Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 424 / 6 / 0
Hmmm. Chodzi mi o to, ze po odparowaniu wody powinna zostać skrystalizowana benzydamina oraz NaCl, czyli sól kuchenna. Jeżeli to wyłupiemy ze ścianek słoika, czy na czym to sie skrystalizuje, i wsypiemy do wody to czy możliwe jest przeprowadzenie ponownej ekstrakcji (sól sie rozpuszcza, a benzydamina jeszcze nie, więc można to przefiltrować)?
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 241 / 4 / 0
Czy benzydamina jest rozpuszczalna w czyms?
kodeina
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Tak, w cieplej wodzie:)

Adam Selene ---> No ma sens to co mowisz. Ale chce ci sie w to bawic za 3zl/saszetka? :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 6 / 0
Wiesz, w sumie mógłbym kupić nowe, ale trochę by mi szkoda było tego roztworu z benzydaminą :-)
A zresztą, to jest prosta ekstrakcja, a nie synteza LSD, uda się. .
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
chomik_morski pisze:
Czy benzydamina jest rozpuszczalna w czyms?
Domyslam sie ze chodzi ci o cos co rozpuszcza benzy a nie rozpuszczac soli. Spirytus - ekstrakcja spiirytusowa.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
[quote="Adam Selene"]
Wiesz, w sumie mógłbym kupić nowe, ale trochę by mi szkoda było tego roztworu z benzydaminą ]

Dobry ten pomysl, jak bede mial zarzucac to wyprobuje, ale to predko nie bedzie :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 241 / 4 / 0
No.. nie chodziło mi o to ze... no zapomniałam, ale moge zrobic tak ze: zrobic normalna ekstrakcje, na filtrze zostanie mi benzydamina, potem ten filter wypłukac w ciepłej wodzie i benzy bedzie w tej wodzie tak? cos ciezko mi sie mysli dzisiaj, no i potem ta wode wypic.
kodeina
  • 523 / 4 / 0
A nie lepiej to zawinac i polknac? Smaku wogole takto nie czuc.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Ciezko polknac ta chusteczke, lepiej rozpuscic benzydamine np. w cieplej herpacie i wypic (dobrze poslodzonej, z cytryna) - smak calkiem znosny.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Ciezko, mi to poszlo bez zadnych problemow ale wiadomo ze dla niektorych to moze byc klopot...
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.