extraviado pisze:Ja robie koniec.
ChetnaDoPomocy pisze:Rób, może to akurat to! :)
troche_stylu pisze:Jednak spora grupka hardych ćpunków atakuję użytkowniczkę(siema blu xD)
awk, mam nadzieje ze nie, mysle ze nie bo posty dotyczyly innego tematu. skad pomysl ze tak?
Jak uważasz, że potrafisz naprawdę komuś pomóc, to jak już ktoś zauważył - odpowiadaj konkretnym ludziom w konkretnych wątkach. Od tego jest w końcu forum. Ludzie przestaną się czepiać i wszyscy będą zadowoleni :-)
edit: Jednak co do kwalifikacji Chętnadopomocy to faktycznie rok szkolenia to troszkę za mało. Certyfikacja na terapeutę poznawczo-behawioralnego trwa średnio cztery lata, więc jest to jakaś różnica. Ale to dobry początek. I ważne, że chcesz pomagać, a nie tylko trzepać kasę z ludzi. To ważne. Trzymam kciuki. Rób kursy, rozwijaj się dalej, pomagaj potrzebującym:)
ChetnaDoPomocy pisze:Hm staram sie być opanowana osoba, czasem jednak mi nie wychodzi przyznaje. Ale dziękuje za rade.
A teksty w stylu 19 letniej panienki, jestem opanowana ale czasem mi nie wychodzi, przyznaję, dziękuję za radę, kwalifikują się do opcji numer jeden. A tak po za tym, to ja nie jestem uzależniony ;)
Co o sobie pisze, to już mu nie wierz, bo właśnie przeczytałem, drogi druhu, że uzależniony nie jesteś
Widzę, że ostatnio logowałaś się w sierpniu.
Tak czy tak, nie byłem tu w temacie, ale przeczytałem Twoje ostatnie posty i faktycznie brzmisz jak nastolatka, a co najmniej szczeniara, która na siłę stara się komuś (a przede wszystkim chyba sobie) udowonić, że może pomóc. W dodatku ten nick. Skończyłaś roczny kurs do spraw uzależnień i uważasz się za jakiegoś guru w tych sprawach?
Na cholerę w ogóle tu piszę
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.