Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Jak duża jest różnica w odczuwaniu eufori przy podaniu morfiny dożylnie a doustnie (taka sama dawka)?
Po drugie morfina podana doustnie ma żałosną biodostępność, jeśli dobrze pamiętam to wchłania się 30% przyjętej dawki.
Czyli jak zjesz rozkruszone 100mg to powinieneś otrzymać efekt analogiczny do 300mg kodeiny.
zielona pisze: świętokractwo,co? Jakbym dorwała morfine to chyba musieliby mnie zmusić, zebym przyjęła ją doustnie. Ale dla niektórych igła to szatan, więc nie ma co ich namawiać... Z tego co wiem morfina przyjęta dożylnie działa po pierwsze mocniej, po drugie jest gwarancją z pewnością fantastycznego wejścia, o którym nie może byc mowy przy innych metodach przyjęcia.
No własnie dorwałem tabletki morfy 100mg i po przyjeciu doustnym nie było rewelacji. Troche sie nagłówkowałem zeby je zdobyc wiec chyba szkoda je jesc. Co prawda nie lubie "małego długiego metalowago ostrza" ale raz na tydzien mozna sie skusic ]
A skruszyłeś tabletki na proch? Skrusz i wtedy będzie ok.
Kiedyś jak byłem mały i głupi i dorwałem tabletki morfiny to jadłem je bez rozkruszania i było słabo...
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.