Ile godzin xanax jest we krwi. ? Wiem ze LD50 wynosi 7-8 h
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Po upływie tego czasu (różny dla każdego z kilku uwarunkowań) wydalone jest 50% substancji. Logicznie po kolejnym takim cyklu wydalone jest 50% z 50%, czyli 25%, chociaż nie jest (wg mnie) taka równia pochyba, tylko hiperbolicznie z dalszym czasem coraz szypiej lek zostaje eliminowany z osocza.
Azuzu Pazuzu pisze:Wiem ze ld 50 to okres po którym Zostaje 50%. To jest 7-8h. A po jakim czasie 100% substancji jest wydalona? Analogicznie 14-16h. Ale może jakoś szybciej albo wolniej to idzie dlatego pytam?
T 1/2 oznacza czas półtrwania.
A ten dla Alpry wynosi średnio 9 godzin, czyli po 18 godzinach będzie go w osoczu już 25%, po 27 godzinach 12,5% i tak dalej, i tak dalej.
Całkowite wydalenie substancji z organizmu (przy jednorazowym podaniu) nastąpi po około 2,5 - 3 doby.
Przy długotrwałym używaniu nawet po 2 miesiącach możesz na badaniu krwi otrzymać wynik pozytywny.
Wiem, bo leżąc w szpitalu po odstawce benzo non stop byłem pozytywny, a nie jadłem nic, natomiast lekarze twierdzili, że pokątnie coś wpierdalam. Oczywiście bzdura.
Czy ten zły stan psychiczny to objawy odstawienia benzo??
ps. Miałem zapisany od psychiatry Zolpidem i zamiast 1 tabletki 10mg , pół godziny przed snem brałem 20mg. rano i 20 mg. wieczorem i tak ,,zjadłem'' 40 tabletek w 10 dni ,obecnie 3 dzień nie biorę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam:).
Non pisze:LD50 to Lethal Dose, czyli Dawka Śmiertelna. Liczba 50 oznacza to, że 50% populacji (zwierząt, ludzi) przy takiej dawce umiera, teraz rozumiesz?Azuzu Pazuzu pisze:Wiem ze ld 50 to okres po którym Zostaje 50%. To jest 7-8h. A po jakim czasie 100% substancji jest wydalona? Analogicznie 14-16h. Ale może jakoś szybciej albo wolniej to idzie dlatego pytam?
T 1/2 oznacza czas półtrwania.
A ten dla Alpry wynosi średnio 9 godzin, czyli po 18 godzinach będzie go w osoczu już 25%, po 27 godzinach 12,5% i tak dalej, i tak dalej.
Całkowite wydalenie substancji z organizmu (przy jednorazowym podaniu) nastąpi po około 2,5 - 3 doby.
Przy długotrwałym używaniu nawet po 2 miesiącach możesz na badaniu krwi otrzymać wynik pozytywny.
Wiem, bo leżąc w szpitalu po odstawce benzo non stop byłem pozytywny, a nie jadłem nic, natomiast lekarze twierdzili, że pokątnie coś wpierdalam. Oczywiście bzdura.
Ten 1 mg Nie podzilal prawie nic. Dorzucilem 2 mg i tez lipa by la......
Kupie sobie klony. I Polski xanax. Bo ten czeski to o kant dupy rozbić....
Wazę 80 kg. Pewnie ma to wplyw na dzialnie. Tylko czy aż tak znaczące ze tylko rozluźnienie umyslu i lekki e mięśni.?
Mi na początku gdy zmieniłem alprę na klony też klony nie pasowały z kolei, bo czułem się rozluźniony, ale bez tego "kopa przeciwlękowego" i raczej z wyjebaniem niż takową pewnością siebie.
Każdego mózg, psyche, układ GABA, predyspozycje z tym wszystkim mogą sprawiać, że zupełnie inaczej traktuje się każde benzo jak i benzo w ogóle.
:-)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.