Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
miałaś szczęślliwy dzień
  • 12692 / 2456 / 0
Trzy słowa odnośnie buprenorfiny. Jestem na substytucji ok 5 miesięcy - dobowa dawka 2,8mg - 3,6mg (bunondol). Niedawno postanowiłem sprawdzić, jak ma się moja tolerancja na kodeinę. Dokładnie 17 godzin od ostatniej dawki B (1,6mg) zjadłem 450mg K (thio). Działanie nieco się opóźniło i już myślałem że nic z tego nie będzie, ale ostatecznie wygrzało mnie solidnie. Naprawdę czułem działanie jak z początków znajomości z K. Co prawda po wszystkim miałem małego "moralniaka", że przerwałem te 5 miesięcy bez K, M, Oxy i wydałem 16,50PLN. Podsumowując - przez ten okres na B tolerancja na inne opio spadła. Co więcej B nie zablokowała działania K (czytałem, że pełne działanie trzeba czekać nawet z tydzień). Powodem takiego stanu rzeczy może być niewysoka dobowa dawka B, lub kwestia osobnicza.
  • 2952 / 249 / 0
A próbował ktoś zastąpić dexa powiedzmy 3-MeO-PCP albo innymi RC-dyso ? Chodzi mi zarówno o jednorazowe zarzucenie wysokiej dawki w celu kasacji tolerki jak i wzięcie minimalnie robiącej dawki, a gdy zejdzie to zarzucenie kody.

Dodam, że u mnie tolerancja przejawia się nie w słabszym działaniu danej dawki, a w skróconym czasie działania - nie ważne czy walnę 150mg czy 450mg - moc będzie podobna i nawet satysfakcjonująca (no, przy 450mg trochę większa, ale z pewnością nie warta wydania dodatkowych 14zł na kolejne 2 paki Thio), jedynie czas działania się nieznacznie wydłuży. Nieznacznie.
  • 497 / 12 / 0
Przerwy miesięczne, dwumiesięczne i tolerka jak nowa.
p
email: 853156@protonmail.com
  • 2010 / 497 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
23 grudnia 2009Włodzimierz pisze:
Otóż zauważono, że proglumid (http://en.wikipedia.org/wiki/Proglumide) - artykuł o nim na angielskiej Wikipedii, znajdziecie więcej informacji po Erowidzie i co poniektórych pracach naukowych - zapobiega tolerancji, a nawet jest w stanie samoczynnie ją zmniejszyć. Dziwie się, że nie jest nawet eksperymentalnie stosowany w programach harm reduction (mniej towaru potrzeba, mniej "dodatków", mniejsze koszta nałogu). Życzę powodzenia w zdobyciu tej substancji.
O proglumidzie czytałem na bluelight, reedicie i jeszcze gdzieś. Ktoś opisywał, że był regularnym użytkownikiem oksykodonu ( przyjmował dawki 200 mg ) i po jednym zażyciu proglumidu zredukował dawkę o połowę zachowując tą samą siłę działania. Raportował, że potrzebował kilku dni aby znaleźć odpowiednią dawkę bo było albo za słabo albo za mocno.
Inna osoba pisała o odwyku połączonym z proglumidem i raportowała kilku krotne zmniejszenie dawek . Całkowite cofnięcie tolerancji. Napotkałem też na jeden raport sprzeczny z tymi dwoma od gościa, który był na metadonie - stwierdził, że nie zauważył obniżenia tolerancji.

Podstawy teoretyczne opisane na wiki i źródłach wydają się sensowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.