Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 1 / 0
Punktem wyjścia do rozpoczęcia tematu są informacje o biodostępności.

Wg wiki:
Bioavailability Rectal 95–100%; Oral 75–100%[1]

Inne wartości jeszcze ktoś na zagranicznym forum podawał:
http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... z35sVv4200
gość się nie pochwalił skąd wziął dane niestety, ,ale oto one:
Rectal bioavailability- 95 % or higher
Intranasal bioavailability- 75%
Oral bioavailability- 22%
ItraVenious bioavailability- 100%

Mi najbardziej odpowiada zapodanie per oral, ale zastanawiam się czy to nie jest marnowanie materiału. Oralnie na pewno najwolniej wchodzi do krwiobiegu, ale nie chcę żeby szło w kibel. Co najlepiej podać dla ulepszenia wchłaniania?
Ludzie polecają sodę, sok grapefruitowy. A może ogólnie odkwaszanie organizmu się sprawdzi.

Ja jestem tylko użytkownikiem który stara się trochę ogarniać jakby co.
  • 267 / 16 / 0
Łykanie na pusty żołądek (3h od ost posiłku) powinno Ci zapewnić możliwie najlepszy i najszybszy wjazd jeśli chodzi o oral ofc; jeżeli na serio zależy Ci na mocy i szybkości działania to odpuść sobie łykanie.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 66 / 1 / 0
Nie wgłębiałem się wcześniej w to jak to jest z amph. Doczytałem, dopytałem, teraz rozumiem że lepiej uwagę skupić na jakości materiału i dobrym źródle, bo to co jest powszechnie dostępne do niczego się nie nadaje.

Lepiej zwiększać świadomość o tym jak słabej jakości i jak nieopłacalna jest ogólnie dostępna feta. Z tego co widzę, to mało ludzi zdaje sobie z tego sprawę. A to zwiększa ryzyko związane ze spidami. Ktoś mając już nawet małą tolerancję będzie myślał, że u niego faza zaczyna się od 0,5g. Nieświadomy, że to co fura ma tylko 20% fety. Potem w jakichś okolicznościach dostanie materiał z 90% fety i wyląduje w szpitalu.

Nie pierwszy raz państwo szkodzi obywatelom, a uważam że to wina siania dezinformacji, uprzedzeń, polaryzacji społecznej i tego co określa się jako FUD. A porządnych informacji z latarką szukać.

Mam nadzieję, że wendorzy RC sobie tak nie lecą w kule.

Nie żałuję, że zacząłem ten wątek.
  • 6 / / 0
28 czerwca 2014Adamalan pisze:

Rectal bioavailability- 95 % or higher
Intranasal bioavailability- 75%
Oral bioavailability- 22%
ItraVenious bioavailability- 100%

Mi najbardziej odpowiada zapodanie per oral, ale zastanawiam się czy to nie jest marnowanie materiału.
Nie jest. Ja mam inne cyfry, ale zgadzają mi się z doświadczeniem (nie wierzę w tak niski oral, jednak działa lepiej niż nos. Tym bardziej że nic się nie zgubi, nie wysypie itd :))

the percentages of bioavailability:
Smoking around 30%
Snorting around 40–45%
Oral about 68%. Czyli lepiej niż przez nos, ale oczywiście dłużej wchodzi. Coś za coś :)

Jednak jeśli ktoś chce oszczędzać, to najlepsze wyniki daje per rectum (80%) i oczywiście wygrywa ładowanie w żyłę (do 100%).
Ponieważ to ostatnie najczęściej oznacza wpakowanie się w ostre ćpanie, ja do rekreacji stosuję doodbytniczo i bardzo mi się sprawdza. Rzeczywiście mniej towaru na porównywalne efekty, za to praktycznie nie widzę uboków. Śluzówka w nosie nie cierpi, nie ma paskudnych smaków czy spływów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.