2-amino-1-fenylopropan-1-on
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katynon
Mam możliwość załatwienia sobie około 0,25g tego b-k pod postacią chlorowodorku. Ponoć reakcja z propiofenonu jest taka sama jak w przypadku metkatynonu tylko w pewnym etapie zamiast metyloaminy używa się wody amoniakalnej(?). Naturlanie występuje razem z katyną(izomer norefedryny) w Catha Edulis. Miał ktoś doczynienia z ketonowym analogiem amfetaminy? Trochę mnie zdziwiło, że nie ma on odzielnego wątku. Dużo osób żuje liście owej roślinki- jak widzałem ze smakiem :)
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.