Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
Ktoś na forum przytoczył termin Godzina wilka i co ?
Pamiętam jak kilka lat temu nie spałem przez 3 dni i byłem bardzo odrealniony, ale i zmęczony. Przeczytałem wtedy gdzieś w necie, że można dzięki temu uzystakć odmienne stany świadomości. Liczyłem na halucynacje, a byłem jedynie zmęczony i odcięty od rzeczywistości.
Może ktoś z was doświadczył kiedyś czegoś więcej niż odrealnienia ?
Opiszcie swoje psychodeliczne doświadczenia z brakiem snu ?

Podobno po kilku dniach bez snu pomiędzy godziną 2-3 (Godzina wilka) mózg dostarcza nam niesamowitych wizji porównywalnych z najpotężniejszymi naturalnymi psychodelikami.
Możliwe, czy bajka ?
Uwolnijcie swój umysł na zawsze
Niech sam wybiera co ważne.
  • 625 / 28 / 0
jest o tym już sporo tematów, wpisz w wyszukiwarkę "deprywacja snu"
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 684 / 154 / 1
Bez snu miałem dwukrotnie ostry zespół mózgowy. Nie polecam, myślałem, że umrę ... Chociaż jestem przyzwyczajony do takiego stanu, bo zyskuję go często w gorączce, to nawet mimo tego przyzwyczajenia jest to dla mnie ciężkie przeżycie. Nieuzasadniony lęk, względna świadomość otoczenia ( mogę otwierać drzwi i różne takie ), ale poza tym nic przyjemnego. Aha, nie spałem wtedy pod rząd dwie noce i połowę trzeciej, w dodatku trenowałem i byłem dość przemęczony.
  • 98 / / 0
januszgarlacz pisze:
jest o tym już sporo tematów, wpisz w wyszukiwarkę "deprywacja snu"
Ale nie ma nic na temat tajemniczej godziny wilka ; )
Czy faktycznie istnieje taka przełomowa godzina w nocy, która podczas deprywacji snu tworzy wizje ?
  • 510 / 6 / 0
Wyniszczasz swój organizm dla kilku marnych halucynacji? Gratuluję.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
qarhodron pisze:
To do mnie ? :cheesy: . Eeee, tak się składa, że miałem wtedy problemy ze snem, nie mogłem sypiać, albo spałem mało. Kumulacja nastąpiła po prawie trzech nieprzespanych nocach, takie samo delirium jak miewam przy gorączce powyżej 38.5 *C.
  • 510 / 6 / 0
W takim razie przepraszam, wysunąłem zbyt daleko idące wnioski. Za dużo hyperreala :D Przyzwyczaiłem się już do tego, że ludzie są tutaj gotowi zrobić wszystko, byleby tylko mieć fazę %-D

Co do tematu, to jakoś nie chce mi się wierzyć w istnienie czegoś takiego jak "godzina wilka". Halucynacje wystąpią, gdy organizm będzie już odpowiednio mocno wymęczony. Dlaczego konkretna godzina miałaby tu mieć jakieś znaczenie? Jak dla mnie zwykła bajka.
Ostatnio zmieniony 10 października 2013 przez qarhodron, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / / 0
qarhodron pisze:
A Ty swój dla kilku marnych chwil uniesienia ?
  • 510 / 6 / 0
Akurat opioidy nie są aż tak szkodliwe dla organizmu, jak to się większości wydaje. Ale ok, zostawmy to. Faktycznie nie powinienem był nikogo oceniać, to nie miejsce na to.
  • 322 / 2 / 0
Jakoś nie chce mi się wierzyć w "godzinę wilka", choćby przez zmiany czasu i różne strefy czasowe. Jeśli ktoś twierdzi że to przeżył, to albo sam to sobie wmówił, albo uroił. Ciężko polegać na opiniach ludzi opisujących swój stan po kilku dniach bez snu, człowiek traci wówczas kontakt z rzeczywistością i popada w krótkie, czasem kilkusekundowe drzemki, a przeplatanka jawy i snu daje wrażenie doświadczenia psychodelicznego. W sumie jest to jakaś forma tripu, ale zdecydowanie zbyt kosztowna dla organizmu.
Stan po czterech dniach bez snu mogę porównać z doświadczenia do momentu ok. 30 minut po pierwszym w życiu przyjęciu zolpidemu.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.