Tytoń ma osobny dział → >LINK<
― Hunter S. Thompson
Na początku piłam ją tylko dlatego, że wiedziałam, że pozytywnie wpływa na organizm, a że za zdrowego trybu życia nie prowadzę, stwierdziłam, że mogę chociaż tyle dobrego dla mojego organizmu zrobić.
Ale teraz uwielbiam jej smak. Działania jako takiego nie wyczuwam, bo nie jestem wyczulona na tak subtelne działanie. Ale dnia bez niej sobie nie wyobrażam.
Aktualnie piję herbatę liściastą. Ale kończy mi się, muszę obczaić temat w poszukiwaniu czegoś taniego i wartego uwagi. Mam nadzieję, że coś znajdę. Chyba, że bardzo chcecie mi coś polecić? :-D
Na razie wystarczy mi parzenie na oko. Ale marzę o tym, aby kiedyś zgromadzić sobie cała kolekcję herbat i przebierać sobie w rodzajach w zależności od nastroju :-D
Padłabym chyba gdybym zobaczyła, że ktoś słodzi zieloną herbatę. Przecież cukier całkiem zabija smak! Jedyna herbata jaką czasem słodzę, to zwykła ekspresowa czarna typu Minutka, jak mam ochotę na coś słodkiego. Albo z dodatkiem soku owocowego. :-)
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.