Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 708 / 24 / 0
Ja od nich brałem proszki(rożne) i wszystko było jak powinno.
  • 10 / / 0
grv2 pisze:
czy ktoś posiada wiedzę na temat skutków ubocznych stosowania dawek +100mg dziennie?
Przyjmowani codziennie dawek 5x razy większych niż zalecana nie jest dobrym pomysłem. Pewnie nasilą się efekty uboczne przy stosowaniu normalnym typu wzrost agresji, otępienie emocjonalne, ból głowy. Ale raczej nie staniesz się przez to jakimś mutantem %-D
Najlepiej sprawdź to na własnej skórze, jeżeli po jednej tak wielkiej dawce nie zauważysz niczego niepokojącego to jedź na całego.
  • 642 / 18 / 7
@grv2
Brałem po 50 mg 3x dziennie i w sumie nie odnotowałem żadnych skutków ubocznych. Jedynie jak już ktoś pisał wcześniej będziesz bardziej nerwowy.
A próbował ktoś oprócz mnie łączyć noopept z sunifiramem? Przez ostatnie dwa dni robiłem taki miks i byłem zadowolony. Jednak wczoraj natknąłem się na opinię, że to połączenie może być niebezpieczne. I teraz biorę sam noopept.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 43 / 3 / 0
tvpk0x pisze:
@grv2
Brałem po 50 mg 3x dziennie i w sumie nie odnotowałem żadnych skutków ubocznych. Jedynie jak już ktoś pisał wcześniej będziesz bardziej nerwowy.
A próbował ktoś oprócz mnie łączyć noopept z sunifiramem? Przez ostatnie dwa dni robiłem taki miks i byłem zadowolony. Jednak wczoraj natknąłem się na opinię, że to połączenie może być niebezpieczne. I teraz biorę sam noopept.
Brałem noopept z suni i raczej nie było to dobre połączenie, zamulało mnie to :/
  • 758 / 44 / 0
ja mieszam z melatoniną.

btw ciekawostka poniżej a'propos noopepta i piracetamu.

The first stack that might be beneficial for a number of people is taking Noopept together with Piracetam and Alpha GPC (or other high quality Choline supplements). The theory behind this is that the Piracetam may help to enhance the effects already obtained through Noopept. The Alpha GPC helps to make the Piracetam work more effectively and can also help to eliminate headaches. Since Piracetam works on the neurotransmitter Acetylcholine and Noopept primarily affects the neurotransmitter Glutamate, this combination could result in dramatic improvements in cognition, memory formation and the ability to manipulate concepts and perform computations. - Another interesting Noopept stack is to combine it with Huperzine A and another Choline supplement. This will further enhance the acetylcholine activity of Noopept because Huperzine A is an acetylcholinesterase inhibitor. Huperzine A comes from the Huperzia plant making it one of the most popular natural nootropics available currently. This herbal supplement helps to prevent the breakdown of extra-cellular acetylcholine in the brain so that it remains active in the synaptic cleft for a longer period of time. The result is greater cholinergic stimulation as well as enhanced pre-synaptic acetylcholine re-uptake so that your brain is able to communicate even more effectively. When stacking Noopept and Huperzine, make sure not to take more than 50 mcg of Huperzine as this Cholinesterase Inhibitor is very powerful.

Another way enhance the effects of Noopept is by adding nootropics with a mood elevating or enhancing effect. Noopept itself has some anti-anxiety benefits because it stimulates Glutamate which then breaks down into GABA, but these effects can be made significantly stronger in a stack. Combine Noopept together with Aniracetam, CDP Choline, and Sulbutiamine for a great mood boosting stack. This will provide a great sensation of “relaxed stimulation” with some excellent cognitive benefits along with a feeling of general well-being. This Noopept stack can even be used as a pre-workout combo with the addition of caffeine or L-Theanine.

source: http://nootriment.com/noopept-stack/
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 19 / / 0
Jak się ma sprawa z noopept + 5-htp?
  • 89 / 4 / 0
jak Wy możecie to jeść? przy p.o. n. rozkłąda się na pół przez zniszczenie jego wiązania peptydowego jak to ma miejsce w przypadku białek. odrobina pieprzu cayenne zwiększającego przepuszczalność błon śluzowych zmieszać z n. i pod język!
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Dokładnie. Jakiś czas stosowałem oralnie i żadnych efektów. Po zażyciu pod językowym działanie czuć od razu.
  • 122 / 30 / 0
Leci 4 tydzien i moje odczucia co do działania noopeptu są mieszane. Z początku rzeczywiście odczuwałem zwiększony nastrój, chęć do działania, polepszenie koncentracji itd. i w dalszym ciągu w mniejszym lub większym stopniu to występuje, tylko że do tego doszła ciągła senność przez co w.w. efekty padają na jałowy grunt ;p Nie wiem o co chodzi, może zejdę do dawek 10 mg/doba.

Btw. Do tego dorzucam oczywiście lecytyne, l-tyrozyna oraz wit B6.
Uwaga! Użytkownik Okwaszony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Takich dawek nawet nie poczujesz. Bierz 3 x po 20mg. Ewentualnie więcej. Możesz śmiało dorzucić jakiś stymulant np. EPH po 20 mg co 4-5 h albo kofeina tak z 200 mg przy takich kofeint dawkach dobrze dorzucić l-teanine, która wyeliminuje jej negatywne efekty.
Ogólnie zauważyłem i wyczytałem, że noopept ma bardzo dobre działanie regeneracyjne. Naprawia mózg. ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.