Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Które z poniższych NEGATYWNYCH efektów występują u Ciebie najczęsciej i w największym nasileniu :
mdłości, ból brzucha, wymioty, biegunka ( ogółem problemy żołądkowe )
277
31%
zaburzenia koordynacji ruchowej : robowalking, drgawki, roztrzęsione kończyny, skurcze mięśni itp
151
17%
zaburzenia koordynacji wzrokowej : podwójne widzenie, BLUR, desynchronizacja gałek ocznych itp.
91
10%
psychiczny wpierdol/moralniak, paranoje,schizy, psychozy itp ( czyli : oni tu są i na mnie polują )
80
9%
przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka,
72
8%
reakcja histaminowa, swędzenie/igiełki - alergia
75
9%
problemy z oddawaniem moczu, parcie na pęcherz - brak efektów
47
5%
myśli samobójcze, złe tripy o zagrożeniu dla życia lub zdrowia .
27
3%
ból głowy, ciśnienie w głowie, rozpad mózgu na cząsteczki ( ogółem fizyczne hujnie w głowie )
60
7%

Liczba głosów: 880

ODPOWIEDZ
  • 170 / 2 / 0
Macie tak po dexie ,że jak wchodzi faza to pierwsze co to na kibel ?

Nie wiem dlaczego ,ale po każdej przygodzie z dexem , czuję jakby organizm dostał ostre baty.
Dlatego unikam , raz na jakiś czas zadekszę,
Spoiler:
Spoiler:
  • 3964 / 150 / 0
tak, u mnie czesto jakies 20-30min po zjedzeniu pojawia sie nagla potrzeba.
niedojebanie genetyczne
  • 1825 / 106 / 20
Też mi się to często zdarza, jeszcze wzdęcia nieraz do tego dochodzą.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 170 / 2 / 0
Wkurwiające jak chcesz przydexić na dworzu ,a tu musisz leciec w krzaki :D
Spoiler:
Spoiler:
  • 181 / 4 / 0
Czy zdazylo sie komus ze po DXM leciala krew z nosa? U mnie ostatnio i to po malutkiej dawce 450mg... 2 godziny przed zapodalem sobie metkata doustnie z jednej paczki sudafedu, czy to moglo byc przez to? xD
  • 2372 / 57 / 0
Jak najbardziej, Obie substancje podwyższają ciśnienie krwi, nie powinno się ich łączyć i pękła Ci żyłka w nosie. Miałeś to wcześniej po samym DXM czy też samych stymulantach lub w czasie gorących dni? Jak u Ciebie z ciśnieniem? Miałeś wcześniej problemy z 'pajęczakami podskórnymi'?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 181 / 4 / 0
Wlasnie nie, to byl pierwszy raz. Troche sie przestraszylem ale chwilke pokapalo i przestalo i juz wiem zeby nie mieszac kota z DXM
  • 1825 / 106 / 20
W ogóle podanie metkata po DXM raczej nie jest chyba mądrym pomysłem, nawet na wikipedii piszą że są udokumentowane przypadki zgonów po DXM i efedrynie
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 181 / 4 / 0
Taak, ale tam bylo tez napisane: "Występuje w tabletkach 15 mg i 30 mg oraz syropach o stężeniu 15 mg/10 ml oraz 7,5 mg/10 ml, często jest składnikiem złożonych preparatów przeciw przeziębieniu i grypie w połączeniu z dekspantenolem, paracetamolem i pseudoefedryną." i sobie pomyslalem ze skoro dodaja pseudoefke do dxm to moze nie bedzie tak zle :cheesy: W sumie mozliwe ze to przez nadcisnienie, wiele lat temu mialem lekkie nadcisnienie, pozniej chyba sie "unormalnilo" ale moze znowu dalo o sobie znac.

Ale mówisz tutaj o dawkach leczniczych, a nie rekreacyjnych, które przewyższają odpowiednio mnożnikowo dawkowanie zalecane w ulotkach. :rolleyes: - hip
  • 57 / 1 / 0
Jedyny najbardziej wkurwiający efekt uboczny który mnie zniecheca do zarzucania to problemy zoladkowo-jelitowe. Szczególnie te drugie. ale da sie przezyc, czego sie nie robi dla dexa %-D
Benzofan
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.