Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 50 / / 0
propranolol jest bardzo starym lekiem do tego mizernie działającym
Respect
  • 429 / 36 / 1
U mnie działa super na drżenie samoistne, jak i trochę uspokaja.

Łykam 180mg dziennie, 3 x 60mg.
  • 155 / 1 / 0
a jak się to ma do bycia w cyklu GBL? nie wiem czy dobrze kombinuje ale chyba raczysz sie czesto GBL. prawda CMX??
jestem 24/7 i tez mam propanolol na napady lęku i uspokojenie. bralem go przed ciagiem na GBL i byl bardzo dobry na moje dolegliwości. jak juz zaczalem pic rozpuszczalnik to zrezygnowalem z propano'LOL'u bo troche sie obawialem interakcji
  • 429 / 36 / 1
Tez jestem na 24/h aktualnie, u mnie nie ma zadnych interakcji.
  • 53 / 3 / 0
40 mg 3 razy dziennie pięknie niweluje u mnie drżenie rąk i kołatania serca po przepiciu. Wiele razy stosowałam ten lek na jakieś drżenia czy podwyższone tętno (to u mnie notoryczny problem), nigdy do ćpania czy miksowania z lekami "dla fazy", jest przy tym równie skuteczny jak wit c (a tylko można sobie zaszkodzić).
  • 276 / 1 / 0
Wszyscy tutaj krytykują łaczenie beta blokerów ze stymulantami, zatem jak ustosunkujecie się do tych prac?

http://www.onlinecjc.ca/article/S0828-2 ... 0200-9/pdf

http://www.drugandalcoholdependence.com ... 7/fulltext

może ktoś wyjaśnić dlaczego b-b są tak niewskazane ?
  • 834 / 17 / 0
1911 pisze:
jak wam sie sprawdzal propranolol w malych powtarzalnych dawkach (np 3x10mg) do niwelowania lęku??
Łykałem nawet 40mg na raz i zmian nie zauważyłem. :'(
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 834 / 17 / 0
Ile tego propranololu brać zatem żeby np. się język nie plątał gdy rozmawiam z kimś w realu? Piszcie swoje doświadczenia z przeciwlękowym działaniem tego związku chemicznego. Pozdro.
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 417 / 18 / 0
Skipper pisze:
Wszyscy tutaj krytykują łaczenie beta blokerów ze stymulantami, zatem jak ustosunkujecie się do tych prac?

http://www.onlinecjc.ca/article/S0828-2 ... 0200-9/pdf

http://www.drugandalcoholdependence.com ... 7/fulltext

może ktoś wyjaśnić dlaczego b-b są tak niewskazane ?
No właśnie. Ja zawsze przy stymulantach i kanna gdy serce dostaje po dupie, zarzucam 40mg i mi troszkę zbija. Rzadko dochodzę do 80mg na raz, bo 1. nie zażywam codziennie, więc tolerki na to nie mam, a 2. po przeczytaniu na forum "broń boże beta blokerów i k. acetylosalicylowego do symulantów", więc strach trochę ładować to w siebie jeśli ludzie ostrzegają :rolleyes: No, ale jak nie ma nic innego pod ręką, a to troszkę pomaga... ryzyk fizyk %-D
P.S. Tak wiem jestem hipokrytą, bo nie boję się zajebać alfy, ale o propa to już tak :nuts:

@Huk język Ci się po tym nagle nie zacznie odplątywać :-/ Serce na pewno powinno być bardziej stabilne gdy się denerwujesz, tzn na pewno pójdzie delikatnie w górę, ale nie aż tak bardzo, niż gdybyś był "na sucho". To nie benzo, że spuści nerwy z Cb, niestety :-( Ale w jakimś stopniu pomaga :-) Zaczynaj od najmniejszej dawki czyli 10mg. Jak dla mnie to przeciwlękowy to on nie jest, tylko objawy fizyczne zbija, czyli głównie podchodzenie serca do gardła no i chodzące ręce :-D
Pozdro.
Bo człowiek widzi to, co wie.
Mies van der Rohe
  • 495 / 22 / 0
IMO dzialanie przeciwlekowe jest zerowe, zniweluje objawy fizyczne przy jakichs atakach fobii, czy paniki, wiec serducho troche uspokoi, ale strach pozostaje. Sam go dostalem poczatkowo doraznie na ataki fobii przy ktorych tetno mi skakalo do 150 na kilkanascie minut, dzialal tak ze zamiast krotkotrwalej meki na czas dzialania wrecz blokowal mi tetno w okolicach 90 na pare h, do tego obnizal mi mocno cisnienie, wiec czulem sie fatalnie.
IMO jako zapobiegawczy srodek przed jakims stresem sprawdza sie fajnie, ale doraznie przeciwlekowo itp. jest lipton.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.