euforii to co same kolorki i rozkminy?
Uwaga! Użytkownik PURE GBL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Euforia jest, jak najbardziej. Co wiecej - moim zdaniem najwieksza ze wszystkich psychodelikow jakie probowalem (2C-P, 2C-D, ho-met, aco-DMT). Ja za pierwszym razem zarzucilem 10mg+100mg MXE po 2 godzinach, gdy stwierdzilem, ze "cos nie pokopalo" i mialem najpiekniej na swiecie. Teraz to dawki 16mg spokojnie unosze i planuje nawet 20 mg na najblizszy raz. Nie taki cepek straszny, jesli znasz swoj umysl.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 38 / / 0
Może lepiej zwiększ zaledwie o 1 mg?
Dla mnie absolutne maksimum to 16 mg. 2 mg mogą zrobić dużą różnicę, 4 ogromną.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.