Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 133 / / 0
Czy ta twoja miejscówka nie jest może z mazowieckiego, też ostatnio opakowania po energetykach widziałem + od chuja kiepów.
3D w HD
  • 871 / 119 / 22
Jak najbardziej z Mazowieckiego, rzut beretem od Stolicy (nie Kampinos).
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Kambodża mówi ci to coś? rzut beretem od wwa by się zgadzało, kierunek południowy.
3D w HD
  • 871 / 119 / 22
Nie Aleksandrów. Trochę dalej. Palestyna - mówi ci to coś?
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Niestety nie wiem ale wygląda na to, że to jakieś dzikie rejony xD myślałem, że kambodża to już koniec świata a tu zdziwko :-D Jak byś mógł to byś mi chociaż z grubsza podał lokalizacje bo jestem bardzo ciekaw. Co do kambodży to miejscówka oblegana wiem co najmniej o 20 osobach co znają tą miejscówke a ile ludzi zna poza tymi osobami to może się trochę uzbierać ale i tak w sezonie daje rade się uzbierać co wypad porcje na tripa.
3D w HD
  • 871 / 119 / 22
Palestyna, to lokalna nazwa Celestynowa. Tyle z grubsza, bo łąk w okolicy masa, ale precyzyjnie nie zapodam :-p
  • 144 / 6 / 0
U mnie już absolutny kurwa koniec sezonu bo śnieg. 15 cm dokładnie :#: .
Kurwa, nawet okna mi się nie otwierają :wall:
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 133 / / 0
Dzisiaj ostatni raz w tym sezonie byłem a wynik to 49 sztuk całkiem całkiem patrząc na cały sezon gdzie to był średni wynik przy odwiedzeniu łąki.
3D w HD
  • 143 / 1 / 0
kambodża, palestyna... ja w abchazji zbieram :D i El Dorado raz :-D snieg spadł i w nocy poniżej 0, jak sie ociepli w grudniu to coś tam się skubnie jeszcze ale to już posezonowe końcówki będą najwyżej.
  • 133 / / 0
Dzisiaj lód był na trawie ale mimo to było widać, że spora część grzybów wyrosła w przymrozek.
3D w HD
Zablokowany
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.