Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 101 / 3 / 0
@up Żałosna to ty jesteś, że dajesz się manipulować ćpunom i ciągniesz dalej gadke, kogo obchodzą twoje zażalenia? Masz taki ładny nick, jesteś na pewno fajną dupą, a pierdolisz bez sensu.

Mam pytanie, bo nigdzie się nie doczytałem, a pieprzycie o tej acetylowanej maji w kółko. Jak się ma tolerka acemajki do ulicznego syfu pod nazwą brown? Chodzi mi o szybkość wzrostu i działanie, czego potem jest mniej, euforii, sedacji?
  • Fakers gonna fake
  • 1406 / 142 / 0
Fejker pisze:
Mam pytanie, bo nigdzie się nie doczytałem, a pieprzycie o tej acetylowanej maji w kółko. Jak się ma tolerka acemajki do ulicznego syfu pod nazwą brown? Chodzi mi o szybkość wzrostu i działanie, czego potem jest mniej, euforii, sedacji?
nie ma takiego związku chemicznego jak acm. to mieszanina wszystkich 3 estrów morfiny z kwasem octowym- 6-MAM, 3-MAM, heroina i nieprzereagowana morfina. to zaden zwiazek, to mieszanina. i jak dla mieszaniny wykazuje działanie wypadkowe wszystkich 4 składnikó. jeżeli proces acylaci jest przeprowadzony dobrze to mamy tu głownie 6-MAM i nieco heroiny. proszę pamietac, ze heroina jest prolekiem. po dostaniu sie do organizmu hydrolizuje głownie do 6-MAM i to ono działa w głównej mierze. heroina czysta substancja, jest w brownie, ale w b.małym stezeniu. dobry towar to 8%hery. natomiast w acm może byc sporo hery i 6-MAM co bardzo przesuwa profil działania w strone czystej heroiny. nie ma też syfu z nadmiernej ilości wypełniaczy..
podsumowując:brown to heroina, tyle, że w małym stężeniu na działke. profil działania browna odpowiada wiec profilowi działania heroiny-duzo euforii, przyjemny, ciepły wjazd, potem sedacja, uspokojenie, ale i ten typowy rush dla heroiny, gdzie człowiekowi sie chce cos zrobic, ma świetny humori nastrój.
acm wykazuje działanie mieszane wszystkich 4 składników-im wiecej nieprzereagowanej morfiny tym ostrzejsze i bardziej nieprzyjemne wejście zwiazane z wyrzutem histaminy i bradykininy, sennosc, sedacja, mniejsza euforia i mniejszy rush. na acm tolerancja rosnie słabiej niz na czysta heroine, co na pewno jest plusem. jeszcze siła działania. na pewno acm bedzie postrzegane jako silniejsze i to duzo. a to z prostej przyczyny-po prostu dawka jest duzo wieksza niz w brownie, gdzie jest tylko niewielki % heroiny.
takie sa te znaczace różnice w działaniu heroiny i owej mieszaniny zwanej tu acm. inne to juz róznice osobnicze i co sie komu podoba, a co nie. do wyboru, do koloru.
  • 101 / 3 / 0
Czyli moge to rozumieć tak, że brown to mała zawartość czystej hery, a acm to 4 substancje, które dają działanie hery i to o wiele silniejsze, niż w brownie, gdzie tych związków (czy jednego związku) jest mniej, tak? Jeśli w acm jest dużo 6-MAM, to jest to hera o większej czystości? To acm można nazwać herą, czy nie herą? Z tego co piszesz jest to hera. Piszesz, że na acm tolerka rośnie słabiej niż na czystą here, ale ja pytałem o browna, gdzie ta hera czysta nie jest. Jak ma sie taka dobrze zrobiona acm, która jest właściwie czystą herą, do takiego dobrego browna 8% jak podajesz?
  • Fakers gonna fake
  • 1406 / 142 / 0
jeszcze raz powtórze bo widze, że nie zrozumiałeś-acm to nie heroina a mieszanina 4 składników powstajacych z morfiny przy jej acylacji bezwodnikiem czy chlorkiem kw.octowego. mieszanina-więc nie czysta substancja. ma za to profil działania bardziej zblizony do heroiny a dokładnie do głównie działającego składnika jakim jest 6-MAM. robi sie te acm z czystej w miare morfiny bo pozyskiwanej z tabsów. jest tu spora dawka wszystkich 4 składników, stad działanie silniejsze, ale chemicznie nigdy to nie będzie czysta heroina.
w brownie masz czysta here, czli diacetylomorfine, ale w małej dawce. zwykle zaw.już dobrego materiału waha się w granicach 8-12%. taki towar to marzenie. to co jest dostepne na ulicy to mieszanina tej czystej hery z nośnikami np inozytol, mannitol, dextroza. zaw wyrazona jest tu w %, czyli na 100 g materiału jest zaledwie 8-12 g heroiny. reszta to nieaktywne wypełniacze. w acm wszystkie składniki maja działanie farmakologiczne, a w brownie tylko ta niewielka częsć. stąd acm postrzegana jest jako duzo silniejsza, ale nie ze względu na zawartość czystej hery, ale na ilość substancji działajacej, czyli dawkę. w brownie z kolei masz herę ale w b.małej dawce, więc na pewno taki uliczny stuff, mimo, że zawiera czysta chemicznie heroinę jest postrzegany jako duzo słabszy i gorzej działający. acm zawiera dużo nieprzereagowanej morfiny, dlatego tolerka na nia rośnie wolniej niz na browna. poza tym jest tu wieksza dawka, która długo dłużej działa satysfakcjonujaco i nie trzeba jej zwiekszać. w przypadku browna dawki są małe, tolerka b.szybko rośnie, bo to jednak czysta hera, i dlategon tak szybko materiał staje się za słaby i trzeba windować działki
  • 101 / 3 / 0
Ok, dzięki wielkie za wyjaśnienie, teraz skumałem o co chodzi. Rozumiem w takim razie, że nazywanie acm heroiną jest umowne, żeby przybliżyć odbiorcy o jakie działanie chodzi i że jest silniejsza od browna. W takim razie osoba biorąca acm dostaje więcej plusów, niż ta, co bierze browna. Bo ma i wolniejszy rozwój tolerki i są substancje aktywne i nie ma wypełniaczy itd. Napisałeś "w miarę czystej morfiny" bo z tabsów, a co jeśli jest wyrabiana z morfiny ze szkła?
  • Fakers gonna fake
  • 2652 / 385 / 0
Fejker pisze:
Rozumiem w takim razie, że nazywanie acm heroiną jest umowne, żeby przybliżyć odbiorcy o jakie działanie chodzi i że jest silniejsza od browna.
Dokładnie tak. Nie bez powodu piszemy o acM tutaj, a nie w wątku o morfinie, czy w wątku ogólnym o opioidach. Jest to substancja, której działanie bardzo przebija moc standardowego browna, o którym pisze oxan. Nazwy są różne, jeżeli ktoś się na tym nie zna, to będzie je mylił. Mamy acetylowaną morfinę, browna, white china, słomę i inne związki określane mianem heroiny. To, co się w nich znajduje, jak są produkowane i z czym są mieszane, to już osobna kwestia. Jednak zdecydowanie więcej osób będzie wiedziało, o co chodzi, gdy powiem "jestem uzależniona od heroiny", niż gdy powiem, że jestem uzależniona od acetylowanej morfiny. Dlaczego? A no dlatego, że osoby nie w temacie pomijają kwestię nazewnictwa i pod słowem "acetylowana" rozumieją jakąś tam apteczną formę morfiny, przez co moja wypowiedź trafia do nich, jako "jestem uzależniona od morfiny". Spotkałam się z tym wiele razy i zawsze kończyło się na tłumaczeniu, że acM to nie taka morfina, jaka jest powszechnie znana i używana, a wierz mi, że mało któremu imbecylowi będzie chciało się ruszyć odwłok i poczytać.

W takim razie osoba biorąca acm dostaje więcej plusów, niż ta, co bierze browna.
Nie do końca. Dostajesz jedynie szansę na to, żeby tolerancja rosła wolniej, jednak mając w rękach coś, co działa bardzo mocno, rujnujesz tą szansę z szybkością światła. Przeczytaj parę moich wcześniejszych postów w tym temacie, zobacz do jakiego pułapu doszłam. Był okres około 2tyg, jakieś parę miesięcy temu, że nie miałam możliwości brania acM. Sięgnęłam wtedy po browna. Musiałam rozpuścić i załadować pół grama, żeby uniknąć skręta. Tak więc dla mnie, mając tak wysoką tolerancję na acM, brown jest jedynie środkiem, który może, ale nie musi pomóc na objawy fizyczne. O jakiejkolwiek "fazie" nie ma tu mowy. W wielu miastach próbowałam różnego, ulicznego towaru. Wygrał wrocławski sort, który faktycznie dał nutkę euforii, więc zawartość procentowała musiała być znacznie większa, niż tego, który sprzedają tutaj, jednak nadal jest to oscylowanie w granicach do 15%.
a co jeśli jest wyrabiana z morfiny ze szkła?
Wtedy poza czystą morfiną masz tam jeszcze pirosiarczyn sodu, edetynian disodu i wodę do iniekcji. Oczywiście jest to korzystne o tyle, że podczas produkcji nie musisz martwić się o wypełniacze i osłonki, które są charakterystyczne dla tabletek. Łatwiej zachodzi filtracja i inne procedury związane z acetylacją. Za to podstawowy minus - jest to nieekonomiczne. Ampułki 10mg/ml, czy 20mg/ml są mniej opłacalne, niż opakowanie tabletek, gdzie każda ma 100mg, czy więcej. Żeby wyrabiać acM z czystej morfiny (nie licząc substancji znajdujących się w ampułce poza nią) musiałbyś mieć flakony roztworu siarczanu morfiny. Skąd je weźmiesz? Nie każdy ma dostęp do szpitalnej pułeczki.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / 3 / 0
Dzięki Blue i oxanie za wyjaśnienie wszystkiego. Wyprowadziliście mnie z błędu, w który zostałem wprowadzony po przeczytaniu posta Julietty, że nie można nazywać acm herą, bo nawet koło niej nie przechodziła. Teraz wszystko jasne, diamajka przechodzi w 6-MAM, które i tak już zawiera acetylowana majka w b. dużej ilości jako jeden z 4 składników i dlatego działa silniej, niż brown. Btw bardzo ważne info, chyba mało osób o tym wie.
  • Fakers gonna fake
  • 1540 / 211 / 0
A jakiego producenta szkła zawierają takie stabilizatory? Bo w szkłach Polfy stabilizatorem jest wersenian dwusodowy.
A jeśli chodzi o dostępność roztworu morfiny, to jest przepisywany lek recepturowy - roztwór siarczanu morfiny do stosowania doustnego. Stężenie takie, jak w ampułkach 20mg/ml. Znam osobę, której jest to przepisywane.
Tak przy okazji - piszemy półeczka, a nie pułeczka.
  • 2652 / 385 / 0
stary dziad pisze:
A jakiego producenta szkła zawierają takie stabilizatory?
No to jest właśnie Polfa S.A, Morphini sulfas WZF.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
EDTA=kwas edetynowy=kw.wersenowy=kw.etylenodiaminotetraoctowy=komplexon
jego sole to edetyniany lub werseniany. drugie o wiele bardziej popularne w nomenklaturze, choć to nazwa zwyczajowa nie IUPAC'OWSKA
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.