Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Na mnie działa dopiero 9mg i mogę iść spać, na początku brałem 3 i po pewnym czasie 6 ale nic nie czułem.
  • 11 / / 0
z racji pracy zmianowej próbowalem różnych środkow pomagających zasnąc. Melatonina pomagała zasnąc, ale dopiero po 14 dniach "ciągu". Niestety po 2-3 godzinach snu już się budziłem. Zadnych efektów niepożądanych, nawet przy wiekszych dawkach ;(
  • 218 / 2 / 0
Jak tak patrzę o jakich dawkach piszecie, ktoś tam 1,5mg, ktoś 2mg, ktoś 5mg to mam wrażenie, że moja melatonina jest dla samobójców %-D W jednej kapsułce mam 10mg.
  • 150 / 3 / 0
Dużo osób twierdzi, że to placebo, z czym nie mogę się zgodzić. Mam ogromne problemy z bezsennością, leżenie w łóżku do rana to standard. Przez dwa miesiące zażywałem Dormicum (midazolam, wedle potrzeb - od 7,5 do 30 mg), jednak przez działania niepożądane odstawiłem ten lek (pozostawienie kilkudziesięciu tabletek do użycia rekreacyjnego/usypiania po stymulantach też było tego powodem) i 2x5mg melatoniny (lekam) spokojnie mnie usypia. Jedynym problemem jest to, że śpię dłużej niż wcześniej (~10-12h, dłużej niż po benzo, normalnie na trzeźwo), ale przynajmniej nie budzę się w środku nocy z potrzebą zażycia kolejnej dawki, co zdarzało się często przy midazolamie. Jak dla mnie, działa świetnie, gorzej, że jednak trzeba trochę zapłacić, chociaż i tak wychodzi podobnie jak Dormicum (30zł/30x5mg vs. 120zł/100x15mg).
  • 50 / / 0
Melatoniną nie warto raczej się interesować.
Respect
  • 642 / 18 / 7
Owszem warto. Nie na każdego od razu działa, ale działa. Gdyby nie melatonina to byś w ogóle nie spał.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 1874 / 96 / 127
Pomagała zasnąć kiedy miałem czysty okres. Nie wiem jakie dawki ale było czuć, że przyjemnie się leży.
wolna molekula
#mops
  • 501 / 7 / 0
Melatoniną nie warto się interesować? co za głupota tutaj napisana została. Melatonina 5 mg pomaga w zasypianiu.
  • 163 / 3 / 0
Warto zaznaczyć, że melatonina pomaga przy zasypaniu jednak w przypadku osób, które są jak ktoś wyżej wspomniał czyste. Jeżeli ktoś zapędził sie w niezły ciąg i rozregulował swój timer w głowie i jest dodatkowo na zejściu to nie może spodziewać sie "cudu" po niej. Jak ktoś juz sie "zdetoksysował" to jak najbardziej tak.

Takie moje odczucia co do tego.
nie chcesz ? nie szkodzi.
zachcesz. nie będzie !
  • 501 / 7 / 0
No liczyć na cuda to nawet na czysto liczyć nie można, jeżeli ktoś myśli że po melatoninie będzie mieć sedacje jak po jakimś benzo to się myli, ale jednak nie jest to placebo i pomaga w zasypianiu oraz uregulowaniu snu.
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.