...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Wydzieliłem ten wątek z tematu "poradnia leczenia bólu", w cytat wstawiam pierwszy post dotyczący problemu użytkownika
F.

Witam.Mam problem dostałem złą recepte na oxy od psychola,jako substytut na odstawienie bupry ,recepta jest biała,nie rpw,on innnych nie ma co zrobić,prosze o pomoc,bo konczy mi sie bupra a pracuje i nie moge rzucic i i isc na detox.
Proszę o szybką i poważną odp.
P.S Byłem w najwiekszej aptece szpitalnej w miescie i kierowniczka mowi mi ze tylko w przychodni,poradni leczenia bólu ,wśród lekarzy siedzacych,zajmujacych sie ta grupa narkotycznych lekow jak oxy,ale po 1):trzeba miec skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu,po drugie karte choroby,w ktorej powodem leczenia jest uzaleznienie 1,5 letnie od kody (z ktorego wyszedlem ,dzieki buprze i teraz chce JĄ w piz..u odstawić).W karcie choroby dodatkowo sa :,przede wszystkim bupra od 7 miechow to sa juz doslownie tysiace mg,clon,600 mg,alpra 240 mg,rolki,to nie wiem z tysiac mg,bromek,tez z kilkadziesiat,baclo,,lewopromazy,,zolpi itp.Pytanie,czy pomoga i dadzą mi oxy czy są inne sposoby wyjscie z bupry,ktora biore z 7 miechow po kilka,kilkanascie mg.Nie wiem czy w ogole jest sens to robic,czy np.zmniejszac dawki bupry,albo zastapic ja koda na te kilkanascie dni odstawki bupry(je..ane zamkniete koło),czy jeszcze jeden pomysl,moklo wzmacnia , bupre i wydajnosc,brałbym nie 10 fiolek/miesiecznie,a dzieki moklo 2,3/miesiecznie i potem zszedl do zera .Dopiero co z klona wyszedlem ,a psychol to dziwny czlowiek ja mowie ze chce odstawic a on mi kolejne 2 op.klonow wypisal,wkurza sie i mowi ze nie jest fabryką leków,a sam wypisuje bupre i te wszystkie wyzej wymienione juz dluzej niz pol roku.Nie wiem czy jak teraz pojde znowu sie wkurwi i na 50 /50 nie wiem co powie ,ale ze np nie wypisuje ci bupry,detox,na ktory nie moge i zostane na lodzie, z roboty mnie wyleją,kużwa mam tego dosc wszystkiego juz bokiem mi wychodzi,zreszta zobaczcie post w dziale benzo-odstawianie moj post.Boje sie nie wiem co robic czy przesadzam,czy nie ,czy są jakies inne metody odstawienia bezbolesne (musze w robocie sie wyrabiac,wyniki)tego(bupry) w cholere.?!. Pewnie mi oxy na 100 albo nawet więcej % nie wypisza w tej poradni co jest jeszcze oprocz kody,tramk, na odstawienie bupry,bo u mnie to wyglada strasznie.CHCE TYLKO ODSTAWIĆ BUPRĘ :kotz: bo od niczego innego nie jestem uzależniony.Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/poradnia-lec ... z2g1cze1Fh
Witam.Serdecznie przepraszam.
Mam na sen mianse,ynę ,natomiast co do bupry ,po prostu mysle ,ze w moim wypadku najlepsze bedzie zastapienie go kodą,probowalem, i koda ledwie działa ,ledwie tylko podtrzymuje tak zebym mogl pracowac.Chyba ze wieksze dawki= bez sensu,więc się nie wpierdo..e w kode,i tylko na okres objawow absty. fizycznych z bupry,ktore mam.Koniec.Wiec tak najpierw schodze z dawek bupry bez moklo to glupi pomysl ,on nasila dzialanie wiec sie wpierd..le ,bez moklo zwyczajne zejscie z dawek wyzerowanie,co jest dla mnie trudniejsze a wyniki wyrabiac trzeba w robocie,na 100% swojej sily musze jechac przez 7,8,6 godz. Jeżeli jest bolesne to przygotowouje juz wlasnie grunt pod kode,zmniejszam dawki bupry,juz ,z pomoca bromka,rolek,w małych dawkach,i nastepnie odstawiam bupre tkanki powoli są juz mniej nasycone,oczywiscie niewiele bupra ,ale sa,tak zeby zaladowac kode,w dawkach podtrzymujacych z moja tolerką, to bedzie jakies 300 mg dziennie nie no z 400,moze 450 max 600 mg dziennie,z pomoca jakies lekkiej benzo i np.hydroksyzyn.. ,potem Seronil :fluoksety...a i na miech na depresje lub dłuzej i potem juz tylko czas wszystko ,mam nadzieję unormuje, wszystkie procesy myślowe,inteligencję,pamięć,i także cała fizjonomię ciała..i tyle . :-D Pozdrawiam....
P.S Co myślicie ???
Z gory Dzieki za Odp.
Ostatnio zmieniony 26 września 2013 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wydzielenie nowego wątku, wklejenie cytatu z pierwszym postem tyczącym się danego problemu
  • 425 / 33 / 0
Bupre to możesz o połowę redukować od razu z tych kilkunastu mg. Weź sobie 5mg i prawdopodobnie nawet nie poczujesz różnicy. Duże dawki nie działają lepiej i branie więcej niż 8mg mija się z celem.
  • 578 / 12 / 0
Nie ma sensu zastępować kodą. Zmniejszaj dawki bupry nie wiem na jakich dawkach jedziesz. Skręt po buprze niby nie jest tragiczny, jak masz benzo to nie jest tak żle. Oblicz sobie żeby skręt przyszedł na piątek wieczór. Wal benzo, loperamid na srake i mianseryne na noc 60 mg albo więcej jak nie uśpi. Tak czy siak będzie boleć i do poniedziałku pewnie nie zaleczysz ew. w poniedziałek zajeb małą dawke bupry tak żeby przeżyć. Antydepresanty i tak zanim się rozkręcą to 2 miesiące wiem bo sam biore paroksetyne i mirtizapine na fobie/nerwice somatywną. Oxycodone to raczej zeby sie naćpać ostro a nie leczyć skręta. Z tego co czytałem to Oxy za często nie przepisują w naszym kraju, ja chciałem bunondol to lekarz zjebał mnie od ćpunów i kazał wypierdalać. Ludzie schodzą z dawek przewaznie buprą/metadonem .
  • 800 / 8 / 0
W Radomiu leczą buprenorfiną i niestety nie jest to dobry pomysł. Po wyjściu z detoksu mijają 3 dni i skręt się pojawia. Osobiście nigdy tam nie byłem ale paru znajomych było i dobrej opini nie wydali tej placówce.
Zdecydowanie wesprzyj się metadonem i zejdziesz sobie na spokojnie bez żadnych lotów. Co najwyżej minimalny katarek.
  • 25 / / 0
Dzięki Grizzly ,właśnie uderzam do Poradni Leczenia Bólu w R.....u i :-D :-D tam terapia 3 tygodnie i dają(prawdopodobnie) metadon,lub W-wa i tam tez prywatnie lub publicznie nie wiem czy isc W-wa prywatnie lub publicznie(większa szansa na metadon czy nie?[nie wiem]) , czy w R.....u prywatnie lub państwowo(mniejsza szansa na metadon?[nie wiem])??? :-/
  • 800 / 8 / 0
W radomiu to po prostu masz detoks. Tam nie ma żadnego metadonu, nawet na detoksie. Dają tylko i wyłącznie buprenorfine.

Metadonu nie dostaniesz od lekarza na receptę. Tylko możesz próbować dostawać się na program - poradnia na Brzeskiej, Szpital Nowowiejski, Poradnia Dzielna, Szpital na Wolskiej, Szpital na Sobieskiego. Innej opcji nie ma żeby dostać metadon.
No chyba że kupisz od jakiegoś pacjenta z programu.
  • 189 / 11 / 0
Odświeżę tu troche.
Sam odstawiam bupre. Jechałem chyba na wszystkim co możliwe, poczynając od kody, opium (acetylowane też), helu, oksy, fentanylu (o kurwa, dziadostwo jakich mało, skręt gorszy od helu), DHC, metadon.... wszystko iv (oprócz kody).
Ostatni shot z bupry był 14.04. Na początku ok, teraz gorzej. Bardziej na psychike siada. Dysponuje nieograniczonym dostępem do rolek, promazyny, kwetiapiny, olanzapiny...
Póki co rolki w ilościach średnio 15 mg iv na r-r z EtOH bądź glikolu propylenowego (ważne).
Doradźcie coś, błagam. Człowiek taki pusty w środku, brak motywacji do czegokolwiek.
A jeszcze jedno, waląc w pachwinę nabawiłem się skrzepu na żyle głównej udowej. Pisałem już o tym.
Pomożecie? :-D
  • 3227 / 398 / 0
Po co walisz rolki IV, masz fetysz igły? Jedzone działają tak samo, szkoda żył. Odstaw benzo jak najszybciej, pustka minie ale to może potrwać nawet parę miesięcy. Znajdź sobie jakieś zajecia albo najlepiej zapisz sie na terapię bo inaczej szybko znowu wrócisz do grzania.
  • 425 / 33 / 0
@kfit - Jaką masz motywację do leczenia? Musisz zacząć się leczyć czyli podjąć jakąś formę terapii. Jeśli brałeś długo to nie licz na to że za dwa tygodnie wszystko Ci przejdzie. Jeśli nie rozpoczniesz terapii to nawrót jest kwestią czasu. W zasadzie może być lepiej dla Ciebie jeśli będziesz kontynuował substytucję ponieważ nawrót może być bardzo intensywny a skutki opłakane.
  • 12884 / 2513 / 0
Sorry, ale sugerowanie metadonu zamiast bupry to moim zdaniem nieporozumienie.
Po pierwsze na detoksie dają bunondol w dawkach takich, jakie są konieczne by zniwelować ból (czyli małych). Serwują go maksymalnie ok 10 dni, tak by ostanie 3-4 dni pobytu pacjent brał już tylko witaminy. Po tych 10 dniach nie ma prawa wytworzyć się uzależnienie!
Jeżeli ktoś rozważa buprę / metadon powinien zdecydowanie wybrać buprę. metadon to wg mnie ostateczność i tylko w przypadku baardzo ciężkiego uzależnienia - nie bez powodu nie sprzedają go w aptece
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.