Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 387 / 0
Czeslaw pisze:
Małe to jest prawdopodobieństwo zrobienia kupy po opio. Jak jesteś wjebana w jakiekolwiek dragi, to przerzucenie się na inne jest kwestią paru dni pierwszego ciągu.
Po prostu koks nie jest dla mnie szczytem szczęścia a raczej sporadycznym orzeźwieniem dla mózgu.
Wierz lub nie ale nie przerzucę się z opiatów na koke, nie ma mowy.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 129 / 8
Jak brałem opiaty to też tak uważałem, dziś nie mam zamiaru nigdy do nich wracać. W zamian czasem wpierdalam stymulanty, czasem tony słodyczy, czasem oporowo piję alkohol. Zmiana uzależnienia przychodzi łatwiej niż Ci się wydaje. W przeciwieństwie do wypierdolenia ze swojego życia wszystkiego, co sprawia tymczasową przyjemność i więcej zabiera niż daje. Przejdziesz trochę w życiu to zrozumiesz %-D (żart, no offence).
  • 1615 / 29 / 0
Podzielam zdanie Czesława, że zmiana uzależnienia jest bardzo łatwa.

Z wielu nałogów chyba njczęstszym jest alkoholizm. A zarazem jedym z najgorszych. Znam kilka przykładów, co z kokainy przesiedli się na alkohol. I szczerze powiedziawszy chyba im to na gorsze wyszło niż przypierdalanie kokainy.

Ciężko jest wyzwolić się i być wolnym od nałogów.
  • 2652 / 387 / 0
Sprawdziłam. Jakoś nie zrobiło na mnie zbytnio wrażenia i zdecydowanie wole koks wciągać niż dawać po instalacji.
Wydaje mi sie że to jest bardziej opłacalne.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 29 / 0
Nigdy nie waliłem niczego po kablach, więc nie wiem z doświadczenia. Kokę jedynie wciągam. Ale z opnini innych użytkowników wynika, że strzelanie koksu po instalacji ma jedynie sens w przypadku speedball'a.
  • 2652 / 387 / 0
0202122 pisze:
Ale z opnini innych użytkowników wynika, że strzelanie koksu po instalacji ma jedynie sens w przypadku speedball'a.
Prawda, zgadzam się. No niestety dojście do kokainy się urwało i nie ma, bieda już od bardzo dawna.
Minęło trochę czasu od ostatnich moich postów tutaj, mogę co najwyżej dodać, że rzeczywiście speedball jest bardzo dobry w przypadku łączenia kokainy z opiatami wszelakimi, jednak tutaj już kwestia osobnicza co się komu bardziej podoba. Kokaina jest bardzo dobrym euforiantem, faza jest cudowna, ale jednak w tym przypadku (mimo że wszystko zazwyczaj wale i.v) wolę sniff, ot takie upodobanie, gusta i guściki Drodzy Państwo.
  • 1615 / 29 / 0
Myślę, że szybkość i wygoda podania np w klubie zdecydowanie przemawia za sniffem.
  • 3523 / 55 / 0
Jest też spora grupa narkomanów którzy są uzależnieni od samego sniffowania, wciągną wszystko co jest rozsypane na klubowym sedesie. :gun: Może po prostu BB woli łagodniejsze wejście i dłuższy okres działania koksu(przy podaniu dożylnym szybszy kop,ale i krótsze działanie)
  • 2652 / 387 / 0
Powiem Ci tak: bardzo sobie cenie tą substancję, jest naprawdę dobra i profil działania jest inny, niż powszechnych stymulantów, z którymi często mamy do czynienia. Problem w tym, że o kokainę nie jest łatwo, miałam możliwość zdobycia takowej z Hiszpani i to też na pewno nie było 100% jej potencjału. Podanie dożylnie działa wyśmienicie, wjazd jest krótki, ale czuć to orzeźwienie umysłu, klarowność, nienachalną euforię. Uczucie jakbyś się urodził na nowo bez żadnych problemów i zbędnych negatywnych emocji. Chłoniesz otoczenie.

Też przydałoby się zaznaczyć, że najgorsza droga podania dla mnie, to właśnie sniff ;) Nie cierpię po prostu.
  • 7 / / 0
hej, mam pytanko.
na wikipedii jest napisane, że podanie 20mg dożylnie kokainy powoduje śmierć?
czy to prawda?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.