Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
@Zieleń
W wigilię wziąłem sobie ok. pół torebki mielonej GM i super CEVy, potem następne dnie były jak to po gałce trochę przymulone, za to kilka dni później może od dużej ilości słodkich rzeczy i pitego mleka miałem taką jakby powtórkę tripu tylko fajniejszą (znaczy CEVy i fajne odbieranie muzyki) choć znacznie słabszą (faza gałkowa też nie była zbyt mocna bo wziąłem małą dawkę). Brałem też jakieś witaminy więc możliwe, że coś w tej reakcji o której mówiłeś coś jest...

@Adam Selene
Napisałeś, że GM bierzesz i pijesz przy okazji kawę. To nie jest dobry pomysł. U mnie takie połączenia kończą się dość tragicznie w skutkach a mianowicie mam tak chujowy trip, że ja pierdole... Nie będę wnikał w szczegóły, ale ogólnie opisać to można jako "piekło psychiczne" :-O

Proponuję więc brać gałkę po kilku dniach niepicia kawy/herbaty a podczas tripa można wypić dobrego browca (alkochol + gałka = zajebisty trip :cool: ). Szczególnie drugiego dnia gdy nie czuć tripa już zbytnio tylko zmułę to koniecznie trzeba wypić browca (a nawet dwa) i dobrze zjeść (raz, że jedzenie na gałce to niesamowite przeżycie) to dwa, że w zależności od tego co się zje ma się różne efekty! (ot choćby do CEVów najlepiej najeść się słodkich rzeczy a aby być najbardziej przytomnym mięsa)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
@Twilight
Moj kolega jakos pije kawe zawsze do galy i zawsze ma zajebiscie a w zasadzie to bez kawy galy nie jada, pomaga mu, wiec wydaje mi sie ze kazdy ma inaczej. Ja nie pijam kawy prawie wogole, raz wypilem do galy i nic mi to nie dalo a nawet na moja niekorzysc zadzialala bo zachcialo mi sie tak wymiotowac ze ledwo co wytrzymalem.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 1 / 0
Plankton pisze:
wydaje mi sie ze kazdy ma inaczej.
cala prawda zgadzam sie z tym calkowicie bo faza u kazdej innej osoby zmienia sie od nawet glupich malych szczegolow ktore moga wplynac calkiem inaczej na calutka faze.
o o
 |
\__/
  • 45 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kosz »
Dzis 30g gały przepilem cola i przegryzłem snikersem, bylo to o 11:20 gdzies. weszło wsumie spoko bo nos zatkałem spinacze gałe rozbełtałem z cola i na dwa razy po kazdym zagryzłem snikersem. teraz czekam na efekt mam nadzieje ze beda rownie dobre co ostatnio. Z tamtego tripa wywnioskowałem ze trzeba GM wzucac z ranca a gdzies popołudniu ma sie taka bombe ze masakra - smiechawy, dziwne rozkminy, wsumie podobnie jak na MJ ale troszke inaczej zreszta dzis za jakies 2h moze 3h sie przekonam. No i jak dlamnie warto sprobowac. Wszyscy jeszcze pisza ze straszna zmuła na drugi dzien ja nie mam nic takiego przynajmniej nie mialem, raz tylko jak wrzuciłem koło 21:00 45g to na drugi dzien nie mogłem wstac z łoza do 16:00 bo cisnienie miałem takie niskie ze odrazu mroczki przed oczami i zjazd, ale to przez to mi sie wydaje ze poszedłem spac na bombie jak sie tego nie zrobi to sie unika nieprzyjemnosci. Ale z drugiej strony na kazdego moze to dzialac inaczej co bylo juz powiedziane z czym zgadzam sie w zupelnosci.

Fazka całkiem niezła ostatni jak wrzucałem GM to mnie lepiej potrzepało ale teraz tez niezgozej polatałem, a na drugi dzien czyli dzis tylko lekka zmułak nic wielkiego czasem wieksze rozpierduch dobre buchane robi.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2007 przez Kosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zobacz więcej niż możesz zobaczyć, poczuj więcej niż możesz poczuć, usłysz więcej niz możesz usłyszeć.
Myśl szerzej.
  • 2235 / 8 / 0
Gfakt faktem, idealna z alko - jazda niemiłosiernie psychodeliczna. Ja miałem pięknego badtripa ;-)
Kawa+gałka? Odradzam. Np. piłem w grom kawy na nastepny dzien po gałce, zero pobudzenia. Ale za to inny ciekawy efekt: w końcu, wieczorem, nagle zeszła zwała, w ciągu sekundy. Musze przyznać, że gałaka to moj zywioł, zarzucałem wielokrotnie i wiem o co biega z tym klimatem. Teraz, jak zdarza sie mi zarzucac, to nawet nosa zatykac nie musze :-D
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Gfakt faktem, idealna z alko - jazda niemiłosiernie psychodeliczna. Ja miałem pięknego badtripa ;-)
opiszesz mi w skrocie tego tripa ? dlugo trwal?
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 108 / 1 / 0
.. pisze:
Ja miałem pięknego badtripa ;-)
od kiedy to badtrip jest piekny? :huh:
.. pisze:
Musze przyznać, że gałaka to moj zywioł, zarzucałem wielokrotnie i wiem o co biega z tym klimatem.
taaa... 2? 4? czy moze 6 razy? :-O hmm jawnie duzo?
o o
 |
\__/
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Psychodeliczne? W którym miejscu? Śmiecho i aburdogenne owszem.

P.S. Wuka, witamy po długiej nieobecności. Co się działo?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 108 / 1 / 0
Kurwik pisze:

P.S. Wuka, witamy po długiej nieobecności. Co się działo?
aa bylem tu i tam i nie zwrucilem uwagi na czas ;-)
o o
 |
\__/
  • 122 / 2 / 0
hej a co myślicie o aplikowaniu gałki w tabsach takich rozpuszczalnych. Wysypać ten proszek ze środka i ładowac gałke. Mam chęć na gałke jadłem to 2 razy i nie uśmiecha mi się 3 raz poczuć ten smak. Co myślicie o tych tabsach.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.