Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 535 / 48 / 0
Na polskojęzycznych stronach mało można wyczytać o tej substancji nootropowej. W porównaniu z piracetamem wyróżnia ją większa moc i działanie przeciwlękowe. Próbował ktoś tego związku i może dokładniej wypowiedzieć sie na temat działania ?
  • 110 / 5 / 0
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 44 / 1 / 0
jest tu może ktoś kto brał ani? zależy mi na porównaniu z noopeptem
  • 42 / 1 / 0
Znajome szczury testowały oba, a także piracetam. Aniracetam minimalnie lepszy, ale konieczność spożywania ze źródłem tluszczu i dość spore dawki utrudniają suplementację. Na plus na pewno można wyróżnić lekkie działanie przeciwlękowe. Noopept z kolei to małe dawki, ale działanie jest odwrotne - poziom lęku wzrasta.
  • 677 / 1 / 0
Będę od jutra badał w dawkach do 2g dziennie razem z Choliną. Bardzo mnie ciekawi rzekome obniżenie nerwowości i boost kreatywności tej substancji. Zdam relację po 2 tygodniach lub więcej.
delikatny jestem na zwale.
  • 126 / 3 / 0
Niby troszkę temu pytanie zadane, ale może komuś pomoże.
Sam aniracetam rzeczywiście powoduje takie rozluźnienie zachowania, mniejszy lęk, większy luz. Nie jest to jednak jakaś kolosalna różnica, przynajmniej u mnie. Moim zdaniem poprawia on lekko kreatywność, takie myślenie twórcze, noopept zaś daje bardziej skupienie/stymulacje (a raczej taką skłonność do pochłaniania się w danej czynności). Z kolei, co dziwne, dzisiaj po dodaniu aniracetamu zamiast oxiracetamu do standardowego stacku noopept+centrophenoxine znacznie zwiększyła się moja skłonność do irytacji i nerwowość, mimo iż to oxi raczej lekko wspiera irytacje a aniracetam raczej luzuje. Nawet zupełnie nieznaczne drobiazgi powodowały skłonność do rozkurwienia wszystkiego w pył, dość irracjonalnie. Ciekawe why, muszę to sprawdzić. :retarded:
Pozdrawiam
  • 677 / 1 / 0
też mi się właśnie zdarzają nagłe wybuchy wkurwu, bardzo krótkie i gwałtowne :|
delikatny jestem na zwale.
  • 708 / 24 / 0
Testowałem krótko bo przez 7 dni.
Działanie zauważalne już po 2 , 3 dniach.
Kreatywności nie zauważyłem, pobudzenie lekkie, skupienie duże.
Dobra substancja dla nerwicowców działa uspokajaco(ale nie nasennie),relaksująco nie jest to silne działanie ale na pewno nie można tego pomylić z placebo
  • 1095 / 34 / 0
Piszecie, że osłabia lęk więc może być trochę pomocny dla ludzi z fobiami.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1262 / 17 / 0
Można łączyć z noopeptem? Trzeba przyjmować z pokarmem?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.